Radziu Audi A4 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Hej. Od jakiegoś czasu mam problem z tylnimi hamulcami. chodzi o to że blokował mi ręczny tzn nie puszczał z tyłu na zaciskach. Raz mi przyblokował prawe koło tak, ze poszedl dym. kilka razy podciagnąłem dźwignię ręcznego i troszke puścił ale nie całkiem. Przedwczoraj wziąłem się za rozebranie tyłu. niby wszystko ok przeczyściłem wszystko wyjąłem tłoczek, ale tam jest wszystko ok. zamontowałem wszystko spowrotem ale nic się nie zmieniło. Hamulce nadal blokują tył. Da się jeździć ale auto się nie tocz tylko ciągnie za sobą tył. Możecie coś poradzić mi na tą sprawę?? Dodam że tarcze i klocki a szczególnie klocki mam nowiutke, a same zaciski zadbane. Pomóżcie, bo szkoda mi autka a niedługo jadę nad morze ;(
Kowi87 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Było na forum tez miałem z tym problem jest opisane co i jak zrobić ze zdjeciami o ile pamietam
Radziu Audi A4 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Tak szukałem. Ale nic z tych "dziwnych" rzeczy nie znalazłem. Bło opisane że zaciski brudne, żeby przeczyścić itd itp. Ale ja to wszystko mam porobione więc??
Doman13 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Przewody hamulcowe rozwarstwione w środku i to one mogą blokować cofanie się płynu.
Radziu Audi A4 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Chodzi Ci o te, które podpina się bezpośrednio do zacisku?? W sensie te gumowe??
spetsnaz Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Co masz na myśli pisząc, że wyjąłeś tłoczek?? Co znaczy, że zaciski są zadbane lub brudne?? Jak dla mnie jest to typowy objaw zapieczonej prowadnicy hamulca ręcznego. http://www.a4-klub.pl/smf/b5_ahh_znikajacy_reczny-t54915.0.html;msg600378#msg600378 http://www.audi80.pl/all-regeneracja-tylnych-zaciskow-hamulcowych-vt9988.htm
Rekomendowane odpowiedzi