Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ACK] Problem z płynem chłodzącym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam niedawno kupiłem audiczke a4 b5 2,8 30v quattro i mam mały problem jak auto jest mocniej zgrzane(tzn.dostanie po zaworach na trasie)i się zatrzymam to wycieka mi płyn ze zbiorniczka wyrównawczego przez odpowiecznik nie wiem co jest proszę o pomoc.

Opublikowano

Moze masz zapowietrzony układ.. Nie chce Cię straszyć ale to wygląda na uszczelkę pod głowicą :mysli:..

Opublikowano

właśnie nie wiem bo bo wszystkie przewody od chłodnicy są normalne(nie są twarde korek od zbiorniczka jest nowy iczysty)

Opublikowano

Mnie też to wygląda na uszczelkę pod głowicą :mysli: Sprawdziłbym płyn na zawartość CO

Opublikowano

Tego Ci nie sprawdzi każdy warsztat i mały który jest w stanie to zrobić. U Ciebie są dwie głowice i obyś nie musiał ściągać obydwóch, choć dla pewności jak puściła jedna zaraz poleci druga. Lepiej zrobić obie. Niestety objaw jest typowy dla padniętej uszczelki.

Opublikowano

w wiekszosci przypadkow padniecia uszczelki pod glowica silnik jak rozgrany kopci parą ( lekko bialy dymek)

Opublikowano

panmaly, niekoniecznie spr. ciśnienia sprężania będzie świadczyło o uszk. uszczelki. Mogła wysypać się pomiędzy kanałami wodnymi i olejowymi (niekoniecznie w tym przypadku). Jeśli to następuje tylko po silnym rozgrzaniu silnika, to pomiar ciśnienie pewnie nic nie wykarze.

Opublikowano

tylko jeżeli poszła by uszczelka pomiędzy kanałami olejowym i wodnym to albo woda do oleju albo olej do wody a z tego co kolega pisze nic takiego miejsca nie miało

Opublikowano

U siebie miałem podobny problem, jak autko trochę dostało po garach to płyn wyciekał mi w tym samym miejscu, po wymianie korka i zbiorniczka wyrównawczego problem ustał :hi: