Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BRD] Problem z mocą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam mał problem z mim audi b7 brb 125kw, otóż jest to rocznik 2007 limuzyna z filtrem czestek, kupiłem ją 2 miesiące temu miał wtedy 90 tys. km sam zrobiłem juz dzięsięć tys. auto jest bardzo zadbane i 100% pewne. Od razu wydawała mi się troch leniwa, dlatego wziąłem ją na chamownię i okazał sie 160 km w serii i 310 Nm zamiast 170 km i 350m, peześledziłem lekture na forum i wyydaje mi sie ze trzeba przeczyścic pompowtryskiwacze simensa, turbinę sprawdzałem i jest ok, vag też nic nie pokazal, czy znacie jakiś pewny servis gdzie maga to zrobić pewnie i jakie sa koszta takiego czegoś. dzieki z góry za odp

Opublikowano

już było o tym na forum... to pompowtryski....

ktos opisywał z 170 KM zrobiło mu sie 140 przeczyscił pompki i poszło, ale spokój miał jedynie na 40 tys potem od nowa zaczeły sie przytykac...

im dłuzej uzywane tym gorzej przytkane

poszukaj tych servisów z tą maszynką od LIQUI MOLY wg mnie to najlepsze bo cały układ paliwowy Ci przeczyszczą, jest gdzieś o tym temat na forum

a zapobiegawczo po zabiegu polecam lac dobre paliwo np z shell i lać co 10 tys. ten pierdzielnik do czyszczenia pompowtrysków

Opublikowano

Ciezka sprawa z tymi BRD ja tez co wezme innego to kazdy inaczej jedzie.Moze to turbo ? w sesie ze pozno wstaje.Ja dzis mialem takiego , turbina wstawala dopiero przy ok 2300 obr. ponoc niektore tak maja....

Opublikowano

Dokladnie.

Kolego na twoj problem polecam czyszczenie pompowtryskiwaczy metoda Ultradzwiekowa. Stosuja to w serwisie Audi.

Metoda Liquy Moly jest mniej skuteczna... U mnie po tym zabiegu autko jakby dostalo 30KM a i na predkosci zyskalo ok. 30km/h

Opublikowano

wielkie dzięki za 3 tys. km mam wymianę oleju i filtrów to podskoczę do serwisu w toruniu i zapodam tam żeby wyczyścili tylko czy ktoś wie ile to kosztuje w serwisie? , a co do turbo to robiłem testy z laptopem to faktycznie szło dobrze od 2100, podjechałem do czyszczenia turbiny ale majster sprawdził powiedział, że jeszcze nie muszę jej czyścić

Opublikowano

Ja to mialem robione na Gwarancji wiec nie wiem :confused4: