sstudi Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Witam, Jak w tytule...wyje mi wspomaganie przy maksymalnym skręcie kół w prawo i w lewo. Nie wiem czy to normalne. Jak kupowałem samochód kilka miesięcy temu to nie słyszałem tego. To mój pierwszy tak "zaawansowany" :> samochód i nie znam się na tym za bardzo. Gdzieś czytałem, że to normalne, ale kto pytana nie błądzi więc pytam...
Wihajster Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Witam, Jak w tytule...wyje mi wspomaganie przy maksymalnym skręcie kół w prawo i w lewo. Nie wiem czy to normalne. Jak kupowałem samochód kilka miesięcy temu to nie słyszałem tego. To mój pierwszy tak "zaawansowany" :> samochód i nie znam się na tym za bardzo. Gdzieś czytałem, że to normalne, ale kto pytana nie błądzi więc pytam... znowu to samo....
bor76 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Jeżeli się to nasila po rozgrzaniu się płynu.(zrobieni nastu kilometrów). To wymień płyn wspomagania na oryginalny G004000 VW, pewnie jakiś pajac :decayed:zalał układ jakimś pseudo zamiennikiem. Lub zrobił dolewkę.
wojtekce Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 na forum mamy szukajkę tak ciężko ją użyć
mlodyy Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 dokladnie forum peka od tego typu tematow
dudek81 Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 U mnie też wyło. Po mału pompa się kończy. U mnie przy maxymalnym skręcie wyła dobre 4 lata. Strałem się jej nie przesilać i po 4rech latach powiedziała PAPA puszczając z siebie wszystkie 'soki'
kepasa Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 U mnie też wyło. Po mału pompa się kończy. U mnie przy maxymalnym skręcie wyła dobre 4 lata. Strałem się jej nie przesilać i po 4rech latach powiedziała PAPA puszczając z siebie wszystkie 'soki' dokładnie , staraj się jej nie wysilać, nie kręcić na maxa i będzie OK... nawet w nowych autach nie zalecają kręcić do końca i trzymać kierownicy, taki nawyk zwykle szybciej osłabia pompę....
Pio_p Opublikowano 11 Września 2009 Opublikowano 11 Września 2009 zaniem wymienisz co kolwiek zobacz czy nie jest zamalo plynu jak jest jakis ubytek to wlasnie wtedy glosno chodzi a niema co wlewac orginalnego plynu zaleca sie go ewentualnie gdy jest pompa elektryczna
fireman tom Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 A czy przypadkiem wycie pompy wspomagania przy max skręcie to nie jest normalny objaw?
wypsiu Opublikowano 3 Listopada 2009 Opublikowano 3 Listopada 2009 A może to nie pompa tylko napinacz paska i sprzęgiełko na alternatorze , sprawdź sobie dokładnie wszystko [br]Dopisany: Listopad 03, 2009, 18:44:36_________________________________________________ A czy przypadkiem wycie pompy wspomagania przy max skręcie to nie jest normalny objaw? Normalnie to WYĆ!!! nie powinna,może być słychać jakiś cichy odgłos cięższej pracy pompy i paska przy dobiciu fajery na maksa
Rekomendowane odpowiedzi