Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A moze za to ktos powie o kontrolce airbag.W moim roku 96 sterowanie jest masa,podlaczam zegar z 00r kontrolka mryga swiruje pali sie,blad sie kasuje,a gdy dam mase na kabel poduszki z licznika zeby kontrolke uspic to gasnie.O co chodzi???

Skoro tak się dzieje to teoretycznie powinno działać... :confused4:

Kasujesz błąd, a kontrolka dalej miga?

Sprawdź to kodowanie o którym wcześniej pisałem... Chyba, że masz w kanale 60 i 61 "0"... U mnie przez inne kodowanie w tych kanałach mrugała kontrolka oleju. Sprawdzić nie zaszkodzi :wink4:

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A zerkne,a jak sobie poradziles z oil sensorem?[br]Dopisany: 27 Marzec 2011, 09:18_________________________________________________Kasuje blad bledu nie ma kontrolka sie pali :kox: :kox:

Opublikowano

a pod który pin ze starej kostki podłączyłeś Airbag?

Opublikowano

10 z zielonej

Opublikowano

ale chodziło mi bardziej o pin z niebieskiej kostki starej instalacji samochodu :) 9 czy 12 ?

Opublikowano

wiem ze ktoregos nie bylo wiec,chyba 9 to byla

Opublikowano

Panowie a podpowie ktoś na szybko czy od 2,5 tdi do 1,9 da sie licznik założyć?? :embarrassed:

Opublikowano

Panowie a podpowie ktoś na szybko czy od 2,5 tdi do 1,9 da sie licznik założyć?? :embarrassed:

Da się, ale później trzeba zmienić kodowanie na 00140. :wink4:

Opublikowano

Da się, ale później trzeba zmienić kodowanie na 00140. :wink4:

i oprócz immo to nie powinno być jakiś problemów z wskazaniami??

za 200zł licznik od 2,5 to dobra cena??

aha i czy jakis konkretny nr musi byc?

a i jak sprawdzić poza autem wyświetlacz proszę o podpowiedz :naughty:

Opublikowano

Immo to w sumie żaden problem :) Najlepiej kupując zegary z demontażu powiedz żeby dali Ci pastylki z kluczyków, bo w końcu to komplet do immobilizera, prawda? :tongue4:

200zł dobra cena o ile FIS jest idealny, tym bardziej jeśli nie jest to anglik. Tak czy siak anglik a wschodnio-europejczyk to to samo poza tarczą prędkościomierza :decayed:

Numer konkretny nie musi być, ale dobrze by było gdyby był produkcji VDO :wink4:

Opublikowano

Immo to w sumie żaden problem :) Najlepiej kupując zegary z demontażu powiedz żeby dali Ci pastylki z kluczyków, bo w końcu to komplet do immobilizera, prawda? :tongue4:

200zł dobra cena o ile FIS jest idealny, tym bardziej jeśli nie jest to anglik. Tak czy siak anglik a wschodnio-europejczyk to to samo poza tarczą prędkościomierza :decayed:

Numer konkretny nie musi być, ale dobrze by było gdyby był produkcji VDO :wink4:

a powiedz jest sprzedający jakoś w stanie sprawdzic wyswietlacz poza autem?

Opublikowano

a powiedz jest sprzedający jakoś w stanie sprawdzic wyswietlacz poza autem?

Jest :wink4: Niebieska kostka, pin 1 (prawy od góry patrząc na tył licznika) to +12, a pin 9 tej samej kostki to "-". Tylko FIS lubi robic psikusy... Podłączony na chwilę potrafi ładnie świecić, a po czasie blaknąć. :confused4:

Opublikowano

no dzięki piękne. z tym blaknięciem to wiem, bo mam 1/2 i też nic nie widać na nim :no:

Opublikowano

sluchajcie, ja mam poliftowa wersje bez fisa 2001 rok, podlaczajac zegary z pelnym fisem bede musial zakupic czujniki od woltomierza i temp oleju ? czy u mnie wszystko juz siedzi, i kwestia przelozyc zegary ?

Opublikowano

Woltomierza nie musisz kupować. Czujnik temp. oleju. najprawdopodobniej tak.

Opublikowano

Czujnik temp. oleju. najprawdopodobniej tak.

Właśnie, że raczej nie :P Bo polifty mają sensor w misce olejowej odpowiedzialny za kontrolowanie poziomu i temperatury oleju :wink4:

Opublikowano

Dlatego napisałem najprawdopodobniej ;P Tak czy siak, nawet jeżeli nie ma, to montaż czujnika jest dość banalny, a sam czujnik jakieś 12zł kosztuje ;)

Opublikowano

Dlatego napisałem najprawdopodobniej ;P Tak czy siak, nawet jeżeli nie ma, to montaż czujnika jest dość banalny, a sam czujnik jakieś 12zł kosztuje ;)

Niestety ten czujnik za 12zł nie będzie pasował. Temp. oleju w licznikach po lifcie jest inaczej podawana do zegarów. Już nie masą za pośrednictwem termistora, tylko plusem o odpowiednim napięciu/natężeniu... :confused4:

Opublikowano

W takim razie przepraszam za wprowadzenie w błąd... :hi:

Opublikowano

W poliftach tylko i wyłacznie temp oleju pokazywana jest za pomoca sensora w misce olejowej.

Nie ma innej mozliwosci podłaczenia czujnika.