Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wydaje mi się iż elektronik raczej nic nie sknocił bo z tego co wiem to na codzień takie żeczy robi :) ale...

a co do podświetlenia w obu to literki na biało ale jest poświata na czerwono więc sam nie wiem

co do abs to nie wiem świeci jak błąd na fisie :( chyba że tylko do pierwszego prtzychamowania :)

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

wydaje mi się iż elektronik raczej nic nie sknocił bo z tego co wiem to na codzień takie żeczy robi :) ale...

a co do podświetlenia w obu to literki na biało ale jest poświata na czerwono więc sam nie wiem

co do abs to nie wiem świeci jak błąd na fisie :( chyba że tylko do pierwszego prtzychamowania :)

Może ktoś zmieniał podświetlanie wtyczkę od fisu masz 32 pin czy 20 pin

Opublikowano

wtyczka od fis ma 20 pin a pozostałe zielona i niebieska po 32

Opublikowano

wtyczka od fis ma 20 pin a pozostałe zielona i niebieska po 32

No to kolego ktoś zmienił w tym liczniku podświetlanie, a nie działa ci to wszytko bo rozkład pinów jest inny, między innymi linia K dlatego nie możesz się połączyć vagiem

Opublikowano

czyli jaka porada ? wywalić ten nowy licznik czy jeszcze podjechać do jakiegoś machera i próbować przepinać kable czy co zrobić ?

Opublikowano

czyli jaka porada ? wywalić ten nowy licznik czy jeszcze podjechać do jakiegoś machera i próbować przepinać kable czy co zrobić ?

Dla pewności jeszcze zapytam na pół fisie miałeś cyfrowy zegarek a w tym nowym jest ze wskazówkami ?

Opublikowano

Tak dokładnie

Opublikowano

Tak dokładnie

Tak więc przepnij linie K żeby chociaż z vagiem się połączyć i spróbuj zakodować immo jeżeli się uda to trzeba jeszcze kilka przewodów poprzekładać, jeżeli chcesz mniej roboty to musisz mieć licznik fis z cyfrowym zegarkiem wtedy wszytko będzie działać pozostanie praktycznie podłączenie spalania i manetki. Między innymi temeprature zewnętrzna też nie działa bo jest na innym pinie.

Opublikowano

Nie wiem co to jest linia K, a zegarek jest ale analogowy czy on jest problemem bo na pełnym fisie i tak nie ma zegarka - i jeszcze jedno jak odnależć prawidłowe piny jak to mam podłączyć teraz aby poprawić wszystko.[br]Dopisany: 15 Październik 2011, 22:18_________________________________________________bin85 wysłałem ci fotki na priw to zerknij jak chcesz na te zakały a nie liczniki he he :)

Opublikowano

Nie wiem co to jest linia K, a zegarek jest ale analogowy czy on jest problemem bo na pełnym fisie i tak nie ma zegarka - i jeszcze jedno jak odnależć prawidłowe piny jak to mam podłączyć teraz aby poprawić wszystko.

Linia K to to przewód który odpowiada za komunikację z VAG, w twojej instalacji jest ona na pinie 29 w zielonej kostce natomiast w "nowym liczniku" jest na 25 pinie w kostce niebieskiej. Rozpiska pinów masz tu http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t5530.0.html;highlight=rozpiska+pin%C3%B3w+licznika

Opublikowano

jutro sprawdze dokładnie te kolory obu liczników bo coś mnie gnębi, a co do kabla k jak go przepne to ma zadziałać i się nic nie stanie jak reszta żeczy jest źle podpięta (bo chodzi mi o to na czym polega zmiana koloru podświetlenia i jakie piny się do tego przepina - bo może szybciej coś znajdę aby poprawić)

a przy tych kolorach patrzeć na ogulną poświatę wew licznika czy tylko na cyfry. ?[br]Dopisany: 15 Październik 2011, 22:39_________________________________________________a i jeszcze jedno bo pojęcie "przepięte piny" to znaczy w środku w tym pseudo nowym liczniku tak bo napewno nie na wiązkach w aucie tak ? bo w aucie są te wtyki 32 ori nie tykane

Opublikowano

jutro sprawdze dokładnie te kolory obu liczników bo coś mnie gnębi, a co do kabla k jak go przepne to ma zadziałać i się nic nie stanie jak reszta żeczy jest źle podpięta (bo chodzi mi o to na czym polega zmiana koloru podświetlenia i jakie piny się do tego przepina - bo może szybciej coś znajdę aby poprawić)

a przy tych kolorach patrzeć na ogulną poświatę wew licznika czy tylko na cyfry. ?[br]Dopisany: 15 Październik 2011, 22:39_________________________________________________a i jeszcze jedno bo pojęcie "przepięte piny" to znaczy w środku w tym pseudo nowym liczniku tak bo napewno nie na wiązkach w aucie tak ? bo w aucie są te wtyki 32 ori nie tykane

Zmieniając podświetlanie to po prostu ktoś rozebrał licznik i wlutował czerwone i wlutował białe diody, w środku licznika nic nie zrobisz trzeba pruć instalację w samochodzie, ewentualnie zrobić przejściówkę, więc jeżeli za bardzo się nie znasz na elektryce to może nie bierz się za to. Najbezpieczniej było by powypinać wszystkie te przewody które się nie zgadzają w obu licznikach

Opublikowano

tak tylko ja znaleźć i rozpoznać w nowej desce które są inaczej niż powinny, może łatwie inną deche tylko jaką ?

Opublikowano

tak tylko ja znaleźć i rozpoznać w nowej desce które są inaczej niż powinny, może łatwie inną deche tylko jaką ?

No łatwiej na pewno wtedy jak podmienisz licznik to wszystkie funkcje z 1/2 fis będą już działać zostanie podłączenie manetki i spalania, musisz szukać licznika który ma cyfrowy zegarek a nie wskazówki

Opublikowano

niewiem co na to immo powie,ze licznikiem immo 2 do samochodu z immo 3 pewnie nie wypali.

Opublikowano

już wiem w starym mam białe podświetlenie a w nowym czerwone, a co do immo to jak rozpoznać jakie jest ez jakimś liczniku? da się coś z tym zrobić? czy szukać innego licznika jak Tak to jakiego abym nie wzioł złego. a znacie może kogoś na podkarpaciu kto robi takie przekładki, manetka już zamontowana wraz z kablami. dziękuję za pomoc.

Opublikowano

niewiem co na to immo powie,ze licznikiem immo 2 do samochodu z immo 3 pewnie nie wypali.

W drugą stronę bez problemu, czyli mając licznik bez FIS z zegarkiem analogowym (sześć kontrolek na środku) można wrzucić licznik z cyfrowym zegarkiem, kluczyki normalnie się programują - no ale na odwrót chyba mało kto próbował

Opublikowano

Czyli najlepszą radą tylko i wyłącznie licznikz dwoma cyfrowymi i aby kostkie 2 główne spasowały tak? Bo ten to raczej jeszcze dam radę oddać a jak nie to sprzedam po kosztach bez zarobku :) bo jest w miarę ładny i nie porysowany. a co z podświetleniem patrzeć na to przy zakupie - muszę mieć takie jak w liczniku ori?[br]Dopisany: 16 Październik 2011, 13:11_________________________________________________Pewnie coś takiego u mnie by poszło prawda:

http://moto.allegro.pl/licznik-audi-c5-a6-01-ringi-duzy-fis-diesel-f-vat-i1828051821.html

tylko oczywiście nie za taka kasę :)

Opublikowano

nie oplaca sie z a6 bo trzeba jeszcze plywak robic bo pokazuje odwrotnie stan.

Opublikowano

z a6 to nie tylko pływak tez inna rozpiska pinów.

a w nowszych c5 tez immo 3