Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie a co wy na to, powinno chyba spasować:

http://moto.allegro.pl/licznik-audi-a4-diesel-pelny-fis-komputer-i1875981736.html

chyba właśnie ten zamówie, tylko pogadam jeszcze z gościem bo widze że przerabia takie żeczy

Ten niby jest od a4 chociaż tamten wczesniejszy był prawie taki sam. Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Koledzy potrzebuję waszej pomocy. Zabrałem się w końcu za wymianę licznika na po lift i mam problem z immo, otóż nie mogę usunąć starych kluczy i dodać nowych ciągle wyskakuje error byłem już u dwóch elektroników próbowali vag tacho, vcds, i vag super czy jakoś tak, i ciągle ten sam problem, a żeby było ciekawiej to auto normalnie odpala i da się jeździć tylko ta migająca lampka denerwuje. A może ktoś już wcześniej grzebał i w jakiś sposób jest usunięte immo??

Drugi problem to że nie działa mi obrotomierz może coś źle podłączyłem ale korzystałem z opisu z forum więc powinno być ok.

I trzeci problem to nie wiem gdzie podłączyć mam kabelek z kostki zielonej pin 15 chyba światła obrysowe. Za pomoc z góry dziękuję. notworthy

Opublikowano

i u mnie dalej problem z paliwem. kanal 30 = 128, 60,61,62=0 i paliwa jak nie pokazywalo tak nie pokazuje. przeloze na stare zegary to chodzi. pin 5 od wskaznika paliwa juz sprawdzalem podlaczony dobrze. a powiedzcie moze masy gdzies nie podlaczylem albo cos takiego ?[br]Dopisany: 16 Październik 2011, 20:03_________________________________________________zegary maja nr 8D0 920 980J, to nie od a6 czasem ? bo po rozebraniu ich na tarczce pisze audi c5? i czy dlatego ze paliwo nie wskazuje spalanie wyswietla mi 54l?

Opublikowano

jak tak wskazuje masz zle wpiety kabel do spalania a to ze pisze c5 to nic nie znaczy, na kazdych vdo tak pisze.

Opublikowano

wpielem sie w kompie w 2 wtyczke od strony kierowcy w zolty kabel czyli to raczej powinien byc ten kabel

Opublikowano

nie masz Ty calkowicie zjebanego tego licznika?

Opublikowano

tzn ?[br]Dopisany: 16 Październik 2011, 20:37_________________________________________________wszystko dziala oprocz tego je**** paliwa :confused4:

pin5 to masa? a plus skad ?

Opublikowano

to ktory to ma byc kabel w takim razie ?[br]Dopisany: 16 Październik 2011, 21:06_________________________________________________dodam jeszcze ze robilem test wskaznikow i wskaznik od paliwa podniósł sie wiec chyba technicznie z licznikiem jest wszytsko ok ?[br]Dopisany: 16 Październik 2011, 21:15_________________________________________________i czemu vag pokazuje zwarcie ?;/

Opublikowano

Panowie montuję sobie właśnie licznik od a6 polift z ringami i mam kilka problemów. Coś mi się w temacie obiło że ktoś miał podobny problem ale nie mogę znaleźć :/.

Po pierwsze nie działa podświetlenie licznika, a cały licznik ledwo świeci, w tym i fis. W domu jak podłączę bezpośrednio pod aku to świeci ok, w aucie jest gorzej. Druga sprawa pali się ładowanie, a na wskaźniku napięcia wskazówka ledwo dochodzi do 12v. Na starym liczniku jest ok. Trzecia sprawa to właśnie podświetlenie fisa mryga. Wszystko to wskazuje że nie mam podłączonego jakiegoś przewodu z zasilaniem.

Ostatni problem to nie działa obrotek. Czy to możliwe że licznik jest zakodowany na 6 garów i dlatego nie działa ?

Dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

Panowie montuję sobie właśnie licznik od a6 polift z ringami i mam kilka problemów. Coś mi się w temacie obiło że ktoś miał podobny problem ale nie mogę znaleźć :/.

Po pierwsze nie działa podświetlenie licznika, a cały licznik ledwo świeci, w tym i fis. W domu jak podłączę bezpośrednio pod aku to świeci ok, w aucie jest gorzej. Druga sprawa pali się ładowanie, a na wskaźniku napięcia wskazówka ledwo dochodzi do 12v. Na starym liczniku jest ok. Trzecia sprawa to właśnie podświetlenie fisa mryga. Wszystko to wskazuje że nie mam podłączonego jakiegoś przewodu z zasilaniem.

Ostatni problem to nie działa obrotek. Czy to możliwe że licznik jest zakodowany na 6 garów i dlatego nie działa ?

Dzięki za odpowiedzi.

Obrotomierz żeby działał daj na kanałach 60,61,62 wartość 0. Z tym mruganiem to przejrzyj jeszcze raz wszystkie przewody zasilające oraz te od świateł postojowych czyli pin 26i 27 w niebieskiej kostce

Opublikowano

nie dziala Ci regulacja podswietlenia bo w a6 jest na desce a nie jak w przedlifcie na zegarach. dlatego zegarow z a6 sie nie montuje i tyle

Opublikowano

Można przelutować potencjometr z licznika A4 i będzie działać, no ale nie zmienia to faktu ze za dużo problemów z tym licznikiem w dodatku nie pokaże otwartych drzwi

Opublikowano

Trudno. Licznik mam w idealnym stanie z ori ringami, w komplecie z pływakiem z a6, a drzwi otwarte nie są mi potrzebne. Co do regulacji podświetlenia to ja mam ten licznik poliftowy z czujnikiem światła i powinien sobie sam jasność regulować, zresztą u mnie w ogóle nie ma podświetlenia. Możesz też napisać gdzie można wlutować ten potencjometr z starego licznika bo tak się składa że mam jednego dziada na części :).

Opublikowano

Co do regulacji podświetlenia to ja mam ten licznik poliftowy z czujnikiem światła i powinien sobie sam jasność regulować, zresztą u mnie w ogóle nie ma podświetlenia.

:facepalm: :facepalm:

Powodzenia. [br]Dopisany: 16 Październik 2011, 23:18_________________________________________________Jak mi ktorys nagra film ze zmienia sie podswietlenie w liczniku z okazji tego "czujnika światła" to wtedy uwierze, mam 3 liczniki i w zadnym sie nie zmienia, to co , wszystkie strzelone?

Opublikowano

Trudno. Licznik mam w idealnym stanie z ori ringami, w komplecie z pływakiem z a6, a drzwi otwarte nie są mi potrzebne. Co do regulacji podświetlenia to ja mam ten licznik poliftowy z czujnikiem światła i powinien sobie sam jasność regulować, zresztą u mnie w ogóle nie ma podświetlenia. Możesz też napisać gdzie można wlutować ten potencjometr z starego licznika bo tak się składa że mam jednego dziada na części :).

tym przyciskiem którym kasuje się przebieg dzienny w jego miejsce wlutowujesz ten z potencjometrem ze starego licznika jak rozbierzesz licznik z a6 to będziesz wiedział o co chodzi - jest już na płytce licznika wolne miejsce do wlutowania. Generalnie to płytka licznika z A6 i A4 po lifcie niczym się nie różnią

Opublikowano

Jak mi ktorys nagra film ze zmienia sie podswietlenie w liczniku z okazji tego "czujnika światła" to wtedy uwierze, mam 3 liczniki i w zadnym sie nie zmienia, to co , wszystkie strzelone?

Ja mogę nagrać :decayed: Ale nie do końca reguluje całe podświetlenie a tylko jasność FIS, małych wyświetlaczy i klimatronika :wink4:

Opublikowano

Jak mi ktorys nagra film ze zmienia sie podswietlenie w liczniku z okazji tego "czujnika światła" to wtedy uwierze, mam 3 liczniki i w zadnym sie nie zmienia, to co , wszystkie strzelone?

Ja mogę nagrać :decayed: Ale nie do końca reguluje całe podświetlenie a tylko jasność FIS, małych wyświetlaczu i klimatronika :wink4:

Bardzo bym prosil, a szczegolnie tych co maja przzedliftowy licznik.

Opublikowano

Bardzo bym prosil, a szczegolnie tych co maja przzedliftowy licznik.

Tyle, że ja już mam z cyfrowym zegarkiem zmącone, ale w tych poprzednich też tak to działało :wink4:

Opublikowano

W porządku, mimo wszystko chce to zobaczyc, troszke sie w licznikach obrocilem i nie spotkalem tego.

Opublikowano

Co do regulacji podświetlenia to ja mam ten licznik poliftowy z czujnikiem światła i powinien sobie sam jasność regulować, zresztą u mnie w ogóle nie ma podświetlenia.

:facepalm: :facepalm:

Powodzenia. [br]Dopisany: 16 Październik 2011, 23:18_________________________________________________Jak mi ktorys nagra film ze zmienia sie podswietlenie w liczniku z okazji tego "czujnika światła" to wtedy uwierze, mam 3 liczniki i w zadnym sie nie zmienia, to co , wszystkie strzelone?

Kolego to tobie życzę powodzenia. Czytaj ze zrozumieniem a facepalma to możesz sobie do lustra strzelać...

Licznik z a6 polift 2002 rok ma automatyczną regulcję podświetlenia... Potencjometrem tylko dostosowujesz jasność po zmroku... W dzień jasność się ustawia dzięki czujnikowi który znajduje się koło 0 na prędkościomierzu... no ale ty aż 3 liczniki masz to czyni Cię znawcą jak widzę ...

http://www.a6klub.pl/-a6-c5-slabo-swiecace-zegary-vt38501.htm Poczytaj, jakoś inni w a6 mają auto regulację ...