Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pany pod fis podłączy nieorginalne radio? czy musi być ordżinal

przez adapret jedynie chyba...

W ogóle, dopiero w B6 ktoś podłączył jakiegoś dynavin, ale to też ponoć rzeźba jak h*j. Ja nic nie wiem?! :decayed:

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

heh tez mnie to nurtuje mam blaupunkta mp56 i ma jakies tam wyjscia mini iso ale inne niz ori i franca na fisie nie chula

ale ciekaw jestem co by bylo jak bym pod kostke trzecia podlaczyl sygnaly do fisa - od zmieniarki? :kox:

Opublikowano
heh tez mnie to nurtuje mam blaupunkta mp56 i ma jakies tam wyjscia mini iso ale inne niz ori i franca na fisie nie chula

ale ciekaw jestem co by bylo jak bym pod kostke trzecia podlaczyl sygnaly do fisa - od zmieniarki? :kox:

Nie fabryczne radio nie ruszy pod tym FISem. h*j na huju stanie, a RDS nie pójdzie w tym połączeniu.

Opublikowano

arre no to rzeźb...na pewno będziesz miał "chyt" na ten temat:naughty:

:decayed:

Opublikowano

hehe

musze porownac pinouty z mego blaupunkta z ori miniiso i zobaczyc

jak nie ma wyjscia w blaupunkcie z jakims info out to kaju ma racje i d*pa

zreszta i tak sie ciesze ze bose dzisiaj z blaupunktem ogarnolem sam :polew:

mialem traski i piski a jest cisza i konkretne dzwieki :jerk::banan:

Opublikowano

przez adapret jedynie chyba...

W ogóle, dopiero w B6 ktoś podłączył jakiegoś dynavin, ale to też ponoć rzeźba jak h*j. Ja nic nie wiem?! :decayed:

sie nie spinaj bo żyłka pójdzie :banan:

---------- Post dopisany at 21:57 ---------- Poprzedni post napisany at 21:52 ----------

ale jak chcesz mogę Ci zgonić mojego concerta i przez adapter go podłączysz :decayed::whistling:

Opublikowano

Witam pany

zaczołem montować czujnik temper. oleju i ja mam tam jakiś czujnik w podstawie filtra oto zdjecie ale folne miejsce też jest

DSC_0019.jpg

<br /><br />

DSC_0017.jpg

<br /><br />

<br /><br />

DSC_0016.jpg

<br /><br />

DSC_0018.jpg

<br /><br />

DSC_0015.jpg

<br /><br />

Opublikowano

na drugiej fotce widać miejsce na czujnik :decayed: ja tam wkręciłem zobacz sobie jescze w komorze silnika powinien być kabelek taki szaro niebieski z wtyczką taką wsuwką

Opublikowano
na drugiej fotce widać miejsce na czujnik :decayed: ja tam wkręciłem zobacz sobie jescze w komorze silnika powinien być kabelek taki szaro niebieski z wtyczką taką wsuwką
Ok czujnik zamontowany :naughty::naughty::naughty:
Opublikowano

Co do kanalu 59 to u mnie pokazuje zazwyczaj taka sama wartosc jak na 55 u mnie od49 do 62 na kazdym cos jest

Opublikowano
Co do kanalu 59 to u mnie pokazuje zazwyczaj taka sama wartosc jak na 55 u mnie od49 do 62 na kazdym cos jest

No ja u siebie nie mam kiedy zobaczyć, opieram się na rozpisce.

Opublikowano
sie smiej,

ostatnio napisałem do typa z all....

miał do sprzedania licznik połamany, popękany po wypadku(normalnie pcb na wierzchu)

pisze ze potrzebuje tarczke a ten mi odpisał ze za 180 go sprzeda :facepalm::facepalm::facepalm:

wróciłem na aukcje, patrze - faktycznie, kup teraz 180 :facepalm::facepalm:

pzdr.

assist

---------- Post dopisany at 22:11 ---------- Poprzedni post napisany at 22:09 ----------

Powiem tak:

wystaw na allegro, z minimalną, ustaw licytacje ;)

bedzie git! tu na forum wybredni jestesmy, najlepiej za darmo bys oodał;)

Kolego brałeś ten czujnik do spryskiwaczy?? bo jak sie okazało kupiłem ten z dwoma kutasikami a sie okazało że musze mieć pompkę zintregowaną z czujnikiem do przedlifta i został mi czujnik jak chcesz to pisz na pw.
Opublikowano

? zadnych czujnikow nie kupowałem ;)

Opublikowano
? zadnych czujnikow nie kupowałem ;)
Pomyliłem sie:wink: to kolega grzesiek26sg miał kupić taki czujnik
Opublikowano

Nie wszyscy z a6 siedza tu mylisz sie :decayed: a fakt faktem ze tam nuda :facepalm:

co do auta to fajne ale butla w bagaznik mi sie nie miesci... cena gazu ejst ok ;P

potencjometr mowisz? hmm musial bym to w mojej a6 wybadac jak to z tym jest :naughty:

zastanawiam sie czy tej nie kupic Oferta - Audi RS6 :polew:

Opublikowano

Przekładka z licznika z analogowym zegarkiem bez cyferek (96) na cyfrowy zegarek, białe podświetlenie (00)

1. Czy trzeba pin 3 i 4 (terminal 15) z niebieskiej spiąć razem i dać pod pin1 niebieskiej, czy można jeden terminal wywalić?

2. j/w pin 9 i 10 żółta (terminal 30) do 23 niebieska?

3. Pin 1/2 żółta (terminal 58) idzie na pin 20 niebieska (terminal 58s), czy jak? (zakładając, że nasi tu nie byli i jest ori)

4. Pin 19 niebieska (terminal 58d) podłączyć go pod pin15 niebieska w końcu czy nie? (gdzieś było napisane coś o A6 i zew. potencjometrze)

4. pin 5 żółta (time output) - gdzie to podłączyć?

5. Pin16 żółta (Belt buckle wiring) wychodzi z rozpisek, że na pin27 zielona. Ale co to w ogóle jest, za co odpowiada?

6. Pin 18 i 19 (Terminal 31) - gdzie to podłączyć? Szyba napisał tylko na swoim schemacie "7/9/24". Mam rozumieć, że złączyć oba (lub wywalić jeden całkiem) i rozdzielić go na te 3 piny?

7. W wire - wiem, że to ma cośwspółnego z K wire (diagnostyką), ale za co on ogólnie odpowiada?

Dziękuję za przyszłe odpowiedzi:decayed:

Opublikowano
Nie wszyscy z a6 siedza tu mylisz sie :decayed: a fakt faktem ze tam nuda :facepalm:

co do auta to fajne ale butla w bagaznik mi sie nie miesci... cena gazu ejst ok ;P

potencjometr mowisz? hmm musial bym to w mojej a6 wybadac jak to z tym jest :naughty:

zastanawiam sie czy tej nie kupic Oferta - Audi RS6 :polew:

to wybadaj panie jak to wygląda, bo w poprzednim liczniku musiałem oszukiwac zworką diodę aby sie sam nie ściemniał... :facepalm:

---------- Post dopisany at 23:17 ---------- Poprzedni post napisany at 23:08 ----------

Przekładka z licznika z analogowym zegarkiem bez cyferek (96) na cyfrowy zegarek, białe podświetlenie (00)

1. Czy trzeba pin 3 i 4 (terminal 15) z niebieskiej spiąć razem i dać pod pin1 niebieskiej, czy można jeden terminal wywalić?

3. Pin 1/2 żółta (terminal 58) idzie na pin 20 niebieska (terminal 58s), czy jak? (zakładając, że nasi tu nie byli i jest ori)

4. Pin 19 niebieska (terminal 58d) podłączyć go pod pin15 niebieska w końcu czy nie? (gdzieś było napisane coś o A6 i zew. potencjometrze)

5. Pin16 żółta (Belt buckle wiring) wychodzi z rozpisek, że na pin27 zielona. Ale co to w ogóle jest, za co odpowiada?

6. Pin 18 i 19 (Terminal 31) - gdzie to podłączyć? Szyba napisał tylko na swoim schemacie "7/9/24". Mam rozumieć, że złączyć oba (lub wywalić jeden całkiem) i rozdzielić go na te 3 piny?

7. W wire - wiem, że to ma cośwspółnego z K wire (diagnostyką), ale za co on ogólnie odpowiada?

1. zepnij lepiej 2 razem,

2. j.w,

3. jeden z nich podpinas pod 58 w nowej kostce drugi pod 58s w nowej kostce, kolejność obojętna grunt żeby działalalo, jak nie podziala idz za metoda Karola i wal te piny pod lewe światło postojowe :grin:

4. tego nie podłączaj, jak masz poliftowy zegar z 2 cyfrowymi zegarkami to to jest raczej nie potrzebne, nie wiem jak sprawa wygląda w licznikach z analogiem,

5. przełącznik zamka pasa bezpieczeństwa, musisz spr czy jakiś kabelek wychodzi Ci z zapiecia pasa, jak tak to poszukaj podłącz ale gra nie warta świeczki bo bd Cię wnerwiał na blacie niezapiety człowieczek :decayed:

6. złącz wszystko razem robiąć tzw"punkt masowy", albo napisz do Kaju i on Ci powie jak to rozgryzł bo cos tez zmieniał.

7. w tym Ci nie pomoge bo linia W odpowiada za coś bardziej skomplikowanego niż K, wiec podłączaj K i wal W :grin:

mam nadzieję że byłem pomocny :decayed:

Opublikowano
sie smiej,

ostatnio napisałem do typa z all....

miał do sprzedania licznik połamany, popękany po wypadku(normalnie pcb na wierzchu)

pisze ze potrzebuje tarczke a ten mi odpisał ze za 180 go sprzeda :facepalm::facepalm::facepalm:

wróciłem na aukcje, patrze - faktycznie, kup teraz 180 :facepalm::facepalm:

pzdr.

assist

---------- Post dopisany at 22:11 ---------- Poprzedni post napisany at 22:09 ----------

Powiem tak:

wystaw na allegro, z minimalną, ustaw licytacje ;)

bedzie git! tu na forum wybredni jestesmy, najlepiej za darmo bys oodał;)

też chyba pisałem do tego gościa w tej samej sprawie i chciał wtedy 200zl

Opublikowano

1. zepnij lepiej 2 razem,

2. j.w,

3. jeden z nich podpinas pod 58 w nowej kostce drugi pod 58s w nowej kostce, kolejność obojętna grunt żeby działalalo, jak nie podziala idz za metoda Karola i wal te piny pod lewe światło postojowe :grin:

4. tego nie podłączaj, jak masz poliftowy zegar z 2 cyfrowymi zegarkami to to jest raczej nie potrzebne, nie wiem jak sprawa wygląda w licznikach z analogiem,

5. przełącznik zamka pasa bezpieczeństwa, musisz spr czy jakiś kabelek wychodzi Ci z zapiecia pasa, jak tak to poszukaj podłącz ale gra nie warta świeczki bo bd Cię wnerwiał na blacie niezapiety człowieczek :decayed:

6. złącz wszystko razem robiąć tzw"punkt masowy", albo napisz do Kaju i on Ci powie jak to rozgryzł bo cos tez zmieniał.

7. w tym Ci nie pomoge bo linia W odpowiada za coś bardziej skomplikowanego niż K, wiec podłączaj K i wal W :grin:

mam nadzieję że byłem pomocny :decayed:

Twój pkt.4 do którego mojego pkt.4 był, bo mi się dwa napisało :doh:

KAJU pomóż! :)

---------- Post dopisany at 01:49 ---------- Poprzedni post napisany at 01:48 ----------

a i byłeś pomocny :decayed:

Opublikowano

Ja u WhyMe? spiąłem ze sobą terminale 58s/d i dałem do pinu od lewego postoju, dopiero mi podświetlenie wystartowało.