Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WhyMe, co do klockow hamulcowych to jesli masz licznik z bialym podswietleniem po 2000 roku to zmiana kodowania nic nie da. Masujesz pin2 w niebieskiej albo zielonej kostce, sprawdz dokladniej na schemacie

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Powiem wam ze jestem w szoku teraz jak na ten licznik patrzę :facepalm:

Dobra pytanie , idzie gdzieś kupić ori Eu tarczke prędkościomierza jeśli tak to za ile i czy ktoś z was ( pewnie cwiara :naughty: tylko nie szyba :polew:) wgralby mi wrazie co wsad , jeśli tak to za ile dukatów w sakiewce ?

---------- Post dopisany at 13:18 ---------- Poprzedni post napisany at 13:11 ----------

Dobra pytanie , idzie gdzieś kupić ori Eu tarczke prędkościomierza jeśli tak to za ile i czy ktoś z was ( pewnie cwiara :naughty: tylko nie szyba :polew:) wgralby mi wrazie co wsad , jeśli tak to za ile dukatów w sakiewce ?

Opublikowano

Jak sie postarasz to licznik eu czasem mozna wyrwac w okolicach 150 zl tylko te dziady zlomiarze nie chca pisac w jakim stanie fis :/

a co chcesz kupowac te angielsko-europejska szafe za 500 bilonu? :shock3:

Opublikowano

Miałem zamiar ale widzę ze lipa

Generalnie znam tego gościa osobiście co oferuje te liczniki i wiem ze wyświetlacze napewno są nowe ale nie wiedziałem ze to h*jowo zrobione angliki.

Szyba a czym różnią się te tarczki zamienniki ?

Opublikowano

jak by co ja będe miał za chwilę do pchnięcia poliftowy niestety angol ale z Fisem perfekto... i bez efektu alladyna i małym mankamentem w postaci niepodświetlania części wyświetlacza z infem z radia...

Chyba że Karol na eksperymenty wsadowe chce to bym zamienił wyświetlacze (jemu perfekt fis nie jest potrzebny)

Cały czas się zastanawiam co wybrać..

a może sobie do eksperymentów zostawić....:facepalm:

Opublikowano

Mi alladyn nie grozi bo mam polifta przecież z czujnikiem w misce juz :wink:

---------- Post dopisany at 14:19 ---------- Poprzedni post napisany at 14:12 ----------

Chyba ze to nie od jego braku krzyczy

A poka foto tego fisa i podswietlenia

Opublikowano
Miałem zamiar ale widzę ze lipa

Generalnie znam tego gościa osobiście co oferuje te liczniki i wiem ze wyświetlacze napewno są nowe ale nie wiedziałem ze to h*jowo zrobione angliki.

Szyba a czym różnią się te tarczki zamienniki ?

no tarcze nie oryginalne tylko zamienniki.. troszkę lipniej wykonane. ale ładne europejskie :decayed:

co do licznika - http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-152/liczniki-fis-przedlift-polift-256870/

ostatni post :wink:

Opublikowano

Nie dajcie sie namowic na zamienniki, bo jak bardzo cieplo to sie kurcza...

Opublikowano

Opublikowano

wieczorem fotkę wrzuce...

a alladyn od samego początku nie krzyczał... reszta czujników krzyczała poprawnie... może i coś uwalone jest tak jak podświetlenie części z infem z radia...

Opublikowano

wieczorem fotkę wrzuce...

a alladyn od samego początku nie krzyczał... reszta czujników krzyczała poprawnie... może i coś uwalone jest tak jak podświetlenie części z infem z radia...

Piotr przecież Ci mówię, że masz CAN`a włączonego w liczniku dlatego Ci ciśnienie wywala... :whistling:

najczęstszy objaw, że obroty nie chodzą i cisnienie oleju się wyrzuca, nie mówimy o sensorze... :whistling:

o ile obroty uda się jeszcze uruchomić to z ciśnieniem bywa ciężej, może sie okazać, że nie idzie go wyłączyć i nic tego nie zmieni, ani otwieranie maski ani nic, bo otwieranie maski pomaga na sensor a nie na czerwonego alladyna...

Opublikowano

A licznik z a6 różni się od a4 względem pinow czy nie czy podłączam go jakbym podlaczal z a4 ? Chodzi oczywiście o a6 polift , czy pływak od benzyny z a6 normalnie podejdzie do baku w a4

Opublikowano
A licznik z a6 różni się od a4 względem pinow czy nie czy podłączam go jakbym podlaczal z a4 ? Chodzi oczywiście o a6 polift , czy pływak od benzyny z a6 normalnie podejdzie do baku w a4

pod względem pinów sie nie różnią, ale pływak musisz podmienić, nie wiem jak w przypadku benzyny ale w dieslu pasuja.. :decayed:

Opublikowano

---------- Post dopisany at 17:51 ---------- Poprzedni post napisany at 17:50 ----------

No to chyba zacznę polować na taki z a6

k**wa jak z telefonu pisze to coś mi się wypowiedzi dublują

Opublikowano

@kaju, myslalem, ze ogarnąłes temat i eu tarczka juz Ci zbedna..

tak to jest jak sie po łebkach czyta zaległe posty ;/

pzdr.

assist

Opublikowano

witam . chciałem się przyłączyć do tematu . Mam a4 b5 99 r.

obecnie mam zamontowany licznik z immo ale bez białego podświetlania i z zegarkiem analogowym . A chcę zamontować z pełnego lifta tj. zegarek cyfrowy i białe podświetlanie . Po zamontowaniu tego nowego licznika nie chodzi mi obrotomierz , świeci poducha , świeci ABS , i nie ma z nim komunikacji. Poniżej są zdjęcia. pytanie czy dam radę to zrobić . Posiadam vasa , vcds-a , i vag-commander . dopisanie kluczy czy odczyt pin to nie problem.

9995985500_1359380039.jpg

4406643400_1359380042.jpg

Opublikowano
witam . chciałem się przyłączyć do tematu . Mam a4 b5 99 r.

obecnie mam zamontowany licznik z immo ale bez białego podświetlania i z zegarkiem analogowym . A chcę zamontować z pełnego lifta tj. zegarek cyfrowy i białe podświetlanie . Po zamontowaniu tego nowego licznika nie chodzi mi obrotomierz , świeci poducha , świeci ABS , i nie ma z nim komunikacji. Poniżej są zdjęcia. pytanie czy dam radę to zrobić . Posiadam vasa , vcds-a , i vag-commander . dopisanie kluczy czy odczyt pin to nie problem.

http://s9.postimage.org/71ty2r5i3/9995985500_1359380039.jpg

http://s1.postimage.org/k6jrloaez/4406643400_1359380042.jpg

Musialeś cos namieszac w pinach co do obroomierzq to kowanie w kanale 60 musisz zmienic z 1025 na 1024

Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Nic nie namieszałem bo nic nie zmieniałem we wtyczkach. Niby jest tak ze własnie przez to kodowanie o którym mówisz obrotomierz też nie chodzi.

a te transpondery co mam w kluczykach podejdą pod ten licznik ? bo tez tu na tym forum czytałem ze trzeba wymieniać . Niby w tym liczniku starym jest immo 2 a w tym z białym podświetlaniem immo 3

Opublikowano
Nic nie namieszałem bo nic nie zmieniałem we wtyczkach. Niby jest tak ze własnie przez to kodowanie o którym mówisz obrotomierz też nie chodzi.

a te transpondery co mam w kluczykach podejdą pod ten licznik ? bo tez tu na tym forum czytałem ze trzeba wymieniać . Niby w tym liczniku starym jest immo 2 a w tym z białym podświetlaniem immo 3

wg. mnie to między pinologią liczników liftowych (analogowy zegar) a poliftowych (cyfrowy zegar) jest róznica w kablach...

Obrotomierz to kwestia kodowania tak jak poprzednik napisał w kanał 60 wpisz 1024