Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wszystkie wsady od A4 które mam nie ważne TDI czy PB mają w tej komórce też 35 :thumbdown:

a może trza by zernąć na 1DE i 1DF łącznie??

a czy któryś z nich podświetla licznik po zapłonie

te dwa liczniki co fizycznie mam - nie.. nie wiem jak reszta wsadów

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Pytanie, da rade przerobić liczniki z benzynki na diesla? Trzeba tarcze zmienić? Ciężko o oryginalne tarcze EU? Tak samo licznik z automatu do manuala?

Opublikowano

@mrugal - przerabialem temat :) Darade zrobic. Poliftowego anglika z benzyny wsadzilem do 1.9TDi przedliftem :)

Jest kilka opcji jakimi mozesz to zrobic.

Pierwsza to pozostawic tarczki, przekodowac licznik na 00040 i bedzie prawidlowo wskazywal obroty i predkosc na obecnym liczniku.

Druga opcja to wymiana tarczek i wgranie wsadu z TDi.

Trzecia opcja to rowniez wymiana tarczek i przeskalowanie obrotomierza w obecnym wsadzie licznika.

Opublikowano

Szybkie pytanie.Mam polifta końcówka 99' lecz bez fisa czy wszytsko bd p&p jak zakupię fis?

Opublikowano

Nie

Opublikowano

Witam ekipe

moze i ja cos dzisiaj podlubie przy liczniku ;P

klips pomiarowy gotowy i czeka

Cwiara znalazlem swoja ori pamiec 3 nozki jej odpadly wiec nie wiem czy ja podlacze pod programator... i nie wiem czy warto?

Opublikowano

To sprawdź czy będzie odczyt i kasowanie poprawnie robił. Bo Ja ori wylutowałem ale jest uszkodzona bo nie chce sie skasować i zaprogramować.

---------- Post dopisany at 14:31 ---------- Poprzedni post napisany at 14:30 ----------

Ale jak trzy nóżki odpadly to już jej koniec:grin::grin:

Opublikowano

tez tak mysle... bede mial wene pozniej to sie biore za pazdziocha... :facepalm:

Opublikowano
Szybkie pytanie.Mam polifta końcówka 99' lecz bez fisa czy wszytsko bd p&p jak zakupię fis?

Zielona i niebieska wtyczka będzie p&p. Co dalej. Manetka FIS, szara wtyczka FIS, do pociągnięcia kilka kabelków i dopisanie kluczyków do nowego licznika, bo nie odpalisz auta. Niedługo pokaże się mój tutorial co do przejścia na pełny FIS w poliftowych autach.

Opublikowano

Zielona i niebieska wtyczka będzie p&p. Co dalej. Manetka FIS, szara wtyczka FIS, do pociągnięcia kilka kabelków i dopisanie kluczyków do nowego licznika, bo nie odpalisz auta. Niedługo pokaże się mój tutorial co do przejścia na pełny FIS w poliftowych autach.

O taką odp. mi chodziło dzięki.W takim razie będe czekał :)

Opublikowano

no wlasnie czekam z niecierpliwoscia

Opublikowano
Wczoraj na ponad 30 wsadow ktore mialy podswietlanie zaden z obrotkiem nie zadzialal jakie to wsady ????? nie wiem ale jutro powinienem to wyrwac

a możesz mi podesłać jakiś wsad co podświetlenie się załącza po stacyjce bo te wsady z a4 tak?

Opublikowano

Do mnie też. Jeśli byłby to ori wsad z A4 to mielibyśmy pierwszy przypadek. Wtedy już tylko z górki... :wink:

Opublikowano

Ma ktoś coś z kompletnymi schematami elektrycznymi audi a4? Program, albo w formie dokumentu? "sam naprawiam..." odpada, bo tam jest tylko mała część tego...

Opublikowano
Ma ktoś coś z kompletnymi schematami elektrycznymi audi a4? Program, albo w formie dokumentu? "sam naprawiam..." odpada, bo tam jest tylko mała część tego...

1996-audi-a4-wd.pdf

może się przyda :whistling:

Opublikowano

1996-audi-a4-wd.pdf

może się przyda :whistling:

To mam, ale nie ma tu opisanych kostek, itp, jest bardzo uproszczone. Chyba w elsie były w miarę dokładne opisy? Ma ktoś? Ściągnąłem już jedną, ale nie działa, druga miała uszkodzone archiwum, więc w takim tempie cały transfer zużyje...

Opublikowano

przydało by się opisanie kabli idących z ECU do licznika i na odwrót, kolorami, mam jeden ślepy przewód w wiązce idącej z silnika który we wtyczce nie jest nigdzie podłączony, kolor niebiesko biały i nie mam pojęcia od czego on może być, może od temp oleju?

Opublikowano

A to czy auto było w automacie czy nie, jest jakaś różnica jeśli chodzi o licznik?

Opublikowano

nowa opcja wpsujecie w 1df 36 i odpala wam podświetlenie całej deski rozdzielczej prócz licznika po zapłonie

Opublikowano
nowa opcja wpsujecie w 1df 36 i odpala wam podświetlenie całej deski rozdzielczej prócz licznika po zapłonie

Ciekawe jak to się ma do kanału 19 u mnie.

---------- Post dopisany at 19:11 ---------- Poprzedni post napisany at 19:09 ----------

I ciekawe, czy u mnie też wtedy podświetli radio, bo idzie mi po CANie.