Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No to targaj szafe, jadaczke i szukaj co tam się wydarzyło, będziemy kminić co począć.

czyli?? podmieniłem splot can kable przedzwoniłem napewno przejscie jest zresztą podswietlenie i logika zapłonu juz idzie po can a dlaczego inf. na fisie nie ma ;(

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Coś się gryzie. I będzie to CAN w liczniku, concert 2 jest właśnie takim radiem, że tam CANy się gryzą z licznikami sprzed 2002 roku. Szyba właśnie dlatego zmieniał blat, bo miał pojebaną akcję, że mu się wyłączało na sekundę. Spróbuj dorwać inny licznik poliftowy i podłączyć go i dać to samo kodowanie. Bo brakuje mi pomysłu. Nie wiem, może to kac, ale nie sądzę...

Opublikowano

a jaki proponujesz licznik ? zebysie nie gryzło

Opublikowano

A6 po drugim lifcie, ale mogą być cyrki jak u Maćka, że radio ożyło (też concert2), ale obroty umarły mimo kodowań i innych pierdół :whistling: ja bym zalecał spróbować podłączyć inny licznik i zobaczyć, a jak nie, to zmiana radia po prostu, co tu dużo kryć...

Opublikowano

juz jade po drugi licznik zobaczymy... moze to dlatego ze concert 2 od a6 a nie od a3

Opublikowano

To jeden pieron, bo to są te same radia. CANy tutaj mogą pierdzielić sprawę.

Opublikowano

a jak kupie ten emulator can to bedzie OK ?? jak nie to jakie radio kupic zeby było CD i fnf. na fis ?

Opublikowano
a jak kupie ten emulator can to bedzie OK ?? jak nie to jakie radio kupic zeby było CD i fnf. na fis ?

1DIN to nie wiem jakie... Chorus? Nie lepiej Ci ciapnąć nawet zwykłego concerta I z kaseciakiem i podpiąć emulator zmieniarki? :wink:

Opublikowano

Czy tarcze od licznika bez FIS beda pasowac do licznika z FIS oba VDO

Opublikowano

Trzeba tylko nozykiem wyciac czesc srodkowa gdzie sa kontrolki, nie widoczne z zewnatrz.

Opublikowano

To kolegi Marcina z form aukcja ;-)

Opublikowano

1DIN to nie wiem jakie... Chorus? Nie lepiej Ci ciapnąć nawet zwykłego concerta I z kaseciakiem i podpiąć emulator zmieniarki? :wink:

no tak ale jak poruwnam jakosc grania concert 1 a concert 2 to niebo a ziemia.

Opublikowano
No to targaj szafe, jadaczke i szukaj co tam się wydarzyło, będziemy kminić co począć.

czyli?? podmieniłem splot can kable przedzwoniłem napewno przejscie jest zresztą podswietlenie i logika zapłonu juz idzie po can a dlaczego inf. na fisie nie ma ;(

a w radiu nie ma opcji w kodowaniu żeby był lub nie zewnętrzny wyświetlacz???

Opublikowano

a tego to nie wiem moze tutaj tkwi problem bo dlaczego niektórym działa a niektórym nie. Ale, jak to zakodowac jakie wartosci i gdzie.

na którym kanale i jaka wartosc ? Moze ma ktoś rozpiske ?

a ten emulator can załatwi sprawe ? wole kupic emulator niz wymianiac taki ładny licznik :):):)

takie cos np.

CAN-BUS ADAPTER !! CONCERT 2 CHORUS 2 SYMPHONY (2982846070) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

Pytanie o przedmiot LICZNIK ZEGARY Audi A4 B5 LIFT pełny full FIS BENZ (numer oferty: 3036315493)

Treść wiadomości

Powinien Pan napisać zamiast :

Sprawne, z pełnym FISem (komputer pokładowy).

to :

Działający , z niesprawnym FISem (komputer pokładowy)

Głownie liczniki VDO zmienia się własnie na wypalony fis. Rzadko co innego w nich pada. Pytanie po co komu złom wypalony jak takiego ma :)

Przyznać się kto to :facepalm:

:polew:

Opublikowano

WP_000250.jpg

Mój tak wygląda więc trochę lipa. Podświetlenie ogarnięte ale te linie :facepalm:

Opublikowano

Trzeba tylko nozykiem wyciac czesc srodkowa gdzie sa kontrolki, nie widoczne z zewnatrz.

Chodzi mi tylko o tarczke predkosciomierza,bedzie pasowac ?

Opublikowano

Wielkością tarczka to samo tylko zależy jak sprawinie operujesz nożykiem do tapet :kox: