Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ćwiara a w moim liczniku jesteś pewny że jak zmostkuje to będzie ok i czy ja mam potencjometr takie coś na pierwszej fotce niebieskie z takim kołkiem gałką da sie kręcić max min rozjaśnianie jak myślisz mostkować czy coś się zj**ie licznik chyba poliftowy z zegarkiem cyfrowym i białym podświetleniem

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Moim zdaniem mostkowac, bez roznicy gdzie, czy potencjometr czy fotodioda efekt ten sam. Nic nie powinno sie stac, nie jeden licznik tak robilem i zegar swiecil na maksa.

Opublikowano

nic sie nie zj**ie. Maćkowi zmostkowałem i wszystko działa. Dobra panowie, uciekam zmoczyć ryja. :grin: Jak coś to do później.

Opublikowano

k**wa a co gorsza mogę mieć wersje c i możee nie współgra z licznikiem ?

Opublikowano

spoko więc będe działał w tutorialu jest jeszcze jedna niewiadoma ktoś pisał o sygnale spalania 25 pin to ma być kostka niebieska czy zielona w tutorialu jest że kostka niebieska aktoś pisał o zielonej :decayed:

Opublikowano
spoko więc będe działał w tutorialu jest jeszcze jedna niewiadoma ktoś pisał o sygnale spalania 25 pin to ma być kostka niebieska czy zielona w tutorialu jest że kostka niebieska aktoś pisał o zielonej :decayed:

No bo niebieska.

Opublikowano

oczywiście do mojego biednego rocznika bo chce to zrobić wsztko ładnie pięknie jak w ori nie na przejściówkach teraz miałem przejściówki ale z niektórych się kabelki pourywały a kontrolke od świec żarowych podłączam pod przekaźniczek bo tak teraz miałem czy normalnie kabelkiem z żółtej wtyczki i będzie chulać

Opublikowano
oczywiście do mojego biednego rocznika bo chce to zrobić wsztko ładnie pięknie jak w ori nie na przejściówkach teraz miałem przejściówki ale z niektórych się kabelki pourywały a kontrolke od świec żarowych podłączam pod przekaźniczek bo tak teraz miałem czy normalnie kabelkiem z żółtej wtyczki i będzie chulać

kabelkiem z zółtej wtyczki powinno działać... u mnie kontrolka od świec żarowych była jakby dokładana do licznika na osobnych przewodach, tak jak i żarówka kontrolki podłączenia przyczepy...

Opublikowano

dobra ostatnie pytanko który pin jest od drzwi kierowcy aby wyświetlało otwarte drzwi :decayed: dobra już wiem 21 pin w niebieskij 32 pinowej już oczopląsu dostaje pier**le ide się żoną zająć

Opublikowano

niebieska wtyczka pin 21.

Opublikowano

oczopląsu dostaje przecież to proste :decayed: spadam nara

Opublikowano
manetke fisa posiadam. chcialbym kupic tylko od strony kierunkow z tempomatem. czytalem ze w AJM mozna bez wiekszych problemow zalozyc.

co do mojego licznika z A6: 4BO 920 933 J lub ostatnia literka to U bo jest przedarte. kolejne info z tej naklejki: AUZ7Z0D2628481 060504121134 vers No D15 C5, kolejna nakljeka: VDO 110.080.128/002

Jak wgrasz wsad od gnojowoza do tego budzika to daj znac bo chetnie sie dowiem jak to zrobic :grin::decayed:

---------- Post dopisany at 23:45 ---------- Poprzedni post napisany at 23:44 ----------

oczywiscie bez upodlenia go :facepalm::jerk::polew:

Opublikowano

Crypto to czasem nie jest? uj***ny na dzień dobry.

Opublikowano

wiekszosc dziadostwa z c5 po Fl to crypto niestety :decayed:

wsady zmieniaja podobno ale kto i jak to nie wiem do tej pory:facepalm:

Opublikowano
wiekszosc dziadostwa z c5 po Fl to crypto niestety :decayed:

wsady zmieniaja podobno ale kto i jak to nie wiem do tej pory:facepalm:

To jest kwestia swapu komórek i nie ma siły, żeby nie wszedł. ALe dla zwykłego "zjadacza chleba" jest to nieosiągalne... :facepalm: pamiętam ujebaną pamięć Maćka - chyba najpiękniejsza, jaką do tej pory widziałem :polew:

Opublikowano

Kiedys zamienialem poszczegolne komorki wsadu w Passacie B5 po lifcie z angola na europe. Wiem ze jeden z nich byl przed liftem a drugi po lifcie. Nie bylo problemu bo znalazlem szczegolowy opis na polskim forum passka. Pewnie w tym budziku sa inne komorki do przelozenia wiec jak nie ma opisu dostepnego to tak jak wczesniej ktos pisal, szkoda czasu bo i tak sie uj***e. W taki razie lepiej sprzedac zegar z sprawnym fisem a kupic odpowiedni do B5 bez zadnych zbednych przerobek. tylko pin i kodowanie kluczy.

Opublikowano
Kiedys zamienialem poszczegolne komorki wsadu w Passacie B5 po lifcie z angola na europe. Wiem ze jeden z nich byl przed liftem a drugi po lifcie. Nie bylo problemu bo znalazlem szczegolowy opis na polskim forum passka. Pewnie w tym budziku sa inne komorki do przelozenia wiec jak nie ma opisu dostepnego to tak jak wczesniej ktos pisal, szkoda czasu bo i tak sie uj***e. W taki razie lepiej sprzedac zegar z sprawnym fisem a kupic odpowiedni do B5 bez zadnych zbednych przerobek. tylko pin i kodowanie kluczy.

Paskowy wsad ktoś fajnie rozpracował właśnie, jeśli chodzi o audi - u nas nikt tego nie zrobił, a jeśli zrobił, to się tą wiedzą nie pochwali z wiadomych powodów.... :whistling:

Opublikowano

Kaju co za fura w opisie ?

Opublikowano
Kaju co za fura w opisie ?

Kuźwa, stary, ja już kaca lecze po niej, cwiara też ma korozje jak hui... :facepalm: niech się sam wypowie na temat mojego wozu :decayed:

Opublikowano

8D0 920 931 T

Czy po tym nr mozna cos stwierdzic crypto tam siedzi czy nie?

KAJU KUPILES FURU?