Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak jest z wymiana wyswietlacza ile i gdzie najlepiej kupic jest jakas roznica w montarzu samego wyswietlacza np.01rok z a4

Da rade samemu to ogarnac ?

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jak masz hotaira i troche doswiadczenia to zrobisz. Ale uwazaj bo mozna latwo przytopic tasme od fisa. Ja wylutowuje goracym powietrzem a wlutowuje kolba.

Pierwsze fisy byly klejone, pozniej lutowane.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

aha w tym tutorialu jest chyba błąd dotyczy wtyczki żółtej 24 pin immo napisane jest żeby podłączyć do niebieskiej wtyczki 32 pinowej a powinno być chyba do zielonej proszę o potwierdzenie

---------- Post dopisany at 11:00 ---------- Poprzedni post napisany at 10:53 ----------

aha i jeszcze tak z tego turtiala kabelek z zółtej kostki 24 pin moge podłączyć do nóżki od diody jak ją wylutuje czy źle myśle

Opublikowano

czołem, miałem u siebie zrezanego fisa, teraz wpadł liftowy silnik do mojej budy 1996, kostki od ecu są dwie podłuzne, zamiast 4 czy 5 starych, gdzie mam podpiąć sygnał od spalania? :decayed:

Opublikowano
Jak masz hotaira i troche doswiadczenia to zrobisz. Ale uwazaj bo mozna latwo przytopic tasme od fisa. Ja wylutowuje goracym powietrzem a wlutowuje kolba.

Pierwsze fisy byly klejone, pozniej lutowane.

Aha i juz wiem ......sam tego poprostu nie mam czym o.

Grzes a ile taki wyswietlacz i gdzie to kupic masz dojscie sprzedaz cos ? a kolor da rade chyba nie chociaz gdzies widzialem kiedys w b5 ale ala es to byl na jakims wiejskim tuningu

Opublikowano

Witam. Przeszukalem 300 stron tematu i albo nie ma albo mi umknelo. Potrzeba mi informacji na temat zamiany licznika. Posiadam A4 B5 2000r TDI z bialymi cyframi. Mam na stanie licznik z A6 benzyny z idealnym FISem. Napewno mozna podmienic ale co trzeba zrobic by to zadzialalo. Jak ogarnac IMO, kodowanie na diesla. Cala kablomania nie jest mi obca bo nie jeden licznik w A4 wymienilem ale w pierwszych rocznikach bez IMO w zegarach. Prosze o informacje czy jest to oplacalne.

Opublikowano
Dokladnie o to chodzi. Nie narysuje Ci bo pisze z telefonu. Musisz zmostkowac te cienkie nozki gorna z dolna po prawej stronie fotodiody.

---------- Post dopisany at 23:28 ---------- Poprzedni post napisany at 23:26 ----------

Tylko musisz zrobic mostek najlepiej jedna zylka przewodu bo jak dasz za gruby to ten bialy plastik nie dojdzie do plyty.

cwiara a jak ja u siebie zmostkuje te nogi od fotodiody to bedzie mocniejsze podswietlenie mimo ze mam ustawione potencjometrem na maxa ?

niby swieci dobrze ale jakby bardziej podswietlalo bym sie nie obrazil :wink:

Opublikowano

A nie wiem, ja to testowałem w zegarach bez potencjometru. Najlepiej sprawdź.

Opublikowano
Witam. Przeszukalem 300 stron tematu i albo nie ma albo mi umknelo. Potrzeba mi informacji na temat zamiany licznika. Posiadam A4 B5 2000r TDI z bialymi cyframi. Mam na stanie licznik z A6 benzyny z idealnym FISem. Napewno mozna podmienic ale co trzeba zrobic by to zadzialalo. Jak ogarnac IMO, kodowanie na diesla. Cala kablomania nie jest mi obca bo nie jeden licznik w A4 wymienilem ale w pierwszych rocznikach bez IMO w zegarach. Prosze o informacje czy jest to oplacalne.

No i po co takie bzdury piszesz... :facepalm: co 6-8 stron mamy taki przypadek, że ktoś o to pyta, więc lepiej mów wprost, że potrzebujesz info co i jak, a nie chce Ci się szukać w tym całym majdanie jakiegokolwiek info - my Ci chętnie pomożemy. Jeśli jest to licznik z A6 po lifcie jest szansa, że jest to licznik crypto, który przepięknie upierdolisz jakimkolwiek kablem - czy to chińskim, czy ori za 2kzł+. Ale jeśli nie to będzie tak. Pierwsza sprawa - przekładasz tarczkę obrotomierza. Kolejna sprawa, wgrywasz wsad do diesla. Kodowanie główne, dopisujesz klucze, żeby auto mogło odpalić. Jeśli masz 1/2FIS dokładasz manetkę (czeka Cie ściąganie fajery), szarą wtyczkę FIS, ciągniesz kilka kabelków, żeby wszystko miało ręce i nogi. Jeśli robisz sam, dysponujesz narzędziami, komputerem, zdolności manualne - 3 godzinki z czteropakiem i masz ogarnięte. Jeśli jesteś laikiem w tej sprawie - odradzam ten temat, ewentualnie zalecam pomoc kogoś ogarniętego:hi:

Opublikowano

Byłem dzisiaj u magika ale nie autem ( u tego co mi robił ) jak zajade autem do szczecina to pokombinuje mi z wsadami i innymi licznikami, będziemy podpinać i patrzeć wtf ale to chyba najprędzej w poniedziałek

Opublikowano

pewnie byłeś służbowym :grin:

Opublikowano
:grin:
Opublikowano
:grin:
Opublikowano

Ponownie witam. Majdan to w tym temacie jest. Co 5 wypowiedz to nie dotyczy licznika ale co tam. Licznik jest z bialymi cyframi, elektronicznym zegarkiem i srebrnymi ramkami wiec zdaje mi sie ze jest poliftowy. Znalazlem inny temat o zmianie licznika z A6. http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-b5-montaz-licznika-audi-a6-c5-72463/ co do zmiany manetki, prowadzenia kabelkow itd nie ma problemu bo to co jakis czas robie. Chodzilo mi o ten IMO 3 bo tego sie obawiam. kodowanie kluczy tez dam rade. Najlepszym rozwiazaniem z tego co doczytalem to wgranie calego wsadu od diesla z odwroconymi wartosciami wskazan ilosci paliwka no i usunieciem IMMO. Czy ktos posiada wsad do 1,9 TDI??

Opublikowano

Ogarnięcie immo3 = dopisanie kluczy do licznika :wink: to raz. Dwa - w tym temacie nie co piąta, a raczej co dziesiąta wypowiedź dotyczy licznika. Trzy - najlepiej, jeśli masz numer licznika tego od A6 - dobierzemy Ci jakiś wsad z A4. Różnica we wskazaniach paliwa jest właśnie we wsadzie. Od razu jak podasz numer licznika okaże się, czy jest crypto czy nie i będzie wiadomo na czym stoisz :hi:

Opublikowano

Sprzedam manetke fisa

Opublikowano

Chłopaki a powiedzcie jeśli macie jakiś super dostęp do super etki

Bo teraz tak sprawdziłem to tego czujnika są 3 rodzaje oil sensor

1j0907660 a b i c

C to jest napewno już w b6 w gore, b to w większości

b5 jest a "A" gdzie i kiedy występowało ? Bo ja mam ta przeslonke na czujniki i nie wiem która mam wersje a czy b, jeśli a to co wtedy ?

Opublikowano

manetke fisa posiadam. chcialbym kupic tylko od strony kierunkow z tempomatem. czytalem ze w AJM mozna bez wiekszych problemow zalozyc.

co do mojego licznika z A6: 4BO 920 933 J lub ostatnia literka to U bo jest przedarte. kolejne info z tej naklejki: AUZ7Z0D2628481 060504121134 vers No D15 C5, kolejna nakljeka: VDO 110.080.128/002

Opublikowano

Z końcówką A i B są ze sobą zamienne. A wycofano 1-10-1999 i zastąpiono go czujnikiem z lit B.

Opublikowano

Kurwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Przecież ja miałem zmieniany silnik na alz ale z golfa IV chyba. I teraz nie wiem czy razem z miska , a 1j0907660a jest właśnie z golfa IV , jutro spuszczam olej i muszę koniecznie zobaczyć jaki mam czujnik bo jeśli wersje a to się zachlastam

---------- Post dopisany at 18:33 ---------- Poprzedni post napisany at 18:30 ----------

Silnik który koleś wstawiał z golfa to i tak był z 2003 r ( zanim go kupiłem ) ale i tak nie wiem czy cały czy tylko głowice h*j wie co tam w tej misce siedzi