Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Łukasz z którego roku masz licznik który podłączasz chyba nie z białym podświetleniem :kwasny: który rok licznika

---------- Post dopisany at 11:28 ---------- Poprzedni post napisany at 11:23 ----------

ty wykorzystujesz ten schemat ???? bo chyba tak właśnie jest u ciebie

FIS_A4_98_na_00_MaxsteRR.jpg - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl

---------- Post dopisany at 11:29 ---------- Poprzedni post napisany at 11:28 ----------

ja jechałem według tego i wszystko śmiga

kostki_T26.jpg - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

mam licznik z zegarkiem analogowym z cyframi na blacie niewiem ktory to rok ale patrzac na schemat pierwszy to tak wlasnie mam podlaczone

---------- Post dopisany at 11:42 ---------- Poprzedni post napisany at 11:40 ----------

ale wg jednego i drugiego schematu miejsce podlaczenia pinow od temp wody jest takie same... aha w moim liczniku jest jeszcze kostka fisa czerwona 20pin

---------- Post dopisany at 11:45 ---------- Poprzedni post napisany at 11:42 ----------

mam na mysli lewa strone tego schematu bo mialem kostki niebieska i zolta

Opublikowano

kabelek od świec miałem na osobnym kablu i żarówce a teraz w nowym mam zrobiony malutki przekaźniczek tak aby wszystko chodziło jak w ori

---------- Post dopisany at 11:51 ---------- Poprzedni post napisany at 11:45 ----------

temperaturę płynu chłodzącego podpinasz z kostki starej żółtej z pinu 26 do pinu 8 w nowej niebieskiej wtyczce i musi chodzić nie ma innego wyjścia

Opublikowano
tłok przez komin Ci zajrzy do kabiny i zaśpiewa "Anielski orszak niech mą duszę niesie"

:polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew::polew:

jak tu

Opublikowano

Karol mial na mysli ze duzo cwiczyl z organista koscielnym jak byl maly i mu tlok przez komin zagladal w rytm anielskiego orszaku

:grin::polew:

Opublikowano

O widze pierwsza zmiana przejela dyzur. :D

Opublikowano
kabelek od świec miałem na osobnym kablu i żarówce a teraz w nowym mam zrobiony malutki przekaźniczek tak aby wszystko chodziło jak w ori

---------- Post dopisany at 11:51 ---------- Poprzedni post napisany at 11:45 ----------

temperaturę płynu chłodzącego podpinasz z kostki starej żółtej z pinu 26 do pinu 8 w nowej niebieskiej wtyczce i musi chodzić nie ma innego wyjścia

wlasnie mam tak podpiete i lipa a dzis zauwazylem ze zegarek tez nie dziala moze ma to jakies powiazanie??

---------- Post dopisany at 20:37 ---------- Poprzedni post napisany at 13:58 ----------

panowie zaczyna mnie wkurw..c to auto juz dzis zniknal mi plus staly na pinie 23...:facepalm: bezpieczniki cale takze niewiem o co chodzi...:kwasny:

Opublikowano

Kolego, dwie opcje. Jeśli na starym liczniku Ci działa - kupiłeś zdrowo, ale to zdrooowo upierdolony licznik. Jeśli Ci na starym liczniku teraz też przestanie działać - zdrowo, ale to zdroooowo masz nayebane w kablach.

Opublikowano

:hi:

ojcowie, ponawiam pytanie:

ma ktos nr miski z czujnikiem do afn'a?

mam miske z końcem nr 603n podejdzie?

w.g. etki nie moge skojarzyc..

pzdr.

assist

Opublikowano

Jest ktoś w stanie zrobić mi foty kolorów kabli wtyczek poliftowych (zielona i niebieska )? Kaju robił już foty, ale nie widać wszystkich kolorów niestety ;/ Albo gdzie można takie coś znaleźć ?

Dzięki!

Opublikowano

Jest ktoś w stanie zrobić mi foty kolorów kabli wtyczek poliftowych (zielona i niebieska )? Kaju robił już foty, ale nie widać wszystkich kolorów niestety ;/ Albo gdzie można takie coś znaleźć ?

Dzięki!

A masz chociaż te moje foty? To przypatrz się nim.

Opublikowano

Witam czy zakladajac licznik z benzyny do diesla wystarczy zmienic tylko kodowanie czy tez wsad ?

Opublikowano

ON/PB masz inna skale obrotow wiec wsad trzeba zmienic :wink:

Opublikowano

Doopa - zmieniasz kodowanie i masz realne obroty .

Opublikowano

Beda realne po kodowaniu ale tylko na ori tarczkach. Jak chce zmienic tarczki na diesla to zmiana wsadu

Opublikowano

To o obrotach juz wiem, a jak bedzie z predkosciomierzem trzeba zmieniac tarczke czy nie

Opublikowano

Jak zmieniasz tarczki na eu to trzeba zmienic wsad na eu

Opublikowano

majstry znowu was pomecze:decayed: powiedzcie mi taka rzecz... od zbiorniczka plynu chlodzacego mam podlaczony pin na kostke niebieska pin 22 sa tam 2 kable jeden masa drugi sygnal do licznika czyli sie zgadza... od czujnika na wezu jest kostka z 4pinami 1pin to masa 2 staly + a 3 i 4 to sygnaly ktore ida do licznika... z tym ze jesli podlacze pin 3z kostki na pin8 w kostce niebieskiej temp na liczniku nie dziala jesli je zamienie tzn pin 4 z kostki na pin 8 kostki niebieskiej tez nie dziala wskaznik i stad moje pytanie czy z tej kostki na wezu ma byc podlaczony tylko 1 przewod czy 2? jesli 2 to gdzie ma isc ten drugi?

Opublikowano

E pany powiedzcie bo koleszka z forum do mnie pisał odnośnie zmiany z 1/2 fis na pełny no i paradzilem mu zeby sprawdzić licznik podpiąć go na zapalonym aucie , tylko teraz jak podmienil licznik na zapalonym i zgasił to normalnie odpala bez problemu poza tym ze immo miga ale może odpalić

Wtf?

Auto z 2000 r oczywiście a4

Opublikowano

majstry czujnik temp mi dziala na pin 7 idzie jeden sygnal z tego czujnika a na pin 8 idzie drugi;D hula az milo:D teraz pytanie jak zrobic sygnal braku plynu w ukladzie bez wymiany zbiorniczka?? jest na to jakies rozwiazanie?