Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale ktoś to robił pamiętam bo prosił o zdjęcie w jakiej pozycji jest wskazowka w spoczynku zeby założyć bo test zegarów ten wskaźnik juz nie uruchamiał albo mogę myslic wpisy

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Z tego co pamietam nikt tego nie robil

kukalem przed chwila i analog ma 3 nozki i cyfrowy ma 3 nozki

przynajmniej tak jest w a6 w przedliftowym i poliftowym

wychodzi na to ze sygnal w liczniku jest na analogowy przerabiany i wystarczy pod odpowiednia nozke dac sygnal z czujnika analogowego z podstawy w filtrze :decayed::kox:

Teoretycznie :whistling::polew:

Opublikowano

no to będę kombinował, liczników analogowych w garażu ze cztery się znajdzie :decayed: także będziem działać :)

Opublikowano

podlacz analoga zmierz miernikiem pod ktore piny idzie plus i minus do wskaznika a do trzecieko pinu daj sygnal z czujnika jednopinowego co sie w podstawe filtra wkreca... jak to bedzie gadac to w cyfrowym liczniku wystarczy wtedy podmienic wskazniki i nozki sygnalowej nie wlutowywac do licznika tylko podac sygnal tam i tyle

ja tak mialem w planach ale nie mam czujnika analogowego luznego :facepalm::grin:

Opublikowano

panowie tak czytam te wasze wypowiedzi że odechciało mi się fisa, chyba że u mnie bedzie łatwiej??? mam polifta z pół fisem jak to wygląda w takim przypadku?

Opublikowano

masz czujnik w misce olejowej?

jesli tak, to kodujesz immo, dokładasz manetkę,

trzy przewody z szarego gniazda licznika do masy,

i tyle..

pzdr.

assist

Opublikowano

czyli nie tak źle, czy mam czujnik tego nie wiem, dzieki za szybką i rzeczową odp :)

a idzie to jakoś spr???

Opublikowano

trza by sie pod auto wybrac,

ew. zdjąć osłonę i zobaczyć;)

Opublikowano

Jeśli masz polfisa to na stówę masz czujnik w misce bo te liczniki normalnie obsługują sensor

Problem może być z immo jesli masz 3 generacji to będziesz potrzebował pin z obecnego licznika a tak to bajka w podlaczeniu

Opublikowano

Panowie kontrolki w moimi liczniku z a6 sterowane są plusem czy minusem?

Opublikowano

Czy adaptacja w kanałach 60,61,62 jest tylko w licznikach poliftowych :question: Bo drze ryja Alladyn i nie działa obrotek, a na powyższych kanałach mam error :facepalm:

A i licznik jest na 2x32pin:wink:

Opublikowano

Witam. Mam pytanko jeśli wymienię u siebie ten licznik jagera 1/2 fis ( dwie wtyczki zielona i niebieska ) na licznik z pełnym fis vdo to czy będę w stanie podpiąć concerta II bez modułu CANBUS ? Z tego co wyczytałem na forum jager 1/2 fis w przeciwieństwie do VDO nie mają CAN. Jeśli to prawda to proszę również o info czy czy wymiana na pełny fis i licznik z CAN też może być bardzij kłopotliwa niż gdybym miał np 1/2 fis VDO?

Opublikowano

Kłopot może być w odczytaniu pinu immo z tego licznika jeśli go nie masz

Opublikowano

O ile będzie potrzebny, ja odczytałem u znajomego w warsztacie za free a i tak okazało się że był niepotrzebny:wink:

Opublikowano

No gość powiedział że kluczyki doda bez problemu. A wiecie co z tym concertem? Będzie rds wyświetlał bez canbusa jak podlacze pod szarą wtyczkę licznika pod can?

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

No więc postanowiłem sprawdzić jak jest u mnie z tym CAN em i odkręciłem zegary. Nie chciałem wyciągać na siłę zielonej wtyczki bo kabel dość krótki i musiałbym się namocować z tym, ale .... z zielonej wtyczki właśnie wychodzą dwa kabelki pomarańczowy z czarnym paskiem skręcone ( z tego co wiem CAN jest na skrętce)

Opublikowano
O ile będzie potrzebny, ja odczytałem u znajomego w warsztacie za free a i tak okazało się że był niepotrzebny:wink:

no wlasnie zalezy czy ma sie immo 2 czy 3 , przelom maja i czerwca jakos bylo z tego co pamietam zmiania generacji

no wlasnie z 1/2 fis vdo zczytasz bez problemu zwyklym commanderem a z jeagera juz nie

Opublikowano

maq203

czy ten concert ma 3LB?

(data, enable,clock)

ja u siebie zmieniałem z 1/2 jaeger'a na full VDO

z tym, ze radio mam symphony..

do tej pory nie wiem czy bangla po can'ach, czy 3lb

przy podłączaniu, łączyłem 3LB i can ;)

(odcinałem sygnały przy radiu, łączyłem bezpośrednio z fisem)

potem kodowanie i poszło.

pzdr.

assist

Opublikowano

No więc tak panowie... do czego doszedłem z tym wskaźnikiem temperatury oleju... Po pierwsze to to że w rozpisce MaxteRRa dla aut z 98' jest jakiś fuckup ponieważ gdy wsadzimy samą niebieską wtyczkę w licznik (bez zielonej w której znajduje się sygnał z czujnika) i przekręcimy kluczyk to na wskazówka na zegarze temp. oleju podnosi się i pokazuje temperaturę czegośtam, jeszcze nie ustaliłem czego ale będę kombinował. Sprawdziłem na starszych zegarach i żeby wskaźnik ruszył trzeba mu podać sygnał do nóżki wysuniętej najbliżej rogu płyty licznika. Poza tym oba mechanizmy w liczniku z białym podświetleniem i wcześniejsze są takie same więc to sam licznik z białym podświetleniem musi zamieniać sygnał z czujnika. Jednym słowem do ogarnięcia tylko czasu troszkę potrzeba :decayed:

Opublikowano
No więc tak panowie... do czego doszedłem z tym wskaźnikiem temperatury oleju... Po pierwsze to to że w rozpisce MaxteRRa dla aut z 98' jest jakiś fuckup ponieważ gdy wsadzimy samą niebieską wtyczkę w licznik (bez zielonej w której znajduje się sygnał z czujnika) i przekręcimy kluczyk to na wskazówka na zegarze temp. oleju podnosi się i pokazuje temperaturę czegośtam, jeszcze nie ustaliłem czego ale będę kombinował. Sprawdziłem na starszych zegarach i żeby wskaźnik ruszył trzeba mu podać sygnał do nóżki wysuniętej najbliżej rogu płyty licznika. Poza tym oba mechanizmy w liczniku z białym podświetleniem i wcześniejsze są takie same więc to sam licznik z białym podświetleniem musi zamieniać sygnał z czujnika. Jednym słowem do ogarnięcia tylko czasu troszkę potrzeba :decayed:

bacznie sie bede przygladał co ustaliles. czekam az ktos ogarnie ten temat. mam wskaznik od oleju (licznik z bialym podswietlaniem ) , czujnik w filtrze na jeden kabel i tez mi nie dziala wskaznik :decayed:

Opublikowano

Na bank jest to do ogarnięcia i ja to zrobię :-) tylko czasu u mnie jak na lekarstwo :-)

wysłane z kanapki z szynką przez Tapatalk 2.