Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a moze wie kto czy ramka w drzwiach trzyma sie tylko na 4 duzych torxach ?? i czy gruba sprawa jest z ponownym jej dopasowaniem do drzwi??

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
z czego ha :decayed: poprostu tak jak wy mi odpawiadaliscie bez zgrzytu na lamerskie pytania tak ja teraz odpowiadam innym skoro znam odpowiedz z pamieci a udzielenie jej kosztuuje mnie tak naprawde 6 klikniec?? :wink:

no to teraz ja zadam pytanie :decayed:

zaczalem dzisiaj rezac elektryke na tył ( h*j ze polamalem troche plastyków :decayed:) no i dobralem sie do kostki od wyswietlania dzrwi, wiem ze trafilem na odpowiednia bo po jej wypieciu nie pokazuje drzwi kierowcy i w niej jest dokladnie 5 kabelkow brazowych z bialym paskiem , na zdjeciu widac jak trzymam w lapie chyba meska wtyke no i teraz tak , w która sie wpinam w ta meska ktora trzymam czy zenska która siedzi w stelazu od wtyczek??

jesli w ta meska to kable idace z licznika wpiac ( po przecieciu kabli w kostce ) w kikuty od kostki czy w kable idace do wiazki do auta

http://s8.postimg.org/66sqw6d81/WP_000174.jpg

---------- Post dopisany at 20:02 ---------- Poprzedni post napisany at 20:00 ----------

tzn nie trzymam tylko wisi w powietrzu :wink:

Wpinasz się w kable od wtyczki.

Ten koniec odcięty od wtyczki podłączasz do zegarów pod odpowiednie piny. Te co idą w ori wiązkę izolujesz i zostawiasz.

Opublikowano

No i git jutro koncze rezanko

Opublikowano

Wtyczka czyli to co idzie "z dołu" (siedzi w skrzynce) czy to co się odpina?

:facepalm:

Opublikowano

Odpinasz wtyczkę, wpinasz wtyczkę w gniazdo :wink:

Opublikowano
Looo. Ostro :D

mały offtop...:

wczoraj znajomek podchodząc do swojej koleżanki z pokoju rzucił tekstem żeby mu ściągnęła izolacje.... (chodziło żeby zenętrzną osłone z kabla sieciowego ściągneła żeby rj'tkę zarobić)

cały pokój w jednym momencie zaczął brechtać.. zboczeńcy

myślę że max koniec wakacji emu będę miał ogarnięte.. muszę tylko wenę złapać i graty zamówić..

Opublikowano

wczoraj znajomek podchodząc do swojej koleżanki z pokoju rzucił tekstem żeby mu ściągnęła izolacje....

YEBŁEEEEM!!!! :nabijasie::nabijasie::nabijasie::nabijasie::nabijasie::nabijasie::nabijasie::nabijasie::nabijasie::nabijasie:

Opublikowano

panowie a rezal ktos elektryke na tyl??

czy jesli tak to zmienial same silowniki na ramkach ??

jesli tak to czy ramka siedzi tylko na 4 torxach??

czy duzo jest problemu z ponownym spasowaniem ramki do poszycia??

Opublikowano

Po podpieciu licznika z a4 00r i emula temp.oleju pokazuje ok z czujnika w podstawie filtra :hi:i tu zdziwko bo w tym na ktorym latam z a6 mam zmieniony silnik wskaz.oleju a tu smiga az milo i nie oszukuje

:hi:

Opublikowano
Bo w sumie jak ktos juz zrobi pierwszy emu to juz jest leniwy i nie chce sie rezac emu cyfrowego. Nikt jeszcze szlaku nie przetarł wiec to też zniechęca.. :wink:

No a druga czesc zboczencow ładuje miske z czujnikiem i czapka :wink:

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

ja go przetre... tylko się zebrać nie mogę zeby graty w elektronicznym zamówić...

bronson no nie mozesz sie zebrac to fakt :decayed:

od stycznia :grin:

Opublikowano
jesli tak to czy ramka siedzi tylko na 4 torxach??

Tak

czy duzo jest problemu z ponownym spasowaniem ramki do poszycia??

Nie

:decayed:

Opublikowano

Panowie możecie pomóc tak na szybko bo na telefonie nie będę wertowal całego tematu. W której kostce szukać tego sygnału wszystkich drzwi żeby podpiąć go pod pin 1 :-) wiem że to chyba brązowy z białym paskiem przy nogach kierowcy ale z której kostki wychodzi ?

wysłane z kanapki z szynką przez Tapatalk 2.

Opublikowano

U mnie auto z 98 i jakieś inne kostki są. Czy z tylnych krancowek trzeba ciągnąć przewody czy gdzieś je w kostkach przy nogach znajdę ?

Co do wskaźnika temp oleju temat nie jest taki prosty :-)

Opublikowano

Co do wskaźnika temp oleju temat nie jest taki prosty :-)

no na pewno nie jest prosty bo juz pol roku czekam az to ktos ogarnie :wink:

ale nikomu jak narazie sie to nie udalo

Opublikowano

Trochę z tym kombinuje mam już pewne wnioski :-) możecie odpowiedzieć mi w sprawie tych krancowek

Opublikowano

Sqizzy jakie masz wnioski? co tam nie bangla z tym olejem?

Opublikowano

Emul i po ptokach nie wiem w czym problem ?chyba ze to za duzy problem ten emul

Arek Ty szukasz blatu ? tylko eu tak angol nie wchodzi w gre bo kolo stargal 1.8T

Opublikowano
Emul i po ptokach nie wiem w czym problem ?chyba ze to za duzy problem ten emul

Arek Ty szukasz blatu ? tylko eu tak angol nie wchodzi w gre bo kolo stargal 1.8T

chodzi o to zeby nie swiecil poziom oleju i pokazywal wskaznik

a nie tylko zgasic kontrolke emulatorem

Opublikowano

no to w podstawe filtra czujnik i co za problem ?Pisalem wyzej ale nie czytacie juz chyba wszystkiego

Wlozylem na probe licznik z a4 nie wiem z jakim wsadem ale w 2,5 smigal i temp.pokazywal tak samo jak ten z przelozonym silnikiem wkaznika oleju z a6 na wsadzie a4

Teraz na weekendzie jeszcze raz sprawdze ale jak silnik stygl to i wkazowka opadala realnie do temp wody wiec dziala :hi:

Emula bede mial we wtorek moze kilka ogarne i sobie zostawie jak bede licznik sprzedawal z a6 to w gratisie dozuce mniej wiecej za 2 tyg.