Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Labiel

Wez to jakos organoleptycznie rozpisz.

W koncu mozna by obalic ze polift do przedlifta jest BLE :D

Wysłane z mojego XT910 przy użyciu Tapatalk

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Sory ale jestem po kilku piwkach :naughty: Jeśli chodzi o manetkę to ja wrzucałem do siebie (auto z 95 roku) całą manetkę z polifta z 2000 roku. Jeśli chodzi o wycieraczki to tam jest dodatkowa funkcja wycieraczek czasowych. Jest od tego osobny przekaźnik. Ale nie miałem czasu się z tym bawić więc póki co podłączyłem wsio bez tego. Na starej manetce jak i na nowej każdy pin był opisane. Jakieś tam 58B i tak dalej (potrzebna jest oczywiście kostka ale i bez tego można się obejść). A więc po kolei łączyłem kable - kabel ze starej manetki pod ten sam pin w nowej. Ostatecznie został jeden kabel którego w nowej kostce od nowej manetki nie był. I bez tego kabla faktycznie tak jest że wycieraczki stają. Ale.... ale dany pin w samej manetce jest! Dałem więc tylko złącze w nową kostkę w odpowiednim miejscu i podłączyłem kabel który mi został i wszystko działa jak trzeba.

Opublikowano

:D po browarku ale z sensem chop gołda

Wysłane z mojego XT910 przy użyciu Tapatalk

Opublikowano

Mam pytanie, wczoraj jechałem trasą Wawa-Poznań i przed startem pokasowałem sobie wszystkie średnie wartości na fisie i po ponad 2godzinach jazdy na fisie pokazało mi się "2:00h" jako czas jazdy i mrugało, jak wracałem to tak samo tylko 4:00h, to jest jakaś oznaka żeby w trasie po 2h przerwę zrobić? Tak mnie to zaciekawiło:decayed:

Opublikowano

Tak, dokładnie.

Opublikowano

Si, co 2h ciągłej jazdy jest taki komunikat. Są też dwa typy komunikatów o przekroczeniu zadanej prędkości.

Opublikowano

Panowie mam mały problem ostatnio zmienialiśmy z kolegą bidzio1 licznik w moim przedlifcie na licznik poliftowy . Z racji iż kolega ma licznik z A6 i zmieniał go sobie sam(też do przedlifta) to tak samo nie było problemów przy wsadzeniu z A4Lift . Ale przejdzmy do rzeczy

Po zmianie licznika znikło ładowanie aku :o w sensie że po odpaleniu auta ładowanie jest tylko na 12V i dopiero jak dodałęm gazu na 1500/2000tyś obrotów to ładowanie wskakiwało na 14.2V . Uznałem że jest to wina alternatora i regulatora napięcia gdyż w ostatnich dniach to ładowanie spadało do 13V . 3 Dni temu robiłem regeneracje alternatora ( nowe łożyska i regulator napięcia niestety nie oryginał gdyż do przedlifta Boscha jest nie do dostania :o )I teraz pojawił się problem i to bardzo duży . Po odpaleniu wciąż nie ma ładowania i musze jebnać zimnego TDI na 3000 obrotów żeby ładowanie wskoczyło :facepalm:

I tak się zastanawiam czy w liczniku poliftowym przypadkiem nie idzie wzbudzenie alternatora/ładowania po liczniku . Na starym liczniku jak jeszcze u mnie siedział to miałem sytuacje że jeździłem tydzień bez niego i padł mi akumulator .

Regulator napięcia wygląda tak : VR-B235 VOLTAGE REGULATOR FOR BOSCH ALTERNATOR AUDI VW 1197311511 1 197 311 511 | eBay

I do niego wchodzi kostka jednopinowa i tak mi się wydaje że to jest od wzbudzenia .

MIał ktoś coś takiego po zmianie licznika na polift?

Opublikowano

Ja po zmianie liczników nie miałem żadnego problemu z ładowaniem. Wydaje mi się że liczniki nie mają chyba tutaj nic do rzeczy. Poziom ładowanie licznik bierze z instalacji. Kontrolka zapala się kiedy ten poziom spada poniżej jakiegoś minimum i tyle.

Opublikowano

No właśnie nie wiem bo kurde po nożnym wzbudzeniu ładowanie już mam . Tylko to głupie wzbudzenie i tu jest problem a raczej jest jakieś wzbudzenie od licznika bo jak jeździłęm bez niego to aku mi wyładowało do cna a na zdrowy umysł co ma licznik do ładowania . I teraz nie wiem gdzie szukać czy kwestia w liczniku czy gdzie indziej hmm

Opublikowano

Każdy z tych liczników ma tyle samo do wzbudzenia alternatora co i licznik w polonezie.

W starych kontrolka odpowiadała za wzbudzenie i w poliftach również za to odpowiada.

A każdy alternator jest samowzbudny po przekroczeniu pewnych obrotów, dlatego po przygazówce pojawiało się ładowanie.

Opublikowano
Si, co 2h ciągłej jazdy jest taki komunikat. Są też dwa typy komunikatów o przekroczeniu zadanej prędkości.

Wiem, wiem bawiłem się tym w drodze:decayed:

Opublikowano

No bo ma racje, masz obecnie czasowa funkcje wycieraczek ? Jeśli nie chcesz to rezac? Jutro podam Ci numery manetek jakie są i jakie możesz montować

Opublikowano

Bierz poliftowy pajak i wsadzaj, jak cos sie uwali w przelacznikach do polifta łatwiej dostac... :whistling:

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Bierz poliftowy pajak i wsadzaj, jak cos sie uwali w przelacznikach do polifta łatwiej dostac... :whistling:

Co trzeba przerabiać żeby wsadzić poliftowego pająka?

Opublikowano

Co trzeba przerabiać żeby wsadzić poliftowego pająka?

Kostke po stronie swiatel i kierunkow. Kierunki sa w osobnej kostce nie w jak przedlifcie i swiatla sa na plaskich pinach nie okraglych.. :wink:

Opublikowano

Sluchajcie jesli ktorys z linku jest odpowiedni do mnie to podeslijcie no i najwazniejsze skad dorwac kostki tył do tych manet

Opublikowano
Sluchajcie jesli ktorys z linku jest odpowiedni do mnie to podeslijcie no i najwazniejsze skad dorwac kostki tył do tych manet

kostki mogę Ci sprzedać bo mam jeszcze.

Opublikowano

kostki mogę Ci sprzedać bo mam jeszcze.

ok.

a ktore z tych manetek ma brac?

Opublikowano

z tych co tam masz to żadne. Jeżeli chcesz p&p o szukaj z a8 ale to też towar deficytowy... :whistling:

a jak się trafi polift pełen to wtedy bierz polifta, wszystko zależy od tego co sie szybciej trafi...