Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Pany.Mam taki problem.Zmieniłem zegary na te polifotwe z 99r ale jeszcze z analogowym zegarkiem i teraz mam problem taki ze,nie moge zrobic test zegarów dochodzi do wskaznika temp wody i daje dalej to pisze error function Not Available.Dodam ze pemperature wody pokazuje mi normalnie 90st.

Bede wdzieczny za jaka kolwiek pomoc.

Panowie poradzcie cos jak to ogarnac

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Widze ze nareszcie ktos na poczatku zrobil dobrze streszczenie Ciesze sie ze nawet moje zdjecie emulatora i schemat tu jest mam nadzieje ze idziecie za ta mysla i montujecie emulator zamiast wymieniac miske olejowa z czujnikiem .Ostatnio wymienialem miske u siebie bo przygiolem spodem i powiem ze jest to przejeb,,,,wymiana w cholere rozkrecania itd bezsensu robota.Wczoraj w passacie afn 4h roboty ale mamy juz opanowane kazda srobke a latwiej bylo bo wymiana dwumasa wiec bez skrzyni wiecej miejsca

Emulator juz 2 lata dziala i smiga

Zmieniejcie na biale zegarki w nocy cieszy do dzis jestem nieznudzony

Pozdro rezacze :hi:

Opublikowano

Ma ktoś emulator na sprzedaż chętnie odkupie

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Zanieś schemat do kumatego ziomka co robi telefony w jakims punkcie albo daj na warsztaty do szkoły jakiemu łepkowi i Ci polutuje za 20-30zl masz spokojnie zrobione . Kupisz plastikowe pudelko schowasz za bezpiecznikami i wioooo....:hi:

Opublikowano

Czyli jak się założy emulator to nie będzie brzęczało i pokazywało na fisie błedu tak? A jak z zegarem od temperatury oleju?

Opublikowano

Pany temperature oleju mam tak

W podstawke filtra oleju wmontowany czujnik z (przedlifta) kabel do 1 nozki temp.oliwy a 2 kabel na pin odpowiedzialny za temperature oliwy oczywiscie trzeba odciac sciezki od wskaznika oleju na plytce zeby nie zrobic zwarcia i nie uwalic wskaznika w zegarach bialy polift musisz wlutiowac z przedlifta wskaznik oliwy i tyle :hi:I dziala :banan: i to wszystko z pierwszych 80 - 100 stron tego dllluuugiego tematu :heat:

Opublikowano

Kolego the a4 mam do ciebie pytanko jezeli ja mam a4 z 95r i zalozylem licznik z fis przed lift z moich rocznikow autka i wlasnie nie wskazuje mi temp oliwy to musze tez wsadzac czujnik w podstawe filtra czy powinien juz on tam byc a drugie pyt czy jezeli jest to czy beda podciagniete jakies kabelki czy musze ciagnac ??

Opublikowano

Musisz wsadzić czujnik i pociągnąć druta

Opublikowano

Ok a mogl bys mi podpowiedziec jaki to czujnik i gdzie go wkrecic w podstawe a drut bezposrednio do zegarow tak ?? W ten port 4 pin

Opublikowano

Czujnik 1 pinowy , masz tam w podstawie zaślepkęe , odkrecasz ja w wkrecasz czujnik, drut prosto do licznika, domniemam ze tak ma być jak napisałem z tego ile juz się naczytałem tego tematu a siedzę chyba od 70 strony:decayed:

Opublikowano

Ok dzieki za podpowiedz a w ilczniku podlaczylem juz wszystko co moglem prucz wlasnie temp. Oliwy i myslalem ze bede musial miske zmieniac i chcialem odpuscic ale skoro moge wkrecic w podstawe to chce wkoncu wszystko sfinalizowac i cieszyc sie nowym wskazaniem do odczytu :-) i zaczac myslec o innych bajerach :-)

Opublikowano

Jakbys miał licznik poliftowy to wtedy micha do zmiany, taki czujnik 1 pinowy to pewnie kosztuje mniej niż 4 pak, na alleggro wysyp

Opublikowano

Wlasnie sprawdzalem ceny w katalogu intercars cena od 30-50 zl wiec tak jak mowisz jak dobry 4-pak

Opublikowano
Wlasnie sprawdzalem ceny w katalogu intercars cena od 30-50 zl wiec tak jak mowisz jak dobry 4-pak

na allegro za 8 zl kupisz :grin:

Opublikowano

na allegro za 8 zl kupisz :grin:

Juz kupiony w landach 16 zl i mam go w reku wrazie czego jak by byl padniety to wymiana na miejscu w sklepie dlatego wole zeczy do autka kupowac w motoryzacyjnym niz na allegro no i co dla mnie najwazniejsze nie czekam na paczke

Opublikowano

IC to złodzieje

Opublikowano

Tez jestem tego zalozenia ja kozystam tylko z ich katalogu zeby sie mniej wiecej zorietowac w cenach a w auto landzie pracuje kumpel wiec zawsze cos taniej pusc :-)

Opublikowano
Jakbys miał licznik poliftowy to wtedy micha do zmiany,

Ten patent z czujnikiem dziala w polifcie ja tak wlasnie mam auto z 98 a licznik biale podswietlanie i z grudnia 00 i nie trzeba miski wymieniac Lepiej wsadzic czujnik w filtr i wymienic w polifcie zagarach wskaznik z przedlifta i dziala

A wogole to jest chore dla mnie zeby miske zmieniac wiecie ile z tym jest pierd... sie i rozkrecania ? nawet srobke od oslony rozrzadu musisz w dieslu sciagac zebys wyjal oslone zeby Ci miska zeszla podnoszenie i opusczanie silnika za duzo roboty brudnej roboty oslony patenty z kolem zeby wykrecic 1 srobke pozniej znow ustawic zeby 2 wkrecic.W ciagu 2 tyg.wymienialem 2 miski i gdyby nie fakt ze uszczelki puscily i miski byly porysowane do granic wytrzymalosci to w zyciu mnie nikt nie namowi na taki zabieg nawet za 200zl bym sie tego nie podjol pierdziele

Co do cen w sklepie to od 16-30zl kupisz taki czujnik ja z toprana mialem ale pokazywal 120 * wlozylem uzywke i czacy 95*

Opublikowano

Jedni wsadzają zegary aby mieć białe podświetlanie, czy też FISa bez podłączonej połowy funkcji, a inni zmieniają zegary żeby ostatecznie wszystko podłączyć i wykorzystać w pełni możliwości FISa. Każdy robi jak chce.

---------- Post dopisany at 19:33 ---------- Poprzedni post napisany at 19:31 ----------

PS: Ja ostatnio zmieniałem u siebie całą instalację poduch powietrznych łącznie ze sterownikiem. Wywalałem swoją przedliftową i wrzucałem poliftową. Podłączone zostały tylne pasy pirotechniczne który oryginalnie nie miałem i jaśki w fotelach które już kiedyś wleciały z polifta. Jednocześnie zlikwidowałem w ten sposób żarzącą się diodę poduch w moim poliftowym zegarze.

Opublikowano

Tak jak piszecie każdy robi jak chce, jeśli komuś nie żal pieniędzy , wiadomo ze kazdy ma rozne wydatki , może zlecić mechanikowi wymianę miski tym bardziej jeśli np cieknie czy jest zmęczona , po to są mechanicy