Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam takie pytanie. Czy w licznikach z II lifta, z białym podświetlaniem jest sygnalizacja otwarcia klapy bagażnika tak jak drzwi? Podłączałem ostatnio pozostałe drzwi - w tym momencie mam sygnalizację otwarcia wszystkich drzwi i myślałem że na tym koniec ale czytałem ostatnio instrukcję obsługi i tam jest info iż jest też kontrolka otwarcia bagażnika, natomiast w rozpisce pinów nie nigdzie tego nie widziałem.

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No jest , wygląda to tak ze na sylwetce auta na fis klapa cala miga na czerwono

Opublikowano
Witam, mam takie pytanie. Czy w licznikach z II lifta, z białym podświetlaniem jest sygnalizacja otwarcia klapy bagażnika tak jak drzwi? Podłączałem ostatnio pozostałe drzwi - w tym momencie mam sygnalizację otwarcia wszystkich drzwi i myślałem że na tym koniec ale czytałem ostatnio instrukcję obsługi i tam jest info iż jest też kontrolka otwarcia bagażnika, natomiast w rozpisce pinów nie nigdzie tego nie widziałem.

Jest. Zielona - 6 -Tailgate :wink:

Opublikowano

Dzięki. Jak to wygląda to wiem, nie wiedziałem jedynie który to przewód.

Opublikowano

moze masz mikrostyk walniety w zatrzasku-zamku klapy i ci nie swieci.

Wysłane z Kambodży za pomocą butelki i drutu

Opublikowano
moze masz mikrostyk walniety w zatrzasku-zamku klapy i ci nie swieci.

Wysłane z Kambodży za pomocą butelki i drutu

Nie świeci bo pewnie nie podłączone :decayed: Ja mam auto z 95 roku a liczniki z II lifta z białym podświetlaniem. Jak robiłem SWAPa na APU to podłączałem tylko to co niezbędne i powoli dodaje resztę funkcji. Aktualnie mam takie funkcję jak:

- temp oleju

- ładowanie

- kontrolkę poziomu oleju

- kontrolkę poziomu płynu spryskiwaczy

- temp. zewnętrzną

- lampkę włączenia świateł

- oczywiście info o spalaniu

Ostatnio właśnie podłączałem kontroli otwarcia drzwi - aktualnie działają wszystkie drzwi i po prostu nie wiedziałem że jest jeszcze opcja podłączenia tylnej klapy bagażnika.

W planach mam jeszcze kontrolkę zużycia klocków - podłączę jak będę zmieniał klocki. Moduł przepalonych żarówek daruję sobie. Chce też przerzucić całą instalację poduch z polifta ponieważ mam od niego również siedzenia z poduchami które chciałbym podłączyć, oraz tylne pasy pirotechniczne - u mnie ori są tylko przednie. Dodatkowo zlikwiduje to problem migającej diody od poduch - ponoć problem wynika z tego iż w starych licznikach była to żarówka a w nowych jest dioda która daje sterownikami inną oporowość.

Opublikowano
Wiadomo, każdy pin ma nr.

No tak, ale z wtyczki wychodzi wiązka przewodów i nie widać który idzie do jakiego pinu, czy mam tą wtyczkę jakoś rozebrać?

Opublikowano
Wiadomo, każdy pin ma nr.

No tak, ale z wtyczki wychodzi wiązka przewodów i nie widać który idzie do jakiego pinu, czy mam tą wtyczkę jakoś rozebrać?

Miernik i sprawdzasz :decayed:

Opublikowano

No je się rozbiera normalnie te wtyczki

Opublikowano

Zauważyłem wczoraj, ale dzięki za odpowiedzi :wink:

Jak ktoś nie wie to trzeba rozciąć opaskę spinająca przewody i zsunąć osłonkę z boku wtyczki.

Opublikowano

Chłopaki mam problem. Auto to a4 b5 1997. Licznik to VDO jeszcze z analogowym zegarkiem bez cyferek. Założyłem taki sam licznik tylko że z fisem i niby wszystko fajnie auto pali jeździ i ogólnie pokazuje info o spalaniu z kompa ale mam pewną zagwozdkę. Po włączeniu zapłonu nie świeci kontrolka od AIRBAG. Nie pomaga wymiana żaróweczki. W sterowniku nie ma błędów. Spotkał się ktoś z czymś takim?/???

Opublikowano

Na teście zegarów świeci ?

Opublikowano

Nie świeci nigdy. Zrobiłem eksperyment i wypiąłem poduchę...w sterowniku błąd a kontrolka ciemna, na fisie tez zero komunikatu. Kolejna rzecz która mnie dziwi to fakt że na pracującym silniku wypiąłem przepływke a na blacie też zero odezwu. Powinna sie zapalić kontrolka Check Engine? W gołych zegarach tej kontrolki nie miałem myslalem ze tutaj sie zapali a tu nic...

Opublikowano

W twoim liczniku nie ma chceck engine

Jak na teście zegarów vagu nie świeci tzn ze ktoś ja zmyslnie wyłączył pewnie żeby go nie kula w oczy nigdy juz

Opublikowano

Panowie przyznaje się bez bicia nie czytałem całego tematu bo po prostu jest tego za dużo. I w związku z tym mam pytanko bez odpowiedzi :)Otóż gdzie jest pin nr 1 w kostce od fisa (20 pin) lewy górny róg ? i nr idą w prawo ?? czy jak ? Z góry dzięki za odpowiedź :)

Opublikowano
Panowie przyznaje się bez bicia nie czytałem całego tematu bo po prostu jest tego za dużo. I w związku z tym mam pytanko bez odpowiedzi :)Otóż gdzie jest pin nr 1 w kostce od fisa (20 pin) lewy górny róg ? i nr idą w prawo ?? czy jak ? Z góry dzięki za odpowiedź :)

Piny są opisane. Bierzesz wtyczkę i patrzysz. Podany jest pierwszy i ostatni w danym rzędzie.

Opublikowano

Kostki są opisane, jeśli nie ma na kostce to na białym jej elemencie wewnątrz być musi.

Opublikowano

Kostkę dorobiłem z taśmy od dysku a przy liczniku brak oznaczeń nawet na kostkach żółtej i niebieskiej :/ Licznik to VDO z przedlifta rok 96.

Opublikowano

Dzięki kolego :) A wie ktoś może na którym pinie w klimatroniku jest sygnał temperatury ? czy lepiej ciągnąc nowy przewód od innego dołożonego czujnika ?