Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja mam pytanie czy występowały liczniki z pełnym FISem do diesla europa z zegarkiem cyfrowym radiowo sterowanym?

Aktualnie w 1/2 fis to mam i nawet fajnie rozwiązanie, zawsze aktualna godzina :)

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
A ja mam pytanie czy występowały liczniki z pełnym FISem do diesla europa z zegarkiem cyfrowym radiowo sterowanym?

Aktualnie w 1/2 fis to mam i nawet fajnie rozwiązanie, zawsze aktualna godzina :)

Doyebałeś :decayed: po pełnym lifcie szły tylko z takim zegarkiem :wink:

Opublikowano

Witam Koledzy moze ktos ma do opchniecia licznik po fl tylko eu i vdo

Pozdro

a Kaju w Pl czy Uk?

Opublikowano

Chwilowo w UK, wyskoczyło kilka spraw i musiałem wrócić :facepalm:

Opublikowano

Koledzy mam kilka pytania co do podłączenia licznika po 2 lifcie do przedlifta:

1.

Do masy i masz święty spokój. Jak wymienisz miske, to wtedy podłącz jak natura przykazała.

Czy aby napeno można go zmasować? bo z tego co czytałem to ten czujnik poziomu i zarazem temperatury w misce jest cyfrowy i jednym kablem ida te dwa sygnały. Sprawdził to ktoś?

2. na który pin podłączyć sygnał z poduszek? polifcie jest w kostce zielonej pin 10 a który pin w przedlifcie? 9 poduszka bezpieczeństwa sygnał bezpośredni czy 12 poduszka bezpieczeństwa sygnał zwrotny?

3. czy pin 6 kostka niebieska polift : ostrzeżenie o rezerwie paliwa OBD2 i pin12 kostka żółta przedlift: ostrzeżenie o rezerwie paliwa mają byc połaczone by pokazywac rezerwę paliwa? w tej chili nie mam podłączonego tego pina a rezerwa nei świeci. zgasła po podłączeniu samego czujnika paliwa.

Opublikowano

Kaju to przywiez mi z cheap shopu fish & chips

---------- Post dopisany at 12:14 ---------- Poprzedni post napisany at 12:09 ----------

potrzebny licznik polift vdo

Opublikowano

Ale już kilkanaście razy widziałem zegary z 2 x cyfrowym wyświetlaczem ale nie było sterowania radiowo zegarka ;)

Opublikowano

:facepalm:

Nie każdy polif z cyfrowym zegarkiem ma radiową aktualizację godziny :wink:

Opublikowano

Ma. Wystarczy, że to aktywujesz, jeśli masz nieaktywną aktualizację :facepalm:

Opublikowano

w licznikach Jaegera masz moduł z tyłu przykręcany i jak go nie masz to wielkie g możesz sobie aktywować :decayed:

Opublikowano
w licznikach Jaegera masz moduł z tyłu przykręcany i jak go nie masz to wielkie g możesz sobie aktywować :decayed:

jednym słowem - hujnia z patatajnią te jaegery :decayed: no chyba że ten:

:decayed::decayed:

Opublikowano

dobra pany który pin i w której kostce jest odpowiedzialny za obroty bo licznik nie pokazuje obrotów

---------- Post dopisany at 20:20 ---------- Poprzedni post napisany at 19:50 ----------

i jeszcze jedno jednak mam ściemniacz w liczniku z prawej strony gdzie podpiąć przewód terminal 58d (outside dimmer potentiometr

Opublikowano
Ma. Wystarczy, że to aktywujesz, jeśli masz nieaktywną aktualizację :facepalm:

Podrzuć dla potomnych jak aktywować automatyczną aktywacje, ew. może być na PW

Opublikowano

a licznik z automata pasuje do manuala ?? wystarczy kodowanie zmienić czy jak to jest?

Opublikowano

tak, i nie podpinac jednego kabelka od skrzyni automatycznej, zeby nie wyswietlalo biegu

Opublikowano
dobra pany który pin i w której kostce jest odpowiedzialny za obroty bo licznik nie pokazuje obrotów

---------- Post dopisany at 20:20 ---------- Poprzedni post napisany at 19:50 ----------

i jeszcze jedno jednak mam ściemniacz w liczniku z prawej strony gdzie podpiąć przewód terminal 58d (outside dimmer potentiometr)

dodam do tego że dziś zrobiłem test licznika i wszystko ładnie tam działa czyli podejrzewam moją przejściówkę ale nie jestem pewien no chyba że coś nie tak z licznikiem że obrotka nie działa no chyba że w polifcie były inne czujniki obrotów

---------- Post dopisany at 11:24 ---------- Poprzedni post napisany at 10:29 ----------

i jeszcze jedno pytanko jak zmienić kodowanie aby w liczniku włączyć komunikacje analogową

---------- Post dopisany at 13:22 ---------- Poprzedni post napisany at 11:24 ----------

ok już sobie poradziłem wszystko działa trzeba było zmienić adaptacje w kanale 60 z 1025 na 1024

---------- Post dopisany at 19:44 ---------- Poprzedni post napisany at 13:22 ----------

koledzy nie ma nikt wsadu do bezyniaka najlepiej tego 8D0 920 932 GX

Opublikowano

- czujnik temperatury zewnętrznej - przewód brązowo-żółty - pin 5

- czujnik temperatury oleju - przewód niebiesko-biały - jaki pin w kostce fisa ????

- przewód spalania - przewód żółty - pin 1

- manetka reset - przewód szary pin 11

- manetka góra - przewód niebieski pin 14

- manetka dół - przewód zielony pin 18

- manetka masa - przewód brązowy pin 15 czy 19

za co odpowiada pin 15 a za co 19

- kontrola żarówek i poziomu płynu spryskiwaczy - przewód brązowy (nie wiem jaki był fabrycznie) jaki pin w kostce fisa ????

Opublikowano
- czujnik temperatury zewnętrznej - przewód brązowo-żółty - pin 5

- czujnik temperatury oleju - przewód niebiesko-biały - jaki pin w kostce fisa ????

- przewód spalania - przewód żółty - pin 1

- manetka reset - przewód szary pin 11

- manetka góra - przewód niebieski pin 14

- manetka dół - przewód zielony pin 18

- manetka masa - przewód brązowy pin 15 czy 19

za co odpowiada pin 15 a za co 19

- kontrola żarówek i poziomu płynu spryskiwaczy - przewód brązowy (nie wiem jaki był fabrycznie) jaki pin w kostce fisa ????

czujnik temp oleju ciagniesz sygnal do ecu pierwsza kostka z prawej stojac przed autem przewod niebiesko bialy. pozniej ciagniesz sygnal do pinu 1 w kostce 4 pinowej w liczniku

manetka masa pin 19 pin 15 to radio enable

---------- Post dopisany at 17:41 ---------- Poprzedni post napisany at 17:38 ----------

soprano strone wczesniej dalem na chomika manuala montazu fisa :) sciagnij to bedziesz mial wieksza wiedze :D

Opublikowano

instalacja zrobiona jutro testy w sobote ogarniamy immo i kluczyki

Opublikowano

powiedzcie co zrobić z tym olejem po wymianie licznika

0807121225.jpg

<br /><br />