Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na elektrodzie też zadałem pytanie który to kabelek i otrzymałem taką samą odpowiedź co mi Kaju napisał kuźwa. Ale ja nie chce tak podłączyć, tylko tak aby to mniej więcej wyglądało jak ori :decayed:

---------- Post dopisany at 11:31 ---------- Poprzedni post napisany at 11:26 ----------

więc tak jakby to wyglądało ale nie wiem czy dobrze myślę czy nie i nie wiem czy przypadkiem bym licznika nie uwalił lub imma. Jeżeli w zielonej wtyczce na pinie 2 jest kabelek od immo to gdybym go wyciągnął i połączył do nogi diody odlutowanej to czy to powinno chodzić czy źle to rozumiem :kwasny:

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mam pytanko.

Gdyż samochód mam po lifcie 99r a kupiłem zegary z FIS'em przed liftem 97r i chciałbym je jakimś cudem zamontować. Oprócz magii z wtyczkami, czy idzie normalnie zgrać dane z mojego licznika do tego przedliftowego oraz jakoś "pominąć" immo? Gdyż w tych zegarach, które kupiłem może nie być immo...

Opublikowano

Pisałem Ci, że immo można wyłączyć w sterowniku i odpalisz, ale to jest cofanie się w rozwoju, żeby wtyczki przedliftowe montować w polifcie :whistling:

Opublikowano
Zlozylem tego pare sztuk i wszystko lata. W domu mam rozpiske jak go podlaczyc. Podrzuce pozniej.

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

no może i złożyłeś, ale bez swojego inzyniera byś nie ruszył tematu :grin:

Opublikowano
Zlozylem tego pare sztuk i wszystko lata. W domu mam rozpiske jak go podlaczyc. Podrzuce pozniej.

A Ty k**wa żyjesz w ogóle? :decayed: puca!

Opublikowano

Ten Twoj to byl montowany na mega mega kacu. A kolejne juz na spokojnie w pracowni :D

Opublikowano

A Ty k**wa żyjesz w ogóle? :decayed: puca!

na szkoleniu byłem, to wiesz ciagle szkolenie i hepatil... szkolenie i hepatil... nie było czasu na forum.. :grin::grin:

Opublikowano
:grin:
Opublikowano

Panowie , pomóżcie , dlaczego mój FIS nie pokazuje otwartych drzwi , spalonej żarówki i rezerwy ? :( VAG w Instruments nie pokazuje żadnych błędów , a tego nie ma. Niestety kapnąłem się dopiero pod domem jak auto już kupiłem :(

Opublikowano

Samochód taki jak w profilu czy inny bo jak taki jak w profilu to spalona żarówka i rezerwa będą działać jak będzie rezerwa albo spali ci się żarówka:decayed: a pokazuje ci temperatury na fisie itp może go wyłączyłeś i nic ci nie pokazuje :decayed:

Pany a tak zapytam bo nie wiem czy dobrze myślę i chce tylko potwierdzenie kabelek od immo ten w zielonej wtyczce na pinie drugim to gdy wyciągnę go i połączę z katodą diody (minusem nogi) to powinno to chodzić tak jak powinno czy nie. Mam zamiar zrobić coś takiego żeby przeciąć ścieżkę do tej nogi diody i przylutować tam kabelek i połączyć go ze ścieżką od pinu 2 drugiego zielonej

Opublikowano

Pokazuje wszystko. Myślałem że FIS pokazuje też spaloną pozycje , ale okazało się że to działa jednak. Najgorsym problemem teraz zjest dla mnie dlaczego nie pokazuje mi że mam drzi otwarte - czy może to być powiązane z tym że nie da się otworzyć drzwi za pomocą pilota tylko przez kluczyk ? Pzdr!

Opublikowano
czy może to być powiązane z tym że nie da się otworzyć drzwi za pomocą pilota tylko przez kluczyk ? Pzdr!

Raczej mało prawdopodobne bo wszystko jest sterowane za pomocą krańcówek w drzwiach. A masz fotkę tego licznika może ktoś wcześniej wymieniał licznik i wpakował np z A6 :wink:

Opublikowano

Jeszcze od wczoraj nie doszedłem do tego czym różni się licznik od A6 od tego z A4. Znajomy powiedział mi że może padła pompka która jest w bagażniku a w niej jest moduł komfortu i on odpowiada za to żeby na FISie pojawiło się że drzwi otwarte lub zamknięte. Strasznie to potrzebne nie jest ale dobrze żeby działało skoro powinno działać ;)

Opublikowano
Jeszcze od wczoraj nie doszedłem do tego czym różni się licznik od A6 od tego z A4. Znajomy powiedział mi że może padła pompka która jest w bagażniku a w niej jest moduł komfortu i on odpowiada za to żeby na FISie pojawiło się że drzwi otwarte lub zamknięte. Strasznie to potrzebne nie jest ale dobrze żeby działało skoro powinno działać ;)

Nie wiem skąd Twój znajomy bierze takie info, ale możesz go wyśmiać z perfidnym parsknięciem przedwczorajszym obiadem prosto w twarz. W B5 nie ma modułu komfortu!! Jest pompka centralnego zamka, która odpowiada owszem, za centralny, sterowanie szybami, lampkami wewnątrz auta - ale nie słyszałem, żeby to sterowało FISem.

Opublikowano

To w takim razie w czym szukać dlaczego nie pokazuje mi informacji o otwartych drzwiach Panowie ? :)

Opublikowano
To w takim razie w czym szukać dlaczego nie pokazuje mi informacji o otwartych drzwiach Panowie ? :)

A bagażnik Ci pokazuje? Szybami sterujesz normalnie? Lampki Ci się świecą wszędzie? Bagażnik otwierasz z mikrostyku? Podłącz VAGa i zobacz numer licznika, jak masz 4B0 to masz z A6 i info o drzwiach nie będziesz miał, jeśli 8D0 to chooy wie co mu dolega.

Opublikowano

Kaju u kolegi sie wyjaśniło on ma jeszcze zegar analogowy z cyframi 12,3,6,9 to tam chyba nie było info wyświetlania drzwi ale to troszkę dziwne bo samochód z 2000 r :wink: Tak się jeszcze zastanawiam bo wychodzi że ma ten mini lift :decayed: czy tam nie było info o otwarciu bagażnika, pomijam fakt że kolega może nie wie a może ma np nie fisa a 1/2 fisa. Pasowałoby zobaczyć fotkę to wtedy by było wiadomo :decayed:

Opublikowano
Kaju u kolegi sie wyjaśniło on ma jeszcze zegar analogowy z cyframi 12,3,6,9 to tam chyba nie było info wyświetlania drzwi ale to troszkę dziwne bo samochód z 2000 r :wink:

No to niech spojrzy dobrze w papiery auta, bo 2000 to to mogło mieć pierwszą rejestrację dopiero, a produkcja początek 99.

Opublikowano

Panowie nie jestem zrobiony palcem i wiem co to 1/2 fisa :grin:

Mam pełny Fis , pokazuje mi info o otwartym bagażniku , nie pokazuje o otwartej mascie i pootwieranych drzwiach. Audi 99/00 więc bardzo prawdopodobne że jeszcze na zegarku analogowym a nie cyfrowym. Tak czy inaczej dalej nie wiem co mu dolega. Może brak jakiegoś przekaźnika albo bezpiecznika ? Czy to nie ma nic do rzeczy ?

Opublikowano
Panowie nie jestem zrobiony palcem i wiem co to 1/2 fisa :grin:

Mam pełny Fis , pokazuje mi info o otwartym bagażniku , nie pokazuje o otwartej mascie i pootwieranych drzwiach. Audi 99/00 więc bardzo prawdopodobne że jeszcze na zegarku analogowym a nie cyfrowym. Tak czy inaczej dalej nie wiem co mu dolega. Może brak jakiegoś przekaźnika albo bezpiecznika ? Czy to nie ma nic do rzeczy ?

Tego Ci nie pokaże, ta opcja dopiero w blatach B6. Lampki Ci się świecą jak otwierasz drzwi?