Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż licznika z FIS w Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a tak konkretniej?możecie mi pomóc?

• Odpowiedzi 14,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

A może coś więcej byś napisał, sam robiłeś wszystko?

Prawdopodobnie masz immo3, czy zaadoptowany był pin z ecu do nowych zegarów? Jakie masz kodowanie obecnych zegarów?

Opublikowano

Sam robiłem,,nie jestem pewien co do generacji immo wyświtlały się zawsze xxxxxxxxxx w polu VIN w czasie odczytu,traktowałem je jako immo 2. Nie parowałem nowego licznika z ecu bo nie mam pinu ze starych zegarów (brak komunikacji) a poza tym traktowałem je jako immo 2. Mam pin z nowych zegarów wyciągnałem pin z edc15 (teoretycznie powinien być taki sam jak w liczniku). Przełożyłem zegary wszedłem w 17 instruments 21 read 0 test save etc zaprogramowałem klucze auto odpaliło lampka immo zgasła.Teraz w przypadku logowania na nowy licznik lampka immo świeci (nie mruga)auto odpala.Po przerwie ok 30 minut wszystko wraca do normy czyli immo gasnie i po odpaleniu wywala bład 01177.No i kodowanie mam 00140.

Opublikowano

No to właśnie w kanale 50 musisz sparować ecu z licznikiem, albo po prostu się nie przejmować tym błędem i przybić sobie z nim piątke.

Opublikowano

czytając posty doszedłem do tego, ale na kanale 50 mam error

Opublikowano

A logujesz się najpierw do licznika ? Zanim wchodzisz w kanał 50 ?

Opublikowano

oczywiście że się loguje;-)proszę zajrzyjcie na stronę 26 tego tematu tam kolega bin85 podaje podobny problem,tzn error na kanale 50 a co do techniki cluster swapping na stronie rosstecha jest troszke inna jak podaje bin85 i w golfie 4 jak wymieniałem zegary opierałem się włąsnie na opisie z tej stronki (tam było immo 3 generacji).

Powiedzcie Panowie czy mam do czynienia z immo 3?Te xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx sugerują immo 2.

Opublikowano

Miedzy kanałem 60 a 65 jest kodowanie które które odpowida za to które to immo , pamiętam ze immo 3 to 1025 a immo 2 to 0000 , zobacz sobie to

Opublikowano

W nowym liczniku na kanale 60 jest kodowani 1025 co odpowiada immo 3 generacji.Teraz trzeba tylko wydobyc pin ze starych zegarow.Miłego dzionka

Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Ale po co Ci pin ze starych zegarow skoro masz pin z ecu silnika. Przeciez to ten sam pin. Zaloguj sie nim w ecu silnika i sprawdz czy przyjmuje pin.

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

Opublikowano

Napisałeś ze wyciągnąłeś z edc15 , może mi ktoś wytłumaczyć co i jak się to robi?

Opublikowano

W sumie racje masz.

---------- Post dopisany at 07:39 ---------- Poprzedni post napisany at 07:35 ----------

Ja to zrobiłem vag commanderem.Łaczysz się ze sterem silnika 01 motor,gorns zakładka edc15 edc 16 wybierasz edc15.Read eeprom i w okienku pin wyskocza ci zapiane w sterowniku potrzebne wartosci,w ustawieniach trzeba zaznaczyc komunikacje po linii k

Opublikowano

Edc15 to diesel i u Ciebie Bartek to nie zadziala. Musisz laczyc sie ze ster ME...

Opublikowano

No i Panowie problem,nie da sie wykasować starych kluczy;-(próbowałem vcdsem, dash canem, comanderem, wymieniałem pestki na swieże, nie idzie i ch...

Opublikowano

Ale starych kluczy sie nie kasuje. Programujesz nowe i stare sie usuwaja same.

Opublikowano

Panowie dziękuję za pomoc, powód problemu z kodowaniem kluczy to immo "off" w ecu. Po zmianie na "on" procedura dodawania kluczy etc zakończona sukcesem.Błędów brak.Jeszcze raz dziękuję za wskazówki.

Opublikowano
Panowie dziękuję za pomoc, powód problemu z kodowaniem kluczy to immo "off" w ecu. Po zmianie na "on" procedura dodawania kluczy etc zakończona sukcesem.Błędów brak.Jeszcze raz dziękuję za wskazówki.

Heheh.. skąd my to znamy Ćwiara :)

Opublikowano
Zmień towar :grin:

Kaju Ty jesteś moim dostawcą towaru :grin:

Opublikowano

Heheh.. skąd my to znamy Ćwiara :)

Taaa tez to znam... pierwsze slowa Grzeska - ja pier**** Maciek chyba uebalem klientowi licznik... :grin:

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Hehe. Nie bylo tak zle. Chociaz nie powiem ze goraco mi sie zrobilo jak auto nie chcialo odpalic :grin: