Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AMB] Pierwsze logi wymiana turbiny na K04

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

proszę o ocenę logów dynamicznych, na 4 biegu, pierwszy raz w życiu robiłem logi więc jesli cos nie tak proszę o info i nie krzyczeć od razu :)

Control Module Part Number: 8E0 909 518 F

Component and/or Version: 1.8L R4/5VT G 0001

Software Coding: 0016701

Work Shop Code: WSC 63351

3 Faults Found:

17511 - Oxygen (Lambda) Sensor Heating: B1 S1: Performance too Low

P1103 - 008 - Implausible Signal - Intermittent

17522 - Oxygen (Lambda) Sensor: B1 S2: Internal Resistance too High

P1114 - 008 - Implausible Signal

16840 - EVAP System: Very Small Leak Detected

P0456 - 002 - Lower Limit Exceeded

najpierw błędy, lambda przez wycięty katalizator więc nie ważne ale ten ostatni co oznacza ??

a oto i logi

76992377.th.jpg

auto seria oprócz turbiny K04, moim zdaniem ciągle nie jedzie jak powinno niestety,

Dzieki i pozdrawiam

Opublikowano

16840 - EVAP System: Very Small Leak Detected

Mała nieszczelność układu odpowietrzania zbiornika.

Opublikowano

Przepływomierz mierzy dokładnie tyle samo co w serii, więc nie może dużo lepiej ten samochód jechać.

Opublikowano

auto seria oprócz turbiny K04, moim zdaniem ciągle nie jedzie jak powinno niestety,

...samo k04,bez nowego softu niewiele da,cisnienie mozna podniesc na ori sofcie max o 0,20 bara,ze stockowego 0,60-wyzej,albo ECU zacznie ciac,bo bedzie za wysokie cisnienie,albo jesli podniesiesz do 0,85 i bedzie sie utrzymywac na tym poziomie dluzej(np przy uzyciu MBC) tez ECU wpadnie w tryb awaryjny ...

po logach turbiny widac,ze mapa "podaje" max 0,56,a K04 "dmucha" 0,69 i spada ,bo wtedy waste gate sie otwiera-wszystko w normie :wink4: przy takim doladowaniu powinno sie podniesc wartosc niutonometrow,wiec roznica jest na pewno-tylko czego sie spodziewales,wrzucajac "tylko" wieksze turbo... :mysli:

Opublikowano

czego się spodziewałem ?? że auto będzie w końcu jeździć chociaż jak seria bo do tej pory jeździłem na zajeżdżonej turbinie, teraz po wymianie turbo nie byłem pewny czy to już jest seria czy jeszcze coś nie tak, ale skoro mówicie że wszystko ok to się ciesze :) i nikt nie mówi o samym turbo, w poniedziałek jestem umówiony na program w unitronic :)

pozdro i dzięki,

Opublikowano

Wiec z logow wynika ze juz masz zdrowa serie.

Pochwal sie wykresem jak bedzie po wszystkim.

Osobiscie wolalbym chyba jednak mastersa.

Opublikowano

a robiłeś coś u nich masz jakieś porównanie pomiędzy nimi lub słyszałeś jakieś opinie??

do benzyny wszyscy polecają mi unitronic, więc się na nich zdecydowałem, mam nadzieję że będę zadowolony,

pozdro

Opublikowano

Wiem ze masters ostatnio naklepał troche najnowszych benzyn ma do tego odpowiedni sprzęt.