tomek3232 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Witam Przeglądając oferty interfejsów diagnostycznych obiecująco przedstawia się: VAG K+CAN COMMANDER 1.4 np: http://allegro.pl/item717550484_vag_k_can_1_4_passat_b5_golf_4_5_licznik_diagnoza.html z opisu wynika że można nim zrobić diagnostykę większości aut koncernu VW oraz skorygować wartości licznika. Niestety czytając opinie szybko można stwierdzić że idealny to on jednak nie jest. W takim razie prosiłbym was o opinie co naprawdę potrafi ten interfejs a czego nie i na co zwracać uwagę żeby nic nie uszkodzić. Prosiłbym nie poruszać w tym poście aspektów prawa oraz pominąć polecanie sprzętu profesjonalnego o nierealnych cenach dla hobbysty.
sebperth Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Kolego, ja przed zakupem równiez próbowałem sie radzić, ale nic nie wyszło, jak by temat nie istniał dla innych, ja mam od tego gościa jeszcze vag 812, który miał uzupełnic tego 1.4, sprzedawca ładnie sie reklamuje, co do realiów to żenada, jakie ma podejście do klijenta. Mieszkam w Szkocji i tu nie ma praktycznie fachowców od vaga, wiec sam z tym jestem i nic nie mogę ugryzdz, auto mi stoi od 1.5 miesiaca, dziecko urodzi mi sie za tydzien-dwa i chyba busem bede wiezdz do szpitala, a do puki nie rusze vagiem, to na warsztat nie mogę wstawić. Audi co myślałem że jak wydam kase to pojeżdze, a tu dwumas kompletnie uszkodził łozyska główne w skrzyni i nie wiadomo co jeszcze
GRazny Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 aż przykro czytać takie rzeczy... 2006rok masakra... życzę powodzenia...
szogun0 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Witam Przeglądając oferty interfejsów diagnostycznych obiecująco przedstawia się: VAG K+CAN COMMANDER 1.4 np: http://allegro.pl/item717550484_vag_k_can_1_4_passat_b5_golf_4_5_licznik_diagnoza.html z opisu wynika że można nim zrobić diagnostykę większości aut koncernu VW oraz skorygować wartości licznika. Niestety czytając opinie szybko można stwierdzić że idealny to on jednak nie jest. W takim razie prosiłbym was o opinie co naprawdę potrafi ten interfejs a czego nie i na co zwracać uwagę żeby nic nie uszkodzić. Prosiłbym nie poruszać w tym poście aspektów prawa oraz pominąć polecanie sprzętu profesjonalnego o nierealnych cenach dla hobbysty. To się nie nadaje do diagnostyki wcale. Do cofania szaf i owszem. Do diagnostyki jak chcesz to kup sobie klona VAG-coma za coś koło 350 zł i będziesz zadowolony.
tomek3232 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Z tym cofaniem liczników to faktycznie można skorygować większość liczników na szynie CAN i KKL i czy zapomocą tego interfejsu można to zrobić bezpiecznie bez dużego ryzyka uszkodzenia licznika. W opisie aukcji wyczytałem ze można za pomocą tego interfejsu odczytać oryginalny przebieg który jest zapisywany w sterowniku (lub w innym miejscu) - ta funkcja działa prawidłowo czy może można odczytać to samo za pomocą zwykłego kabelka kkl ?
szogun0 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Przebieg odczytasz tylko w niektórych EDC15. Nie wszystkie liczniki skorygujesz. A tym kablem jest zawsze ryzyko uszkodzenia licznika przy korekcie.
grzanek85 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Szogun wie co pisze te kabelki mają humory raz się zawieszą przy odczycie(mniej groźne) raz przy zapisie.... ogólnie dla kogoś kto ma małe pojęcie o tym wszystkim nie polecał bym javascript:void(0);tego typu sprzętu, jest bardzo dużo sprzetu pozwalającego na diagnozę bez opcji które mogą zaszkodzić...
4444 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 a do audi a4 1998r. AFN ? Co myślicie o kablach za ok. 50zł
Bart-S Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 a do audi a4 1998r. AFN ? Co myślicie o kablach za ok. 50zł Wystarczy, ale kup coś porządnego (www.viaken.pl) ...tylko nie made in China.
Rekomendowane odpowiedzi