Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] A4 Avant 2.0 TDI 170KM S-line Q - projekt zakonczony str. 1 i 15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Info z ostatniej chwili.Jako ze mam drobne problemy z transportem tych BBSow do Oslo a pojawiła sie możliwość kupna dokładnie takiego samego kompletu u mnie na miejscu jestem w stanie sprzedać te kola nawet jutro :) Dla zainteresowanych info. na PW.Oczywiście sprzedam cale kola z oponami Continental Sport Cont.Na oponach jast 6,5 mm bieżnika.

Opublikowano

Turdzi, nie mów, że cło chcą dowalić, Norwegia piękny kraj ale dziwny na maxa, 5 kilo ziemniaków z Polski nie można przywieźć.

Opublikowano
  • Autor

Norwegia piękny kraj ale dziwny na maxa

oj w kwestiach motoryzacyjnyc baaaardzo

Opublikowano

To generalnie w czym problem z tymi BBS'ami ? nie możesz na nich wjechać do NO? Jak byłem na Karmoy to widziałem nawet stare graty na wielkich alusach. Jak celnik będzie wiedział czy miałeś je wcześniej czy nie ???[br]Dopisany: 22 Wrzesień 2009, 22:51_________________________________________________Ostatnio wysyłałem 2 maszyny do NO i kupę części zamiennych - jak bym wiedział to byśmy coś wykombinowali z felunkiem

Opublikowano
  • Autor

To generalnie w czym problem z tymi BBS'ami ? nie możesz na nich wjechać do NO? Jak byłem na Karmoy to widziałem nawet stare graty na wielkich alusach. Jak celnik będzie wiedział czy miałeś je wcześniej czy nie ???[br]Dopisany: 22 Wrzesień 2009, 22:51_________________________________________________Ostatnio wysyłałem 2 maszyny do NO i kupę części zamiennych - jak bym wiedział to byśmy coś wykombinowali z felunkiem

Problem zrobil sie o wiele bardziej skomplikowany.Kupilem auto tylko z jednym kompletem kol. Na 17 musze kupic zimowki i na nich jechac do NO.Kola mial mi zabrac transport ktory jechal ze stala ale pojechl wczesniej a ze to byla ostatnia dostawa jest porobione.Wiem ze bedziemy wracac tak obladowani ze o tym abym bral jakiekolwiek kola nie ma mowy a koszt transportu przez kuriera jest okropnie wysoki.Szczescie chcialo ze juz w tej chwili zadatkowalem taki sam komplet na miejscu w prawie tych samych $$$ wiec bede mial problem z glowy bo przyzma szczerze ze sie troche przypalilem d tych felgi nie przemyslalem dokladnie :rolleyes:

Opublikowano

turdzi jak by co to prawie co tydzień wysyłam transporty do Szwecji i pewnie kilka będę miał do Norwegii więc nie będzie problemu wrzucić felgi które już masz kupione w PL, jak by co to PW, z chęcią pomogę

Opublikowano
  • Autor

vario-tech dobrze wiedzieć :cool1: z tymi i tak porobione bo trzeba sie było szybko decydować i kupiłem komplet w NO wiec z tych sie musze rozpiąć tak czy siak ale jak az tak jesteś chętny do pomocy na pewno cos wykombinuje - pomysłów jest wiele :naughty::wink4:

Opublikowano

turdzi spoko, obsluguję teraz klientów ze Szwecji i Norwegii więc okazje są na wysyłki

Opublikowano

Turdzi - czy to możliwe, że mogłem Cię widzieć w czwartek 24.09 o godz. 17.20 na obwodnicy Krakowa :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Jak najbardziej wracalem tamtedy do domu :)

Opublikowano

:>

ale mam oko - no to Cię stary widziałem :wink4:[br]Dopisany: 28 Wrzesień 2009, 13:45_________________________________________________ostatnio zwracam uwagę jak jedzie A4 z czarnym przodem ( a dużo tego nie śmiga ) a że ta miała jakieś inne tablice i dodatkowo pakiet chrom - pomyślałem o Tobie ale nie wiedziałem czy to możliwe ( ale ten świat mały ) :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

:>

ale mam oko - no to Cię stary widziałem :wink4:[br]Dopisany: 28 Wrzesień 2009, 13:45_________________________________________________ostatnio zwracam uwagę jak jedzie A4 z czarnym przodem ( a dużo tego nie śmiga ) a że ta miała jakieś inne tablice i dodatkowo pakiet chrom - pomyślałem o Tobie ale nie wiedziałem czy to możliwe ( ale ten świat mały ) :)

ano widzisz jestem Audica w PL i co prawada w PL staram sie jezdzic wiecej Impreza ale dieselka tez trzeba czasem przewietrzyc ;) [br]Dopisany: 28 Wrzesień 2009, 13:00_________________________________________________A wiec zaczelo sie kompletowanie zabawek pod mody.Troszke stylistyki i troszke mechaniki.

Przyszedl dyfuzor tylnego zderzaka 8EC 071 611 A 9AX ktory trafil juz do laiernika na kolorek grafit mat.

7855627771.jpg

Dotarł tez towar deficytowy czyli zaciski przdnie z S4.

wheel137-SpreadingTheCaliper.jpg

niestety trafily sie z rocznika 2005 a wiec nie sa malowane.Musza zostac wypiaskowane trafie niebawem na lakiernie proszkowa ( kolorek czarny )

Zamowione tez sa " blaszki " z emblematami S4

OEM_B7_S4_Caliper_Clip.jpg

finalny efekt ma byc taki

PICT0889.JPG

Tarcza i kloce to bedzie poczciwe ATE

Calosci dopelni chlodnica oleju i strojenie u Witka z poczatkeim 2010 :)

Opublikowano

A co z gwarancja? :) Juz po niej?

Opublikowano
  • Autor

gwarancja bedzie zyla wlasnym zyciem. :wink4:

Konczy sie w czerwcu 2010 ale nie doczekam z nia bo brak mi troche prary w tym aucie :wink4:[br]Dopisany: 02 Listopad 2009, 23:04_________________________________________________ W koncu mam jakies zdjecia hebli.Ciezkie to jak fix wiec mam nadzieje ze bedzie rownie skuteczne.

img6241y.jpg

img6242j.jpg

img6244.jpg

img6243n.jpg

Opublikowano

nio nio nio Turdzi zmiany podążają w bardzo fajnym kierunku :> :>

Kurcze chciałbym kiedyś zobaczyć tą Twoją fure... Subare już widziałem teraz przyszedł czas na AŁDI :decayed::naughty:

Powiedz mi skąd pomysł na chłodnice oleju? Też się nad tym zastanawiałem podczas modzenia, ale chłopaki z CSu mi powiedzieli że w tym silniku, przy takiej przeróbce nie jest potrzebna chłodnica oleju.

Ciekaw jestem czy rzeczywiście tak jest czy poprostu Szymonowi nie chciało się z tym pieprzyć...

Mam tylko jedno małe zastrzeżnie.. Te felgi BBSy mi średnio podchodzą, ale to już kwestia gustu :> :> :>

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano
  • Autor

Powiedz mi skąd pomysł na chłodnice oleju? Też się nad tym zastanawiałem podczas modzenia, ale chłopaki z CSu mi powiedzieli że w tym silniku, przy takiej przeróbce nie jest potrzebna chłodnica oleju.

wiesz ja duzo smigam w trasach ( juz zrobilem autem 12 tys . a mam dopiero 2 miesiace ) czasem tobie takie po 1500 km non stopem autostradami lub wiecej , i jestem pewien ze przy stale predkosci 150-160 lub czsem wiecej olej sie tam wrecz gotuje.Mysle ze taka chlodniczka rozwiazala by troche sprawe , aczkolwiek straszan rzezba z tym jest.Musze to jeszcze przemyslec.

Co do felg to oczywiscie sie zgadzam ze kwestia preferencji ale nie mialem specjalnie pomysu i w sumie te orginalny wzor RS mi sie bardzo podoba ale jest straaasznie oblatany :wink4::)

Opublikowano

To mozna jezdzic po Norwegii 150? :kox:

Opublikowano

no w sumie racja. Koszt nieduży a świeża oliwa nie zaszkodzi... :)

Ale z drugiej strony czy stary, czy nowy olej jak się przegrzeje to tak czy tak traci właściwości

Opublikowano

wiesz ja duzo smigam w trasach ( juz zrobilem autem 12 tys . a mam dopiero 2 miesiace ) czasem tobie takie po 1500 km non stopem autostradami lub wiecej , i jestem pewien ze przy stale predkosci 150-160 lub czsem wiecej olej sie tam wrecz gotuje.Mysle ze taka chlodniczka rozwiazala by troche sprawe , aczkolwiek straszan rzezba z tym jest.Musze to jeszcze przemyslec.

Ja kiedyś sprawdzałem to przy takiej prędkości 150-160km/h tem oleju wynosiła około 100 stopni C. Mysle że taka prędkość to max dla naszych aut z silnikami 1,9 i 2,0 do podróżowania na długim odcinku.

Opublikowano
  • Autor

To mozna jezdzic po Norwegii 150? :kox:

no nie ale jak sie dostane w cywilizowane europejskie kraje gdzie można to z tego korzystam :wink4:

no w sumie racja. Koszt nieduży a świeża oliwa nie zaszkodzi... :)

Ale z drugiej strony czy stary, czy nowy olej jak się przegrzeje to tak czy tak traci właściwości

no wlasnie