Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziecięce foteliki do samochodów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robiłem to bardzo powoli i bardzo delikatnie.

Opublikowano

próbowałeś z obydwu stron? tzn. od strony kierowcy i pasażera

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Od tygodnia moja córa jeździ w foteliku RÖMER Kid Plus SICT. Ma dobre wyniki w testach ADAC i chyba jest wygodny, bo mała nie protestuje. Wcześniej używaliśmy Kiddy energy PRO i różnie z tym bywało. Zdarzało się, że na dłuższej trasie była bardzo zgrzana i czuła dyskomfort okazywany przez płacz i kopanie fotela.

RÖMER Kid Plus SICT w Katowicach w Fido ze zniżką 630zł.

Opublikowano

jak się Panowie sprawdzają foteliki z tzw poduszką zamiast pasów?

interesuje mnie taki fotelik: Kiddy Phoenixfix Pro 2

najbezpieczniejszy w testach 2013 roku, trochę zszokowała mnie cena w PL (co prawda znalazłem go tylko w jednym sklepie) ale żeby aż o 500zł drożej niż w DE? kupując w DE z wysyłką do PL mamy około 870zł

Opublikowano

Tą samą ilość gwiazdek otrzymał pallas 2 cybexa.. cybex ma trochę więcej regulacji. Ja zastanawiałem się nad tym i cybexem... wybrałem cybexa.

Opublikowano
Tą samą ilość gwiazdek otrzymał pallas 2 cybexa.. cybex ma trochę więcej regulacji. Ja zastanawiałem się nad tym i cybexem... wybrałem cybexa.

gdzie w teście dostał 5gwiazdek? może nie dopatrzyłem, druga sprawa że ten cybex to 9-36,a ten kiddy to 9-18:wink:

boję się że w tym 9-36 mój chłop się straci:kwasny:

---------- Post dopisany at 20:53 ---------- Poprzedni post napisany at 20:49 ----------

mało tego cytat z foteliki-pod-lupa.pl : Niemcy zaś mówią przede wszystkim o Kiddy Phoenixfix 2 Pro ISOFIX 9-18kg z osłoną tułowia. Bardzo, bardzo gratuluję Kiddy sukcesywnego podnoszenia jeszcze i jeszcze wyżej wyników własnych materiałów energochłonnych. Bardzo, bardzo dziwię się ADAC i innym automobilklubom konsorcjum, że wiedząc o prowadzonych pracach i zmianach w homologacji, które będą zakazywać wielu rozwiązań stosowanych w fotelikach z osłoną tułowia uznając je za niebezpieczne – co ma swoje odzwierciedlenie w przygotowywanym stanie prawnym i w poprawkach do homologacji ECE, które są właśnie w tej chwili głosowane i omawiane w Genewie – dziwię się wszystkim tym inżynierom, że nie wspominają ani słowem przy żadnym z fotelików o wątpliwościach, które budzą się wobec całej rodziny fotelików z osłoną tułowia. Niezależnie od tego, czy jest to Kiddy Phoenixfix 2 Pro ISOFIX, czy też proponowany do użycia przodem do kierunku ruchu fotelik Cybex – Sirona z osłoną, czy też Recaro Monza Nova IS, który to fotelik uzyskał czwórkę, a jest również fotelikiem z osłoną tułowia.

Opublikowano

Koledzy jak chce ktos wygodnie i bezpiecznie to za priorytet uznajcie ISO-FIX a wowczas wiele fotelikow jest OK

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

mam iso-fix w B5, choć pewnie mały częściej będzie jeździł z przodu gdzie go niema:kwasny:

Opublikowano

My kupiliśmy tego 9-36 i jakoś się nie topi.. ma podkładki pod tyłek w foteliku, które można później wyjąć... i oczywiście iso fix... jak masz możliwość zapinania w iso to zapinaj fotel z tyłu a nie z przodu tylko pasem.

Opublikowano
My kupiliśmy tego 9-36 i jakoś się nie topi.. ma podkładki pod tyłek w foteliku, które można później wyjąć... i oczywiście iso fix... jak masz możliwość zapinania w iso to zapinaj fotel z tyłu a nie z przodu tylko pasem.

mój mały powolutku sobie rośnie(9miesięcy i około7,5kg), masz rację tylko ja często jeżdżę z nim sam(jestem samotnie wychowującym Tatą) i z przodu jest pod ręką :wink:

Opublikowano

Ja też często śmigam sam z małym. Jeździ z tyłu. Nie marudzi mi a raczej szybko zasypia jak się jedzie.. Masz opcję wyłączenie poduszki z przodu ???

Opublikowano
Ja też często śmigam sam z małym. Jeździ z tyłu. Nie marudzi mi a raczej szybko zasypia jak się jedzie.. Masz opcję wyłączenie poduszki z przodu ???

tak wyrezane :naughty:

Opublikowano

ADAC Test - Kindersitze

Wybierz sobie grupę 9-36 CYBEX Pallas 2 i KIDDY Guardianfix Pro 2 (Isofix) mają te same "osiągi" ale jak wspominałem cybex ma trochę wiecej regulacji fotelika. Porównywałem nawet na spocie z fotelikiem kolegi.

Opublikowano

Kiddy Pheonixfix pro 2 to nowszy i bezpieczniejszy od Guardianfixa i cybexa, jedynym minusem co mi się w nim nie podoba że niema funkcji leżenia, jest tylko pochylane oparcie

analizuję temat od A do Z i czym więcej czytam tym gorzej:doh::decayed:

Opublikowano

Masz gdzieś kąty tego wychylenia ?? W foteliku dziecko nie może leżeć w czasie jazdy..

---------- Post dopisany at 22:56 ---------- Poprzedni post napisany at 22:52 ----------

Teraz luknąłem... Ten nowy fotelik też nie ma konstrukcję poprzednika... i nie ma regulacji..Cybex siedzi na takiej bazie i tam masz możliwość regulacji pochylenia na isofix... nie widzę tego w kiddy. Kolejnym elementem jest regulacja w zagłówku... nie wiedzę, żeby kiddy miał tą regulacje a to na dłuższe trasy przydatna rzecz. tak sam ta regulacja na bazie

Opublikowano

tu właśnie nie chodziło oto że leży całkiem a oto że siedzenie się trochę wysunie do przodu

Opublikowano

KIDDY_Phoenixfix_Pro_2.jpg 2013_cybex_Pallas2_fix.jpg

To właśnie reguluje się na bazie... najlepiej będzie jak po prostu pojedziesz z małym i sprawdzisz czy chce jeździć z tą poduszką z przodu.. nie każde dziecko chce..jak chce to będziesz dobierał co do bezpieczeństwa i komfortu.

Opublikowano

Tomek nie martw się im bardziej się w temat zagłębiałem tym bardziej głupiałem- nie mam Isofixa więc postawiłem na Romera King Plusa , znajomi mieli , przymierzyłem młodego , oni byli zadowoleni przez rok użytkowania , w testach też nie wypada źle

Opublikowano

Moja mała też od roku lata w pallasie 2(bez ISO), fotelik bardzo dobry, ale co mnie cieszy, że podczas upałów dziecko nie poci się tak jak ma to miejsce w innych konstukcjach. Znajomi mają Pallasa 4 lata i po wypraniu dalej wygląda jak nowy. To swiadczy o tym że został wykonany z dobrych jakościowo materiałów. Ja swój kupiłem za 750zł z niemiec bez gwarancji.

Opublikowano

Mi w b6 trafil sie pakiet iso-fix czyli mam na tyle i z przodu oraz deaktywacje poduchy a system jest super bo foteliki na pusto nie lataja po aucie a przy kolizji jest jednak utwierdzony i sie nie przemiesci

---------- Post dopisany at 07:41 ---------- Poprzedni post napisany at 07:36 ----------

Ja mam cybexy dwa i sprawuja sie super. Material nie wyglada na jakis super exclusive ale po niemal 3 latach nigdy nie byly prane a sa czyste