Opublikowano 24 Lutego 201412 l Witam, W niedługim czasie musimy zmienic fotelik z maxi cosi pubble na cos w przedziale 9kg i wiecej Otóż mamy z isofix i tylko z isofixem chce. Bazę, która mamy pasują rownież do maxi cosi pearl, jednak moja Zona zauważyła, ze za bardzo nie ma zaglowka albo czegoś co podtrzymuje główkę i dlatego rozważamy sprzedać sprzedać ten, który mamy razem z baza i właśnie Znacie i możecie cos powiedzieć na temat Recaro 9-18 kg oczywiście plus baza Ewentualnie moze cos polecacie
Opublikowano 24 Lutego 201412 l hmm a ma ktoś może do sprzednia grupy 0 z podkarpacia lub okolic>? Młody zaczyna wyrastać, więc za niedługo będę chciał sprzedać Maxi Cosi Cabro Fix warz z bazą EasyBase2 (baza przypinana tylko pasami). Baza jest o tyle fajna, że nie trzeba się męczyć z przypinaniem fotelika pasami, a montaż fotelika na bazie jest dziecinnie prosty. Zastanawiam się nad Romer King Plus, Maxi Cosi Priori XP albo Maxi Cosi Rubi. ile za to zaplaciles? ile bys chcial wziąć?
Opublikowano 2 Września 201411 l Panowie, przyszedł u mnie czas na zakup kolejnego fotelika po 9-18 kg. Co teraz jest na "czasie" z fotelików powyżej 18 kg?
Opublikowano 2 Września 201411 l Też poszukuje aktualnie fotelika 15-36. Zastanawiam nad kolejnym Romera czyli Kidfix.
Opublikowano 2 Listopada 201411 l Może to już było tu poruszane ale zapytam. o przepisy ... A mianowicie córka ma 4 latka 22 kg sądzą ją na foteliku który razem z nią jest przypinany pasami z auta. Czy taki fotelik mogę montować z 4-ro latką na przednim siedzeniu ???
Opublikowano 3 Listopada 201411 l To można dołożyć. Z tą poduszką chodzi o to że czasem nogi dziecka są akurat w miejscu gdzie poduszka - zależy od fotelika Edytowane 3 Listopada 201411 l przez Banan
Opublikowano 15 Listopada 201411 l Ja kupilem drugi cybex pallas 2 fix. Polecam ten fotelik i jest do 36kg Edytowane 15 Listopada 201411 l przez hornet
Opublikowano 4 Stycznia 201511 l Czas by zacząć się rozglądać za fotelikiem dla noworodka. Będę chciał mieć w Audi Isofix. Możecie coś doradzić co wybrać bo w tej kwestii jestem zielony...
Opublikowano 14 Lutego 201511 l tzw nosidełko zapięte w aucie przez jakiś czas spokojnie Tobie i Brzdącowi wystarczy ...co do isofixa poszukaj a allegro bądź na forum również się zdarzają w ofercie
Opublikowano 21 Lutego 201511 l Witam Czy ktoś używa maxi cosi tobi w A4 b6? Jakie wrażenia i opinie, fotelik mocowany będzie pasami nie mam isofixa.
Opublikowano 23 Lipca 201511 l Witam, dużo ostatnio się mówi, że pięciokrotnie większe bezpieczeństowo dają foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy. Ma ktoś taki fotelik? Da się to wcisnąć do ciasnej z tyłu B5 w sedanie? Co z fotelem pasażera z przodu? Widziałem ostatnio taki fotelik w Ibizie i muszę powiedzieć, że pasażer z przodu może jechać jak ma nie więcej niż 150 cm wzrostu, 60 kg wagi i lubi trzymać głowę na podszybiu Zastanawiam się nad tego typu fotelikiem dla syna, bo wyrasta już z "nosidełka".
Opublikowano 24 Lipca 201511 l Czyli zostaje tylko opcja przodem do kierunku jazdy :-( Jakie foteliki możecie polecić? Chodzi o przedziały wagowe. Najkorzystniej byłoby zakupić 9 - 36 kg ale czy najbezpieczniej? Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 25 Lipca 201511 l Ja kupilem co juz pisałem wcześniej - 9-18 Romer King Plus , a potem 15-36 Romer Kidfix , ale był w planach drugi brzdąc i to w takim czasie że i tak potrzebowałbym dwóch fotelików.
Opublikowano 26 Lipca 201510 l Zdecydowałem się na Roemer Britax King II ATS 9 - 18 kg. Później kupimy 15 - 36 kg. Fotelik przymierzony do syna i do auta. Młody nie narzeka a i ja jestem zadowolony - nigdy nie wiedziałem jak bardzo należy napisać pasy a teraz fotelik sprawdza to za mnie :-) Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 29 Lipca 201510 l Ja polecam po nosidelku kupic jeden dotelik. Mlody ma cybex pallas 2. Wystarczajaco duzo regulacji. Moj mlody ma juz 3 lata i smiga w nim po przekroczeniu 9kg. Oczywiscie ma isofix. Kwestia czy dziecko przyzwyczai sie do poduszki nakladanej z przodu. Moj nie marudzil na nia a wrecz przeciwnie wykorzystywal jako stolik.
Opublikowano 24 Listopada 201510 l Cześć. Moja córcia zaczyna wyrastać z pierwszego fotelika. Co możecie polecić albo jakich fotelików używacie w przedziale 9-18 kg? Zastanawiamy się nad Maxi Cosi TOBI. Używacie takich, jakieś opinie? tylko chyba bez bazy bo nie będzie często demontowany... Fotelik do auta jak w opisie po lewej Edytowane 24 Listopada 201510 l przez karolasterka