Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BKE] Czy pasują fotele i kanapa z anglika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

chialbym sie dowiedziec czy fotele przednie , z anglika beda pasowaly bezproblemowo czy fis nie pokaze bledu , bedzie to na zasadzie plug and play?

dzieki za odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli manualnie regulowane to nie powinno być problemu.

Opublikowano

a jak elektrycznie-to co?
Opublikowano

Jak elektrycznie regulowany tylko kierowcy to lipa.
Opublikowano

a to nie zalezy od kodowania,jak z poduszkami?
Opublikowano

A obydwa mają regulację wysokości? Bo trochę głupio byłoby, jakby po przekładce pasażer miał, a kierowca nie :)

z wygladu wygladaja tak jak moje , identycznie ,a le wlanie nie wim co z fisem i podlaczeniem

Opublikowano

a to nie zalezy od kodowania,jak z poduszkami?

Zpoduszkami to myślę,że nie powinno być problemu. fakt: lewa-prawa różnica w mocowaniu i kształcie ale zasada działania,wtyczka to przecież to samo.
Opublikowano

i mi sie tak wydaje,ze to tylko kwestia kodowania,bo jak podlaczasz Vaga-to komp "wie" ktora strona jest w "angliku",a ktora "w "europejczyku",sam sprawdzalem na poduszkach i wiem,ze to kodowanie LHD albo RHD robi roznice,wiec moze z elektryka foteli jest podobnie...bo zmieniajac kodowanie na LHD,juz nie pokaze bledu na poduszce pasazera,tylko kierowcy...

Opublikowano

Raczej tak: wszystko kwestia kodowania podobnie jak z licznikiem(np. mile-kilometry i galony litry) zresztą jak masz Vaga to metodą prób i błędów sprawdzisz odpinając wtyczki kolejno pod fotelami i sprawdzisz której strony błąd wywali. ewentualnie przewody pod fotelami na krzyż zamieni i będzie ok hehe :wink4:

Opublikowano

czyli szyny powinny byc ok ?

Opublikowano

przewody pod fotelami na krzyż zamieni

nie trzeba zamieniac-koles mial B5,z PL a ja B5 "anglika" i ja mialem ten sam blad-poduszka pasazera,boczna i to byl wynik ruszania fotelem-Vag i po klopocie,potem koles ma to samo,wiec zabieramy sie za Vaga-kasacja,ale po chwili wyskakiwala ponownie,wiec myslalem,ze jesli u mnie jest boczna pasazera-to u niego bedzie kierowcy-rozeberalismy kostki,czyszczenie itd-a tu jednak okazalo sie,ze jesli Vag "mowi" pasazera-tzn PASAZERA,anie kierowcy,bo komp juz jest "poinformowany",czy to auto europejskie,czy angielskie...

czyli szyny powinny byc ok ?

oczywiscie-problem moglby byc,jesli tylko fotel kierowcy posiadalby poduszke,ale nie spotkalem czegos takiego w audi :wink4:
Opublikowano

dzieki wielkie

pozdro