Siwy Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 Czy da sie jakos zlikwidowac te przetarcia na zderzaku bez pomocy lakiernika???
iwadrian Opublikowano 9 Września 2009 Opublikowano 9 Września 2009 Na tych fotkach nic nie widać W wypadku przetarć lakieru diagnoza jest prosta: jeżeli jest lekko uszkodzona tylko warstwa lakieru bezbarwnego to można zapolerować samą pastą lub po delikatnym przematowaniu papierem 1500-2000. Jeżeli przetarcie jest głębokie tzn do bazy,podladu lub metalu(plastiku) konieczna jest naprawa lakiernicza.
Siwy Opublikowano 10 Września 2009 Autor Opublikowano 10 Września 2009 chodzi mi o takie male, biale ''dziurki'' w lakierze, prawie takie jak odpryski od kamieni czy piasku
Nosfer Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 Schodzi się do jednego. W wypadku przetarć lakieru diagnoza jest prosta: jeżeli jest lekko uszkodzona tylko warstwa lakieru bezbarwnego to można zapolerować samą pastą lub po delikatnym przematowaniu papierem 1500-2000. Jeżeli przetarcie jest głębokie tzn do bazy,podladu lub metalu(plastiku) konieczna jest naprawa lakiernicza. Jeśli widać podkład, to trzeba nałożyć nowy lakier. Bo go w tych miejscach po prostu nie ma.
Armi Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 chodzi mi o takie male, biale ''dziurki'' w lakierze, prawie takie jak odpryski od kamieni czy piasku Odpryski można malować samemu. http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_zestaw_naprawczy_do_lakieru_jak_uzyc-t94033.0.html
SKIBA29 Opublikowano 14 Września 2009 Opublikowano 14 Września 2009 Ja jak delikatnie przerysowałem moją "madzie",to użyłem pasty lekko ściernej o nazwie "G-3". Pozdrawiam.
ALBINEK Opublikowano 14 Września 2009 Opublikowano 14 Września 2009 Jak zadrapałeś tylko lakier bezbarwny to wystarczyła G3, on ma odpryski więc polerowanie nie pomoże.
SKIBA29 Opublikowano 15 Września 2009 Opublikowano 15 Września 2009 Jak zadrapałeś tylko lakier bezbarwny to wystarczyła G3, on ma odpryski więc polerowanie nie pomoże. Na odpryski jednak nie pomoże.
Rekomendowane odpowiedzi