SoMeS Opublikowano 20 Września 2009 Opublikowano 20 Września 2009 Wysuwam nowy temat bo nie znalazłem nic interesującego mnie w tej dziedzinie :gwizdanie: Tak jak w temacie... Skakał już ktoś na bungy? Jeżeli tak to jakie przeżycia? Gdzie? Za ile? Z jakiej wysokości? Można wrzucić filmik lub zdjęcie dla innych zainteresowanych Wczoraj dokonałem tego co zawsze chciałem zrobić i poniżej inauguruję temat :kox: Coś pięknego... http://www.youtube.com/watch?v=6sUQBdmJO_M http://www.youtube.com/watch?v=6sUQBdmJO_M
truckmaniac Opublikowano 20 Września 2009 Opublikowano 20 Września 2009 Nie za maco A tak a pro pos bungee, to jeszcze nie skakałem, ale marzy mi się skok na Europabrucke (192m) w Austrii k/Innsbruck. Zawsze jak tamtędy jadę to o tym myślę
SoMeS Opublikowano 20 Września 2009 Autor Opublikowano 20 Września 2009 192 metry? Ja byłem teraz w Den Haag i to miało 65 metrów... Powiem Ci że narobiłeś mi smaka teraz jak cholera Orientujesz się jaki koszt tam jest tego? I czy są jakieś specjalne wymagania prócz deklaracji o sporcie extremalnym na własne ryzyko?
truckmaniac Opublikowano 20 Września 2009 Opublikowano 20 Września 2009 Niestety nie wiem nic o kosztach. Już kilka lat o tym myslę, więc jak w końcu się zdecyduję, to dam znać
SoMeS Opublikowano 20 Września 2009 Autor Opublikowano 20 Września 2009 Daj znać daj znać bo ja bym się na takie coś pisał jak najbardziej
truckmaniac Opublikowano 20 Września 2009 Opublikowano 20 Września 2009 http://www.europabruecke.at/content.html
Cineksik Opublikowano 20 Września 2009 Opublikowano 20 Września 2009 skakałem w Hiszpanii z 60m, polecam, niesamowite wrażenia
kuredu Opublikowano 20 Września 2009 Opublikowano 20 Września 2009 ja skakałem razem z żoną na podwójnej linie. trzymaliśmy się w objęciach i skoczyliśmy - frajda na maxa ale i tak skok ze spadochronem w pile na zlocie był 1000000000000 razy lepszy :kox:
SoMeS Opublikowano 21 Września 2009 Autor Opublikowano 21 Września 2009 spadochron też za***ista sprawa mam w planach w następnej kolejności :gwizdanie:
Buba Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 ja skakalem w warszawie. Na bemowie skacze sie z 90m z dzwigu. Najwyzej w polsce. koszt 120zl + 30zl za zdjecia. wrazenia sa nie do opisania. Stajesz na gorze i wszystko wydaje sie takie male. na dole jest jakis pseudo materac 10mx10m. Na dole wydaje sie duzy i ze jak spadniesz to cie uratuje. jak wjedziesz na gore to jest wielkosci malego paznokcia teraz sie przymierzam bo mozna skakac w 2-3 osoby na jednej linie. spadochron bedzie w przyszlym roku bo chce dobra miejscowke znalezc. jak ktos lubi to polecam zrobic od razu kurs AFF (uprawnia do samodzielnych skokow). Koszt ok 4500zl.[br]Dopisany: 21 Wrzesień 2009, 10:05_________________________________________________http://www.jumping.pl/main.html
SpałekP Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 skakałem na bungee dzień po wieczorze kawalerskim brata. Ogólnie był to skok z mostu nad rzeką wysokość około 45 m. Wynegocjowana cena za 15 skoków 850,00 zł ogólnie na skok odważyło się 6 osób więc każdy miał dwa skoki, a Pan młody 3. Bardzo fajna zabawa ponieważ firma organizująca te skoki zadbałą o dodatkowe atrakcje ( skok był nad rzeką) a w nich kryło się - zanurzenie głowy, zanurzenie całościowe lub puszczenie wszystkich lin po pierwszych cyklu skoku i następnie wpadało się z wysokości około 20 metrów do wody. Bardzo dobra zabawa, ale przed imprezą związaną z wieczorem kawalerskim, a w naszym wypadku było to po
Bedi Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 ja skakalem w warszawie. Na bemowie skacze sie z 90m z dzwigu. Najwyzej w polsce. koszt 120zl + 30zl za zdjecia. wrazenia sa nie do opisania. Stajesz na gorze i wszystko wydaje sie takie male. na dole jest jakis pseudo materac 10mx10m. Na dole wydaje sie duzy i ze jak spadniesz to cie uratuje. jak wjedziesz na gore to jest wielkosci malego paznokcia potwierdzam też w poprzednie wakacje skakałem w Warszawie. ten materacyk na dole wydaje się tak śmieszny że głowa mała a na dodatek w ogóle nie spadasz w jego kierunku. mi musieli krzyczeć dwa razy bungee bo za pierwszym nie skoczyłem
SoMeS Opublikowano 21 Września 2009 Autor Opublikowano 21 Września 2009 Na Bemowie 90metrów jest? To obowiązkowo podjadę na stolice jak będę w kraju O kursie AFF też zaczynam myśleć co raz to intensywniej.. 4500zł? W sumie to nie jest to, aż tak dużo jak myślałem Gdzie taki kursik się robi? Spałek też skakałem po ciężkiej nocy w Amsterdamie i dobrze że nic nie jadłem bo nie mogłem Macie może jakieś ciekawe zdjęcia? filmiki? Poza tym widzę że jest tu trochę amatorów mocnych wrażeń
aju Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 spadochron też za***ista sprawa ja dziękuję, nigdy więcej
Buba Opublikowano 21 Września 2009 Opublikowano 21 Września 2009 sa dwa rodzaje kursow spadochronowych. mozna zrobic taki za ok 1500zl i skaczesz z 1,5km ale na zasadzie ze wpinasz sie w linke i jak wyskakujesz to automatycznie otwiera sie spadochron. AFF uprawnia do skokow z kazdej wysokosci i masz mozliwosc swobodnego spadania. najlepsze okolice na kurs sa w gorach bo widoki sa nieziemskie jak znajde zdjecia mojego skoku to wrzuce
ktokolwiek Opublikowano 22 Września 2009 Opublikowano 22 Września 2009 Ja skakałem jakiś miesiąc temu jak byłem w Łebie na wakacjach, na plaży rozstawili dźwig, podobno 50 metrów. Byłem jeszcze koło południa zakręcony po wczorajszej imprezie bo inaczej bym się chyba nie odważył. Najdziwniej jest na samej górze, linki na nogach w ogóle nie czuć, czułem się jakbym miał samobójstwo popełniać. Acha, i mała rada, nie patrz w dół tylko w chmury na przeciwko, bo możesz nie skoczyć, heh. Jak odpoczywałem potem na plaży to było paru gagatków którzy zdrefili i ich na dół zwozili
Rekomendowane odpowiedzi