Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Świeci kontrolka AIR BAG i po dłuższej chwili gaśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy mam problem i proszę o pomoc.Mianowicie po zapaleniu auta jeszcze przez kilka/kilkanaście minut świeci się kontrolka od AIR BAG-u i nie mam pojęcia co może być nie tak?!Z góry dziękuje.

Opublikowano

zapiąć VAG gdy się świeci - zobaczyć błędy

Opublikowano

Witam

Myślę że możesz być spokojny nic takiego się nie dzieje.Kontrolka świeci przez jakiś czas z powodu żaróweczki(być może moc jest niewłaściwa).Ale nie zaszkodziłoby przy okazji sprawdzić błędy VAG-iem

Pozdrawiam

Co do kabelka to chyba może być, ale źle wkleiłeś link bo nie działa(zrób przerwę po znaku zapytania)

Opublikowano

Jakim cudem moc oryginalnej żarówki może być niewłaściwa, hm?? :gwizdanie: (zakładając, że w liczniku nikt nie grzebał..)

I nie można być spokojnym bo gdy kontrolka sygnalizuje usterkę to w razie dzwona airbagi nie odpalą! Zapalanie się i samoistne gaśnięcie tej kontrolki związane jest prawdopodobnie z uszkodzeniem jednej z kostek lub przewodów (raz kontaktuje, a raz nie).

Opublikowano

VAG-uj wykasuj błąd zobacz czy będzie OK jeśli nie to wymień żarówkę

Opublikowano

VAG-uj wykasuj błąd zobacz czy będzie OK jeśli nie to wymień żarówkę

Albo wyjmij zupełnie i myśl, że wszystko jest ok. :kox:

Opublikowano

Witam

1025 - - - - - 0401 Nieprawidłowe sterowanie lampki sygnalizacji uszkodzeń MIL. Próbowałem usunąć usterkę,ale po jakimś czasie błąd i tak powraca i tak naprawdę wiem z czego wynika ten błąd,ale wiem że nie ma wpływu na działanie poduszek.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ja miałem tak jak na wyjętym liczniku włączyłem zapłon to poducha gasła po 2 min vag sprawe rozwiązał :)

Opublikowano

Miałem jakis błąd który wykasowałem i juz wiecej sie nie pojawił

Opublikowano

Witam

Opisany uprzednio błąd da się wykasować,ale zachowuje się jak bumerang.

Po którymś odpaleniu autka kontrolka znowu świeci i dopiero po dłuższej chwili gaśnie.

(nie wspominał bym o tym gdyby naprawa polegała tylko na wykasowaniu błędów)

Pozdrawiam