kubson Opublikowano 25 Września 2009 Opublikowano 25 Września 2009 Witam Autko w miescie spala mi ok 12-13l dodam ze krece go czesto do 3tys. bo ponizej wydaje mi sie dosc slaby to duzo ? w trasie do 130 spalil mi 8,x ? dodam ze w samochodzie mam naped Q,tiptronic i wlaczana klime. pozdrawiam
Sysiek Opublikowano 25 Września 2009 Opublikowano 25 Września 2009 Troche sporo Ci pali ... Co prawda nie mam Q ani Tipa ale spalanie wychodzi mi o wiele mniejsze W trasie od 6-7 z wlaczona klima w miescie od 8-10 a spokojnie nie jezdze.
kubson Opublikowano 25 Września 2009 Autor Opublikowano 25 Września 2009 Dodam ze gdy robilem logi na 3 biegu to od 1,500<chyba> do 4.200 wyszlo mi 18,x sekund dobry wynik ?? co moge sprawdzic w samochodzie kablem vag dotyczacego spalania ?
tx-didi Opublikowano 26 Września 2009 Opublikowano 26 Września 2009 ... co moge sprawdzic w samochodzie kablem vag dotyczacego spalania ? na poczatku temperature (grupa 7)
OLO_GDA Opublikowano 26 Września 2009 Opublikowano 26 Września 2009 a te spalanie to z FISa czy liczone przy tankowaniu?
MarcinGD Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 Mam taki sam samochod tylko z wymienionym silnikiem na nowszy, ale az tak duzo mi nie pije. 10-11 litrow w miescie w trasie 7-8 lirow. Sprawdz moze termostat moze byc przyczyna, ze za dlugo ci silnik musi sie nagrzewac. I na starcie nagrzewaj silnik recznie bo automat na zimnym czasem do 3tys. potrafi krecic.
kubson Opublikowano 27 Września 2009 Autor Opublikowano 27 Września 2009 Kolego wiem bardzo czesto to ciagnie do 4tys. az mnie to czasami przeraza chociaz jak zobaczylem jak zona nim jezdzi to jej by spalil chyba 9l w miescie max60/kmh i wsio ;D a wyzsze spalanie moze powodowac zwalony czujnik temperatury g62 ?? a te spalanie to z FISa czy liczone przy tankowaniu? przy tankowaniu ;]
MarcinGD Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 Moze powodowac. Sprawdz sobie wszystko w dziale diagnostyka vag masz TDI Diagnostyka, jest tam wszystko opisane. SPrawdz wszystko i bedziesz wiedzial. Na zimnym silniku nie krec go do 4tys. bo to niezdrowe. Tak jak juz mowilem rozgrzewaj w trybie recznym do 2tys. Jak juz bedzie 90 stopni to mozesz go butowac ile tylko chcesz.
Rekomendowane odpowiedzi