Bulik Opublikowano 25 Września 2009 Opublikowano 25 Września 2009 1.płyn uzupełniony 2.klocki tył-przód nowe 3.komputer podłączony błędów niewykryto 4.nie ma instalacji na klockach (z przodu jak i ztyłu) 5.ABS działa (po odłączeniu sterownika nie działa) słyszałem że moze migac od niedoładowanego akusia (niewidze powiązania) ,i ze mogą byc walniete zegary (tez niebardzo mi to pauje) :kox: będe BAAAAAAAAAAAAAAARDZo wdzięczny za rady bo niewiem juz w co włożyc ręce..im wiecej kombinuje tym bardziej jest to skomplikowane
duluki Opublikowano 25 Września 2009 Opublikowano 25 Września 2009 Odłącz kable od czujnika poziomu płynu, teoretycznie kontrolka powinna zgasnąć, bo jest tam czujnik typu jest płyn albo nie ma, jak nie ma to zwiera i zapala kontrolkę, jeśli dalej będzie się zapalać to znaczy ze problem leży po stronie instalacji, przetarcie przewodów, zwarcie do masy, po uszkodzenie tablicy.
Bulik Opublikowano 28 Września 2009 Autor Opublikowano 28 Września 2009 odpinałem wtyczke i nic,żadnej różnicy ciżgle miga...nawet był mostkowany i też bez reakcji [br]Dopisany: 26 Wrzesień 2009, 10:16_________________________________________________A JEST MOŻE JAKIEŚ KONKRETNE MIEJSCE W KTÓRYM (PRZECIERAJĄ SIĘ PRZEWODY)MIAŁ JUŻ KTOŚ TAKI PRZYPADEK???? BO PO CO GRZEBAC CAŁĄ INSTALACJE JAK NIE TRZEBA.....
CoLo Opublikowano 28 Września 2009 Opublikowano 28 Września 2009 Pojawia się z piskiem tylko przy odpaleniu a później gaśnie ? Jak tak to słaby aku najprawdopodobniej, skoro resztę wykluczyłeś.
Bulik Opublikowano 28 Września 2009 Autor Opublikowano 28 Września 2009 niema pisku wogóle ,a menda miga caaaaaały czas
Bulik Opublikowano 29 Września 2009 Autor Opublikowano 29 Września 2009 to ja już nie wiem no własnie :no:wymiękam
Musashi Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 a mozeby tak VAG-a podlaczyc i bledy sprawdzic?
duluki Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 podpinałeś pod VAG-a?? Napisz do Musashiego może On Ci coś poradzi [br]Dopisany: 29 Wrzesień 2009, 17:31_________________________________________________Marcin byłeś o sekundę szybszy :gwizdanie: :gwizdanie:
Bulik Opublikowano 29 Września 2009 Autor Opublikowano 29 Września 2009 był podpinany NIE MA BŁĘDÓW obstawiam przetartą (przegnitą) instalacje
Musashi Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 moze dostal kiedys strzala... isntalacja jest bardzo dobrze zabezpieczona sama z siebie sie nie przetrze. a sprawdzales napiecie w instalacji samochodu? jezeli napiecie spada ponizej 10,5V pojawia sie takowy rowniez, ale wtedy teoretycznie powinny wlasnie zapisac sie bledy. sprawdzales wszystkie sterowniki czy brak bledow?
Bulik Opublikowano 29 Września 2009 Autor Opublikowano 29 Września 2009 sprawdzałem u mnie na warsztacie i nie jest bita..ale miała wymienianą przednią szybe, a ładowanie mierzyłem w zeszły wtorek(13.64)na światłach a bez niecałe (13.80) niby nie jest złe .........kurede bez przyczyny nic sie nie dzieje :kwasny:....jak sie wpienie naprawde to wybuduje zegary i wyciągne żarówke
PARAF Opublikowano 29 Września 2009 Opublikowano 29 Września 2009 Mam to samo!!! Z tym, że po podpięciu VAGa, nie ma komunikacji z ABSem. Prawdopodobnie sterownik ABS coś szwankuje...
Bulik Opublikowano 9 Października 2009 Autor Opublikowano 9 Października 2009 wracając do tematu (niemam żarówek w zegarach żeby wyjąc "diody są') wie ktoś jak sprawdzic sam czujnik poziomu płynu???
MlodyBocek Opublikowano 15 Października 2009 Opublikowano 15 Października 2009 Ja mam to samo, mechanik powiedział mi ze mogą byc walniete zegary bo tak samo nie pokazuje mi temp. silnika,czujnik był wymieniany 2 razy, ten 4 kabloby, bo ten przy chłodnicy nie wiem od czego moze od kompa ? olej pokazuje ! ale tam jest imobilaizer i koszty sie nie kalkuluja,
Bulik Opublikowano 15 Października 2009 Autor Opublikowano 15 Października 2009 Ja mam to samo, mechanik powiedział mi ze mogą byc walniete zegary bo tak samo nie pokazuje mi temp. silnika,czujnik był wymieniany 2 razy, ten 4 kabloby, bo ten przy chłodnicy nie wiem od czego moze od kompa ? olej pokazuje ! ale tam jest imobilaizer i koszty sie nie kalkuluja, ale mi wsio chodzi :cool1:tylko ten wykrzyknik miga :kwasny:
grzesiek88 Opublikowano 6 Lutego 2010 Opublikowano 6 Lutego 2010 rozwiązał już ktoś ten problem?? mi dziś migał ale zgaśiłem autko i zapaliłem i było ok wszystko jest płyny ok. tylko ten wykrzyknik
Rekomendowane odpowiedzi