Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Proszę o opinię na temat wahaczy DENCKERMANN. FEBI okazały się szmelcem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktoś z was ma jakieś doświadczenie z wahaczami firmy DENCKERMANN? Są stosunkowo tanie, ale jak z ich trwałością. Na nowych wahaczach FEBI (zmieniłem wszystko - cały komplet - lewa i prawa strona w ASO) przejechałem ledwie 25 tys. i już w rozsypce dolne tylne wahacze (prawa i lewa strona). I to wcale nie jeździłem po dziurawych drogach. Ogólnie bardzo spokojna eksploatacja. Dlatego nie zamierzam ponownie inwestować w drogie wahacze. Stąd pytanie o jedną z tańszych propozycji, np. wahacze DENCKERMANN.

Pozdrawiam

ujasak

Opublikowano

przejadą 20 tys.napewno jak założy dobrymechanik :good:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

przejadą 20 tys.napewno jak założy dobrymechanik :good:

a jak można je zle założyc???? :confused4: :confused4:

ja mam cały przód denckermann prócz amorków nie nażekam

Opublikowano

Można dokręcić wahacze w momencie kiedy auto będzie stało na podnośniku i niestety ich żywot będzie znacznie krótszy..

Opublikowano

nie

Opublikowano

Witam,

Czy ktoś z was ma jakieś doświadczenie z wahaczami firmy DENCKERMANN? Są stosunkowo tanie, ale jak z ich trwałością. Na nowych wahaczach FEBI (zmieniłem wszystko - cały komplet - lewa i prawa strona w ASO) przejechałem ledwie 25 tys. i już w rozsypce dolne tylne wahacze (prawa i lewa strona). I to wcale nie jeździłem po dziurawych drogach. Ogólnie bardzo spokojna eksploatacja. Dlatego nie zamierzam ponownie inwestować w drogie wahacze. Stąd pytanie o jedną z tańszych propozycji, np. wahacze DENCKERMANN.

Pozdrawiam

ujasak

Ja zrobiłem na febi dziesięć więcej, też w dwa lata ale i tak mysle że to zdecydowanie za mało. Jeśli jakies tańsze wytrzymują tyle samo to po co przepłacać.

Opublikowano

Jeżdżę da DENCKERMANNnach od czerwca i jestem zadowolony

a montował je bardzo dobry mechanik czyli ja :>

a jak je poprawnie zamontować służę pomocą

bo ludzie takie pierdoły i kretynizmy wypisują na forum że czytać się tego nie chce

wychodzi z tego jakaś totalna czarna magia

pozdrawiam

Opublikowano

A nie lepiej Master Sport, wytrzymają na pewno tyle samo (skoro firma daje gwarancję na 2 lata albo 80 tys km, i s tego co się dowiedziałem to firma bez problemów uznaje gwarancje).

Koszt kompletu to 680zł. Nie wiem ile kosztuja DENCKERMANN, ale jak kupowałem to mi je odradzono, bo MS są w podobnej cenie a nie ma problemów z gwarancją.

Opublikowano

Wątek jest o wahaczach DENCKERMANN nie o Master Sport , o to pytal kolega ukasak

Opublikowano

Wątek jest o wahaczach DENCKERMANN nie o Master Sport , o to pytal kolega ukasak

No tak i napisałem, że mi je odradzono i zaproponowano MS, bo .. (reszta we wcześniejszej wypowiedzi).

Opublikowano

Mimo wszystko o Master Sportach jest osobny wątek i kolega ujasak pyta o własne doświadczenia z tymi wahaczami , a nie opinie "kolegi kolegi mechanika" bo mechanicy nie jeżdzą naszymi niuniami tylko je usiłują naprawiać i mechaniorom tak naprawdę za przeproszeniem koło d*py lata jakie części zakladają .

Pozdrawiam

Opublikowano

Henrykus co Ty się tak burzysz. Odradzono mi w dziale "Ranking wahaczy", a nie "kolegi kolegi mechanika". Po co piszesz coś czego ja nie napisałem. A z postu na początku wnioskuje że szuka czegoś tańszego i nie koniecznie DENCKERMANN. Wysunąłem tylko propozycję, żeby się zastanowił nad MS i wszystko. Ja też stałem przed takim wyborem i dzielę się swoimi doświadczeniami, a że zastanawiałem się nad DENCKERMANN, więc mówię jak było.

Stąd pytanie o jedną z tańszych propozycji, np. wahacze DENCKERMANN.

Sorrki za OT, ale nie lubię ludzi co zmyślają.

Opublikowano

To sobie nie lub , nie jesteśmy tu od tego żeby się lubić lub nie , od tego są kluby innego rodzaju , gdyby kolega chciał poznać opinię o Master Sport to by zajrzał do innego wątku i tyle , a tak tobi się śmietnik opini niezwiązanych , a to mnie już wk.rwia .

I proszę bez osobistych wyjazdów .

pozdr

Opublikowano

Mam założone denckermanny .

Przejechałem na nich jakieś 10 000 i jak na razie są git .

Opublikowano

DENCKERMANN to tanie dziadostwo którego nie warto kupować. Jak chcesz mieć porządne wahacze kup lemforder ja na takich przejechałem już 150 tyś z tego 50 na felgach 18" i jak narazie wszystkie mają się dobrze. Nie syłchać żadnego stukania a na przeglądzie diagnosta nie wykrywa żadnego luzu.

Opublikowano

DENCKERMANN to tanie dziadostwo którego nie warto kupować. Jak chcesz mieć porządne wahacze kup lemforder ja na takich przejechałem już 150 tyś z tego 50 na felgach 18" i jak narazie wszystkie mają się dobrze. Nie syłchać żadnego stukania a na przeglądzie diagnosta nie wykrywa żadnego luzu.

:shocked: 150tkm!To chyba po autostradach jeździłeś co?Ja mam Lemki założone w a4 i po 40tkm już są luzy i wymieniałem już końcówkę drążka.Dodam,że wahacze kupione u dealera w DE.
Opublikowano

Ludzie, w A4 B5 na seryjnych założonych w fabryce wahaczach jeździ sie do 170.000-200.000 potem padają , jak sie je wymieni na inne to trzeba to robić co roku , jeden h*j czy to Lemforder/Febi/MasterSport. tyle w temacie

Opublikowano

Ludzie, w A4 B5 na seryjnych założonych w fabryce wahaczach jeździ sie do 170.000-200.000 potem padają , jak sie je wymieni na inne to trzeba to robić co roku , jeden h*j czy to Lemforder/Febi/MasterSport. tyle w temacie

Zgadzam się :good: .Dlatego nie wieżę w takie bajki,że ktoś na nie fabrycznych wahaczach zrobił 150tkm i "nie ma żadnych luzów".Tak jak pisałem w zeszłym roku w lutym założyłem lemki,do tej pory zrobiłem na nich 40tkm i podejżewam,że jeszcze 10tkm i wymiana,a dużo jeżdże po autostradach(nie w PL :gwizdanie: ).
Opublikowano

Ale ja nie pisałem że mam zmieniane zawieszenie. Wszystko w całości jest ori jak wyjechało z fabryki a wahacze są lemforder.

Opublikowano
:) No chyba,że tak :gwizdanie: Hmm... a z kąd wiesz,że masz Lemfordera?Ori chyba były z logo OOOO.