wozniaq Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 Witam Szanownych Forumowiczów, Czy jest jakiś prosty sposób na zdjęcie górnej osłony słupka bocznego (A4 B8 sedan)?? Niechciałbym czegoś połamać więc liczę na doświadczenia kolegów. Pozdrawiam, wozniaq.[br]Dopisany: 30 Wrzesień 2009, 00:50_________________________________________________ponawiam prośbę
proton2 Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 Prosta sprawa. Przesuwasz regulację pasa na sam dół, podważasz od dołu czymś co nie porysuje plastików, tak żeby wyskoczyło z zaczepów (tam gdzie strzałki A), jak wyskoczy to ciągniesz w dół i do środka auta. Jak chcesz wyjąć to całkiem, trzeba wcześniej odkręcić pas od siedzenia. Przy zakładaniu trzeba prawidłowo trafić, żeby działa regulacja wysokości pasa.
wozniaq Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2010 Wielkie dzięki !!! Jutro rano zobaczę czy mi się uda ale myślę, że z taka instrukcją nie będę miał problemów. SZACUN.[br]Dopisany: 04 Październik 2009, 20:18_________________________________________________Witam Ponownie, Osłona zeszła bez problemu, wielkie dzięki. Ale do meritum... Potrzebowałem zdjąć osłonę aby nasmarować mechanizm od regulacji pasa gdyż myślałem, że to on wydaje niepokojące piski i trzaski na wybojach. JEDNAK TO NIC NIE POMOGŁO !!!. Cały czas na wybojach są okropne piski pochodządze ze słupka bocznego. Doprowadzają mnie do szewskiej pasji!!! W ASO powiedzieli mi cytuję "Nawet w AUDI A8 są piski i je słychać bo wnętrze jest dobrze wyciszone"...szczęka mi opadła. Bardzo proszę o jakieś sugestie !!! Pozdrawiam.
kadopl Opublikowano 6 Stycznia 2010 Opublikowano 6 Stycznia 2010 U mnie w B7 tez czasem cos skrzypi a to z prawej - gdzies w okolicy drzwi a to z tylu (kombi) - glownie w zimie. Ogolnie karoseria pracuje i wystarczy ze gdzies jest jakis milimetrowy luz a halas jak cholera - tak sobie to tlumacze. Ale jak to jest w okolicy slupka to moze zamek drzwi albo szyba ? Lokalizacja dzwiekow bywa bardzo niedokladna moze sprobuj jechac z otwartymi drzwiami chwile - niech ktos potrzyma albo z otwarta szyba... i zobaczyc czy to dalej ten slupek.. pozdrawiam Wojtek P.S. - moze przesun fotel pasazera - zobacz- moze to to...
kred Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 wydaje mi sie że to nie słupek. miałem podobnie w b5 i okazało się że trzaska tapicerka od drzwi (str pasażera) najlepiej jak ktoś z tylnego siedzenia po chamsku przytrzymuje ci wszystkie możliwe opcje hałasu. druga opcja to zima i wpływ temperatur nic na to nie poradzisz. sprawdz łączenie podsufitki ze słupkiem może coś tam piska albo zdejmij plastikowy słupek i pojezdzij bez niego. może zlokalizujesz ten dzwięk
wozniaq Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2010 EUREKA !!! PROBLEM ROZWIĄZANY !!! Jak się okazało z trzaskami/piskami w samochodzie jest jak z "bólem zęba" a mianowicie boli a nie koniecznie wiadomo który ząb. Tak było i w tym przypadku. Okazało się, że to trzeszczały zatrzaski zamka drzwi!!! Po nasmarowaniu drzwi przednich okazało się, że słychać trzaski dochodzą również z drzwi tylnich. Tak więc nasmarowałem wszystkie cztery zamki + zamek bagażnika. EFEKT: |CISZA jak makiem zasiał...i znowu mogę cieszyć się jazdą!! PRZESTROGA DLA KOLEGÓW: Zanim popełnicie mój błąd - tzn. zaczniecie rozbierać samochód - najpierw sprawdźcie to co najbardziej oczywiste. WNIOSEK: Pod latarnią jest najciemniej. Wielkie dzięki za pomoc !!!
Kazik123 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Opublikowano 11 Stycznia 2010 W ASO powiedzieli mi cytuję "Nawet w AUDI A8 są piski i je słychać bo wnętrze jest dobrze wyciszone"... dobry tekst,dlatego nie nawiedzę ASO i tamtejszych pseudo mechaników
Flyer Opublikowano 11 Stycznia 2010 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Jak się okazało z trzaskami/piskami w samochodzie jest jak z "bólem zęba" a mianowicie boli a nie koniecznie wiadomo który ząb. Tak było i w tym przypadku. Okazało się, że to trzeszczały zatrzaski zamka drzwi!!! jakbys dobrze poszukal, to na forum nie raz pisalismy o tym... temat mi osobiscie dobrze znany, bo pol auta rozbieralem szukajac przyczyny trzaskow - jeszcze jak mialem Golfa 4
Rekomendowane odpowiedzi