kichy Opublikowano 8 Października 2009 Opublikowano 8 Października 2009 Witam mam takie pytanie, czy ktoś mi może powiedzieć czy te hamulce są jeszcze ok ,bo bylem na przeglądzie zawieszenia i dostałem wykres ,koleś nic na temat hamulców nie powiedział a po tym, gdzieś ok 2 tyg później dowiedziałem sie u mechanika ze mam kamulce do wymiany .Tu mam dane z komputera może ktoś powiedzieć czy jest ok?/ lewa prawa różnica oś przednia 2.40 kN 2.48 kN 4% hamulec pos. 1.62 kN 1.55 kN oś tylna 2.04 kN 1.97 kN 4% suma sił hamowaniaHR 8.89 kN suma sił hamowaniaHP 3.17 kN
staniek Opublikowano 8 Października 2009 Opublikowano 8 Października 2009 Ale co jest do wymiany? Tarcze, klocki? Wartości sił hamowania będą/powinny byc prawidłowe nawet przy zużytych tarczach i klockach (zużycie w granicach tolerancji oczywiście). Pozdro
dudek_lu Opublikowano 8 Października 2009 Opublikowano 8 Października 2009 M momęcie pomiaru na kompie hamulce są ok........ale nie wieswz czy klocki nie skończą sie na 10 km. Komputer tego nie npokaże, tylko ocena wzrokowa i manualna hamulców ( że tak powiem )
wojtekce Opublikowano 8 Października 2009 Opublikowano 8 Października 2009 dowiedziałem sie u mechanika ze mam kamulce do wymiany pewnie chodzi o tarcze lub klocki
kichy Opublikowano 8 Października 2009 Autor Opublikowano 8 Października 2009 ok thnx za odpowiedz szkoda ze nie pamiętam co mi powiedział mechanik :(lipa bo jutro czeka mnie 160 km do zrobienia
staniek Opublikowano 9 Października 2009 Opublikowano 9 Października 2009 O ile z klocków nie została sama blacha to nie masz się czym martwic (chodzi mi oczywiście o te 160km). Pozdro
akjam Opublikowano 9 Października 2009 Opublikowano 9 Października 2009 Jak nic jeszcze nie skrzypi, nie trzeszczy to powinieneś przejechać te 160km. Tylko nie hamuj za często.
wojtek26 Opublikowano 9 Października 2009 Opublikowano 9 Października 2009 Przednie hamulce troche słabo hamuja, u mnie przednie dochodza do 2,8-2,9 kN tył w granicach 1,7 kN. Sprawdź czy tłoczki chodza w zaciskach luźno oraz czy któras z prowadnic nie jest zapieczona.
kichy Opublikowano 9 Października 2009 Autor Opublikowano 9 Października 2009 ok udało sie wróciłem chociaż powiem wam ze jak hamuje to mam taki efekt pulsacji nie wiem czy to abs czy te klocki/tarcze do wymiany
Daimos Opublikowano 9 Października 2009 Opublikowano 9 Października 2009 ok udało sie wróciłem chociaż powiem wam ze jak hamuje to mam taki efekt pulsacji nie wiem czy to abs czy te klocki/tarcze do wymiany Pewnie tarcze mają bicie a wtedy będą do wymiany.
kichy Opublikowano 9 Października 2009 Autor Opublikowano 9 Października 2009 hmm a jakie proponujecie te tarcze i czy to ma być przód jeżeli mam przód napęd czy jak kurcze ale jestem debil jeżeli chodzi o te sprawy
Rekomendowane odpowiedzi