Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B7 BRE] Jak często lać uszlachetniacz do wtrysków czyszczenia ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czyli co polecacie ?? mam avf, warto coś dolać?? nie mam żadnych problemów ale jak to mówią profilatyka :wink4:

Kup mixol za 10zł, zalej 200-300ml na bak i sam sprawdź czy widzisz różnicę. Czy przy następnym tankowaniu znowu zalejesz to już zależy wyłącznie od Ciebie ;)

Opublikowano

ok, rozumiem że to bezpieczne :gwizdanie:

Opublikowano

ok, rozumiem że to bezpieczne :gwizdanie:

Nawet jakbyś litrwa wlał, to nic się nie stanie ;) ropa to też olej ;)

Opublikowano

no oprócz tego że będziesz puszczał dużo czarnego dymu to pyzatym nic się nie stanie :)

A skąd Ty możesz wiedzieć, skoro jesteś przeciwny temu :cool1:

Opublikowano

no oprócz tego że będziesz puszczał dużo czarnego dymu to pyzatym nic się nie stanie :)

Jak zaleje kilka litrów na bak to i owszem - będzie niebiesko :naughty:

Opublikowano

mówimy tu o rozsądnych ilościach :tongue4: jeśli wogóle warto :wink4:

Opublikowano

ja slyszalem ze to pomaga i co drugie badz trzecie pelne lanie baku sie powinno lac mixol olej a co 4 stp bo nasze paliwko to lipa

Opublikowano

ja slyszalem ze to pomaga i co drugie badz trzecie pelne lanie baku sie powinno lac mixol olej a co 4 stp bo nasze paliwko to lipa

Dobrze słyszałeś i warto go stosować podczas każdego tankowania. Problem z mixolem jest głównie taki, iż co niektórzy nie mogą przeboleć, że skuteczny może być zwykły mixol wartości 13 zł za litr, bo gdyby to był dodatek renomowanej firmy o poj. 500 ml za 50 zł to łykali by go jak pelikany.

Opublikowano

Dobrze słyszałeś i warto go stosować podczas każdego tankowania. Problem z mixolem jest głównie taki, iż co niektórzy nie mogą przeboleć, że skuteczny może być zwykły mixol wartości 13 zł za litr, bo gdyby to był dodatek renomowanej firmy o poj. 500 ml za 50 zł to łykali by go jak pelikany.

Właśnie tak :good:

Opublikowano

gdzie kupić ten mixol?? jest jakieś dobre źródło??

Opublikowano

ciezko trafic na podrobiony mixol :D nie popadajmy w paranoje podrobek.... to nie olej za xxx zł

Opublikowano

W każdej stacji cpn :polew:

Opublikowano

nie chodziło mi o podróbki :polew:

Opublikowano

nie chodziło mi o podróbki :polew:

To o co?

Opublikowano

no np. kupisz w super cenie w intercarsie, ale odp na cpn-ie też mnie satysfakcjonuje :polew:

Opublikowano

"Mixol'u" jeszcze nie podrabiają ( chociaż :mysli::kox: ) ... jak już to raczej domieszki "Mixol'u" i innych tanich olei możesz dostać w podrobionym np. "Motul'u" :wink4:

Opublikowano

takiego samego jestem zdania i ja bede lal bo lubie miec zadbany kazdy cm silnika a wiadomo ze pompki to bardzo delikatna konstrukcja kazdy z common rail czy pompowtryskami stosuje wlasnie olej do baku a jezeli nie stosuje to albo wczesniej sprzeda auto albo mu sie

cos zrypie ja nawet teraz co jakis czas na polowe baku dolewam 100ml mixolu

Opublikowano

Po co ta gratka :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

jaka gratka