jankes82 Opublikowano 17 Października 2009 Opublikowano 17 Października 2009 Witam. Od wczoraj słyszę dziwne cykanie( coś jak chodzący głośno i szybko zegarek) spod maski. Mam auto od 1.5 roku i po raz pierwszy pojawił się taki dźwięk. Dźwięk raczej nie pochodzi z silnika, najlepiej słyszalny jest w okolicach wentyltora. Filmik specjalnie nagrałem z zamknięta maską inaczej dźwięk jest zagłuszany przez pracę silnika. Jeśli ktoś miał podobne doświadczenia bądź dysponuje jakąś wiedzą mogącą pomóc byłby bardzo wdzięczny. http://jankes82.wrzuta.pl/film/1adT1eynzgV/dziwny_dzwiek_spod_maski_a4
pablo_9 Opublikowano 17 Października 2009 Opublikowano 17 Października 2009 Mi to wygląda a raczej słychać na zawór węgla aktywmnego (odpowietrzający zbiornik paliwa), nie cyka Ci z czasem też szybciej... jeśli to ten zaworek to wszystko ok oczywiście mogę się mylić...
udy Opublikowano 18 Października 2009 Opublikowano 18 Października 2009 mój chodzi tak samo albo bardzo podobnie
jankes82 Opublikowano 18 Października 2009 Autor Opublikowano 18 Października 2009 Mi to wygląda a raczej słychać na zawór węgla aktywmnego Zawór jest chyba gdzieś w okolicach filtra powietrza a dzwięk najwyraźniej słychać w okolicach chłodnicy
endriuu Opublikowano 18 Października 2009 Opublikowano 18 Października 2009 przede wszystkim otworz mache i zlokalizuj odglos. mi to wyglada na szklanki.
Buba Opublikowano 18 Października 2009 Opublikowano 18 Października 2009 zobacz czy przy dawaniu gazu cos sie zmienia
szandi Opublikowano 10 Stycznia 2010 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Witam. Mam dokładnie ten sam problem tykanie slychac tylko jak silnik jest zimny. Ja stawiam ze to bedzie pompa wspomagania chc nie jestem do konca pewien.
MÓwca Opublikowano 13 Stycznia 2010 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Też się podepnę pod temat. Mam podobne tykanie i też w pierwszej chwili postawiłem na zawory. Dźwięk pojawił się po wymianie oleju. (wymieniałem na taki sam Mobil S 10W40 semi syntetyk). Po podniesieniu maski. Organoleptycznie dźwięk wydobywa się z przedniej górnej części silnika. Silnik pracuje bardzo dobrze, brak błędów na VAG-u. [br]Dopisany: 10 Styczeń 2010, 18:22_________________________________________________Jakieś sugestie? Czy jeździć dopóki się coś nie rozleci???
HarryH Opublikowano 9 Lutego 2010 Opublikowano 9 Lutego 2010 ja proponuje zmierzyć ciśnienie oleju, to samo miałem u siebie, wymieniłem "szklanki" i po 2kkm cykanie wróciło, a po wymianie pompy jak ręką odjął, od razu sprawdź zaworek zwrotny w podstawie filtra oleju, lubi się wykręcać...
chesterlog Opublikowano 11 Lutego 2010 Opublikowano 11 Lutego 2010 Witam Ja również miałem takie tykanie zalałem Castrol 10W40 i przestało
Rekomendowane odpowiedzi