Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Opony Debica Frigo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie co mozecie powiedziec o oponach zimowych debica frigo. Bylem dzis na gieldzie i z tego co sie zorientowalem byly to najtansze nowe opony. Jak najtansze to pewnie nie najlepsze (ale moze nie koniecznie)??? Jak ktos mial doswiadczenie z tymi oponami to prosze o podzielenie sie opiniami.

Opublikowano

Dębice na zime sa dobre i dodam jeszcze ze Frigo 1 byly lepsze od aktualnych Frigo 2

Opublikowano

Było o nich na forum :szukaj:

Opublikowano

Na jednym aucie mam już założone Dębice Frigo 2 3-ci sezon i powiem że się super sprawują nie tylko po mieście. Często wyjeżdżam w góry w kotlinę kłodzką i nigdy nie miałem problemów z podjazdem pod zaśnieżoną górkę, dlatego w tym roku do audiczki też kupuję frigo 2. Dobry wybór za rozsądną cenę. Nie zgadzam się z opinią że frigo 1 były lepsze niż frigo 2 - właśnie odwrotnie... frigo 2 zostały ulepszone i mają dużo lepsze opinie niż ich poprzedniczki.

pozdr

Opublikowano

moim zdaniem lepsze nowe dębicy niż używki goodyear czy pirelli

Opublikowano

i to potwierdzę... jeździłem na jedynkach - znajomy kupił 2ki i już 3 sezon lata...

Opublikowano

dębica ma dobre opony. na ogól sa to odpowiedniki good year`ów

Opublikowano

i to potwierdzę... jeździłem na jedynkach - znajomy kupił 2ki i już 3 sezon lata...

Ja też mogę powiedzieć coś na temat tych opon. Jeździłem w poprzednim moim autku na tych gumach kilka sezonów. :good: To były 1ki. O 2kach nic nie mogę powiedzieć.

Opublikowano

Jeżdżę na Frigo 2 już trzeci sezon i jak na razie opony spisują się jak na moje potrzeby bardzo dobrze.

Opublikowano

a ja się wyłamię i powiem ze są marne, na mokrej nawierzchni zachowują sie bardzo kiepsko, w innych furach mam continentale, goodyeary i dunlopy, to niebo a ziemia..

Opublikowano

a ja się wyłamię i powiem ze są marne, na mokrej nawierzchni zachowują sie bardzo kiepsko,

Niestety nie mogę się zgodzić z kolegi opiniom .

Zapraszam w Bieszczady :naughty: Mam założone Frigo 2 nówki i już tej jesieni jeździłem

przez 40 centymetrowe zaspy śniegu , błoto pośniegowe .

I powiem że nie ma lepszych opon w tych $$$$$ !!!!!!

Dębice można kupić juz za 155 zł ( 195/65/R15 )

Więc po co przepłacać .

Opublikowano

Subiektywne odczucia mało wnoszą... Dlatego są obiektywne testy opon i raczej Frigo nigdy nie przebiła Dunlopa czy Goodyear'a.

Opublikowano

także się zastanawiam nad frigo2 , cena przemawia a że mieszkam w pomorskim to zimy jest w sumie mało... zawsze jezdziłem na używkach ale wychodzę z założenia że lepsza dębica niż używki co roku to inne... Wiec także zdecyduje się chyba na frigo 2 lecz jeszcze poczekam na inne opinie :)

Opublikowano

Debica nalezy do Goodyeara to i jakosc wzrosla ;)

Opublikowano

moim zdaniem lepiej dołożyć a kupic coś lepszego niż Dębica...miałem kiedyś Dębice i były dobre ale po mieście...na zime trzeba miec bardzo dobre opony...na zdrowiu nie zaoszczędzi... :wink4:

Opublikowano

polecam debice frigo2 :good:

Opublikowano

moim zdaniem lepiej dołożyć a kupic coś lepszego niż Dębica...miałem kiedyś Dębice i były dobre ale po mieście...na zime trzeba miec bardzo dobre opony...na zdrowiu nie zaoszczędzi... :wink4:

Kolega pyta o Frigo 2 a nie o jakąś Dębice :wink4: To tak jak byś

pisał że kiedyś jeździłeś fiatem 126 P i wszystkie fiaty są beeee :polew:

Co za zimy macie w Krakowie i to w mieście :polew:

Jak ktoś by mieszkał (a nie tylko raz w roku jeździł) Tatry Podhale lub jak ja

w Bieszczadach i napisał by że te lub inne opony sie nie sprawdzają na krętych stromych

podjazdach i zjazdach itp...( kto jeździł wie o co chodzi ) To takich opon na pewno bym nie kupił .

Jak taka opona świetnie sie sprawuje w moich warunkach często zimą bardzo ekstremalnych .

To co u was na pomorzu czy innych zakątkach naszego kraju ??? Już jest do :bicz3:

Kupując opony kieruje się opiniami kierowców a nie testami .

A poza tym to to jeszcze trzeba umieć jeździć w zimie a nie pisać głupoty jak się śnieg w zimie

widzi tylko w telewizji :naughty:

Opublikowano

Kolega pyta o Frigo 2 a nie o jakąś Dębice :wink4: To tak jak byś

pisał że kiedyś jeździłeś fiatem 126 P i wszystkie fiaty są beeee :polew:

Co za zimy macie w Krakowie i to w mieście :polew:

Jak ktoś by mieszkał (a nie tylko raz w roku jeździł) Tatry Podhale lub jak ja

w Bieszczadach i napisał by że te lub inne opony sie nie sprawdzają na krętych stromych

podjazdach i zjazdach itp...( kto jeździł wie o co chodzi ) To takich opon na pewno bym nie kupił .

Jak taka opona świetnie sie sprawuje w moich warunkach często zimą bardzo ekstremalnych .

To co u was na pomorzu czy innych zakątkach naszego kraju ??? Już jest do :bicz3:

Kupując opony kieruje się opiniami kierowców a nie testami .

święta racja.

Opublikowano

tomato wybacz ale nie wiem czy chciałeś napisać do mnie czy ogólnie, jezeli chodzi o umiejętność jeżdzenia w zimie to daje sobie rade (nie tylko na północy) ale to nie chodzi o to. Zamówiłem klebery poniewaz nie spotkałem sie w 3miescie jeszcze z taka zimą która mogla jakos zaskoczyć. Po prostu zawsze noga z gazu i tyle, poprawka na górki itp.. Odradzono mi frigo ponieważ są głosniejsze a w 3 mieście kilka może kilkanaście dni leży śnieg na ulicach ..