PAWEL69 Opublikowano 12 Listopada 2009 Opublikowano 12 Listopada 2009 mi to wyglada jednak na immo immo nie zgłasza błędu licznik też.... gdyby zablokował ECU zapisał by błąd,czyż nie tak? masz jakiś pomysł? Ja myśę że to kabelologia a w najgorszym wypadku wysrało się ECU ;(
odzim Opublikowano 12 Listopada 2009 Opublikowano 12 Listopada 2009 mi to wyglada jednak na immo immo nie zgłasza błędu licznik też.... gdyby zablokował ECU zapisał by błąd,czyż nie tak? masz jakiś pomysł? Ja myśę że to kabelologia a w najgorszym wypadku wysrało się ECU ;( ale jezeli mu zawsze sie zaswieca kontrolka od swiec po przekreceniu kluczyka w stacyjce tzn ze ecu dostaje i wysyla sygnal ,
grzanek85 Opublikowano 13 Listopada 2009 Opublikowano 13 Listopada 2009 Sygnał od świec w tym aucie idzie po canie, synchronizacja immo i komunikacja po innej Lini. Ja bym jeszcze jak nie chce palić odłączył imm na chwilę miałem taki przypadek kiedyś że czujnik temp w nim robił zwarcie ale w zależności temp na dworze. Licznik też możę być przyczyną bo jk będzie zanikać napięcie(pdnięta motka) to błędów nie będzie
odzim Opublikowano 13 Listopada 2009 Opublikowano 13 Listopada 2009 Sygnał od świec w tym aucie idzie po canie, synchronizacja immo i komunikacja po innej Lini. Ja bym jeszcze jak nie chce palić odłączył imm na chwilę miałem taki przypadek kiedyś że czujnik temp w nim robił zwarcie ale w zależności temp na dworze. Licznik też możę być przyczyną bo jk będzie zanikać napięcie(pdnięta motka) to błędów nie będzie kontrolka od siwec nie mowi tylko o swiecach , tylko wlasnie jak sie zapala to czy ecu daje sygnał ps mialem przypadek w swoim aucie ze wlasnie nie chcial sie uruchamiac ale nie zapalala sie kontrolka od swiec , przyczyna była zle wlozona kosc w ecu wystarczylo ja potrzec i mocniej docisnac i problem znikl na zawsze -mialem ocywiscie chipa i podstawki
Rekomendowane odpowiedzi