ajax Opublikowano 20 Października 2009 Opublikowano 20 Października 2009 Witam, po paru recznie wykonany pracach postanowilem odwiedzic firme Jetronic w celu poprawienia programu Modyfikacje przed hamowaniem : - FMIC - trojnik SAMCO - Wkladka K&N ( filtr powietrza ) - 2 x Forge Splitter Seria : Celem programu bylo podniesienie mocy, zachowujac ekonomie ( robie 4kkm-6kkm miesiecznie, wiec nie chcialem, zeby spalanie drastycznie wzroslo ) "Pan Bobik" napisal taki oto program, z czego jestem bardzo zadowolony bo spalanie naprawde nieznacznie wzroslo : Wrazenia z drogi nastepujace : Spalanie w trasie spadlo, bo samochod elegancko sie zbiera juz z 1,8k obrotow i nie musze redukowac. Spalanie przy jezdzie agresywnej wzroslo, ale za to dynamika samochodu zmienila sie na duzy plus. Przez tydzien przejechalem 3kkm i nie wyszly zadne nieporzadane usterki / awarie. Jestem bardzo zadowolony z roboty Bobika, tym bardziej, ze w/g jego opini mozna jeszcze pojsc w gore, ale niestety spalanie wtedy wzrosnie razem z wykresem. Kusi mnie darmowa poprawka No to teraz jedziemy po wykresie :gwizdanie: Pozdrawiam!
poziek Opublikowano 20 Października 2009 Opublikowano 20 Października 2009 Zamiast wkładki włóż seryjny filtr - K&N nic nie daje a tylko zasyfia dolot i turbiny. Wykres bardzo poprawny choć Nm dość mało
Piotrek98igo Opublikowano 20 Października 2009 Opublikowano 20 Października 2009 w serii moc ok a 370nm czemu tak malo?
ajax Opublikowano 20 Października 2009 Autor Opublikowano 20 Października 2009 Hmmm tego jeszcze nie slyszalem. K&N troszke zmienil dzwiek silnika.... ale jak slysze o syfie, to chyba papier wroci na miejsce Moment sredni, ale taki zostanie, bo naprawde nie chce, zeby spalanie mocno wzroslo... juz i tak sie na stacji ze mnie smieja w serii moc ok a 370nm czemu tak malo? Bo to jest silnik APB ( USA ) ktory seryjnie mial 250 KM / 350 Nm ze wzgledu na emisje spalin.
ktokolwiek Opublikowano 20 Października 2009 Opublikowano 20 Października 2009 Bo to wersja amerykańska, seryjnie powinno być 250 KM i 350 NM. Wiadomo że bonus od Audi i FMIC dało to 270 kucy w serii Ja miałem 260, heh. Życze wiele przyjemności z jazdy Ładniejszy wykresik niż u mnie, ale jak zmienie coolery i zrobie wydech też jade do Bobika na gratisową korekte, :hi: O tym K&N też słyszałem to co Poziek napisał, ale na razie też na nim jeżdże Co z wydechem? Zostajesz przy tych syfiastych katalizatorach USA?
poziek Opublikowano 20 Października 2009 Opublikowano 20 Października 2009 Hmmm tego jeszcze nie slyszalem. K&N troszke zmienil dzwiek silnika.... ale jak slysze o syfie, to chyba papier wroci na miejsce mysli chłopak z forum robił nawet porównania na hamowni i na seryjnym filtrze było lepiej niż na K&N ja ze swojego doświadczenia też mogę powiedzieć że najlepiej jeździło mi auto na seryjnej puszce i filtrze knechta a dolot był czyściutki
ajax Opublikowano 20 Października 2009 Autor Opublikowano 20 Października 2009 Wlasnie sie zastanawiam skad ten przyrost o 20 mocy i momentu, bo po montazu FMIC-a wcale nie zauwazylem zmiany na plus. Jedyne co sie mocno zmienilo, to to, ze samochod nie dostawal zadyszki w miescie przy wiekszych temperaturach. chłopak z forum robił nawet porównania na hamowni i na seryjnym filtrze było lepiej niż na K&N Wystarczy, bedzie seryjny filtr.... tylko mi juz potencjalnych klientow na K&N-a nie odstraszaj #edit Tak zostaje przy seryjnym wydechu... Bobik kazal rozluznic ( katy out, zmiana srodkowego i koncowego ), ale Sid ostrzega przed wywaleniem katow i wzrostem halasu wydawanego przez silnik - tego chce na razie uniknac.
poziek Opublikowano 20 Października 2009 Opublikowano 20 Października 2009 Wystarczy, bedzie seryjny filtr.... tylko mi juz potencjalnych klientow na K&N-a nie odstraszaj o to się nie martw, sa zawsze amatorzy dźwięków takich jak właśnie te wydawane z K&N albo BOVa...
gregory Opublikowano 20 Października 2009 Opublikowano 20 Października 2009 Hmmm tego jeszcze nie slyszalem. K&N troszke zmienil dzwiek silnika.... ale jak slysze o syfie, to chyba papier wroci na miejsce mysli chłopak z forum robił nawet porównania na hamowni i na seryjnym filtrze było lepiej niż na K&N ja ze swojego doświadczenia też mogę powiedzieć że najlepiej jeździło mi auto na seryjnej puszce i filtrze knechta a dolot był czyściutki Poziek znów siejesz tą propagandę anty stożkową i anty K&N-ową Bawełniany filtr jest dobry jak jest nowy. Ja jeżdżę ponad rok na filtrze stożkowym gąbkowym ITG i nie narzekam Opowiedziałbym o swoich doświadczeniach ze stożkiem rozwiewając niektóre mity, ale nie będę zaśmiecał tego tematu
SID Opublikowano 21 Października 2009 Opublikowano 21 Października 2009 w DE połowa poważnych firm zakłada K&N a druga woli seryjne. Zdania są podzielone. Jeśli filtr jest założony poprawnie nie ma opcji zasysania śmieci, K&N wchodzi na ścisk, wiele razy widziałem nie dokonca wciśniety filtr lub za lużny - wówczas śmiecie będą. wynik świetny - auto zdrowe (inne S4 mogą pozazdrościć bo na mniej wiarygodnych hamowniach ciężko uzyskać 310ps) tylko Nm coś uciekło wydech i masz 10-15ps na +
Nosb Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Ajax ja mam wytluczne precaty , zamiast katow rury i dwa nieduze tlumiki 2,5" z poprzedniego 1,8T. Cisza i spokoj juz 1,8 bardziej mi halasowalo Ostatnio dosiadalem seryjnego 1,8T na seryjnym wydechu i wiecej halasu/buczenia. Prosze : Na zywo jak ktos chce cicho i sympatycznie jest swietnie
ajax Opublikowano 7 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2010 Z calym szacunkiem, ale Twoj w porownaniu do mojego to ryczy Chcialbym, zeby i moj w koncu zagadal tak jak powinien... ale jeszcze nie teraz
Nosb Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Moj ryczy ? To moze ja gluchy jestem Dla mnie cicho jak w ruskiej lodzi podwodnej Jak czas niedlugo pozwoli wkladam twin na jednym tlumiku
Rekomendowane odpowiedzi