Skocz do zawartości
IGNOROWANY

chips a V max

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

czy zauwazyliscie moze o ile i czy wogole wam spadlo v max po wirusie ? bo ja w poprzedniej a4 1,9 zchipowanej na 120 km nie wydusilem wiecej jak 195km/h

teraz w nowym bez chipa idzie 220 zastanawiam sie o ile moze sie zmniejszyc??

Opublikowano

dziwne rzeczy piszesz :confused: czym większa moc tym wieksza predkość to oczywiste :twisted:

Opublikowano
czym większa moc tym wieksza predkość to oczywiste

generalnie tak, ale co ze skrzynią w konkretnym modelu ? :cool:

bo ja w poprzedniej a4 1,9 zchipowanej na 120 km nie wydusilem wiecej jak 195km/h

teraz w nowym bez chipa idzie 220

sam napisałeś, że to inne auto -> inna skrzynia biegów

Przecież to nie tylko zależy od mocy, nawet opony mają znaczenie (taka prozaiczna sprawa)

Opublikowano

to napewno nie jest tak !!!

im wieksza moc i moment tym wieksze przyspieszenie !! ale nie v max tylko pytanie czy pozostanie stale czy spadnie ??i o ile??

Opublikowano

robiac chipa dostajesz wieksza moc, skrzyni nie zmieniasz, predkosc max moze sie wiekszyc o troche , zalezy to od max obrotow, jak jeszcze pociagna troche wiecej niz w serii to pred. max sie tez zwiekszy, ale napewno pred max sie nie zmniejszy, no chyba ze programem bedzie zrobione odciecie ponizej niz bylo w serii

Opublikowano
robiac chipa dostajesz wieksza moc, skrzyni nie zmieniasz, predkosc max moze sie wiekszyc o troche , zalezy to od max obrotow, jak jeszcze pociagna troche wiecej niz w serii to pred. max sie tez zwiekszy, ale napewno pred max sie nie zmniejszy, no chyba ze programem bedzie zrobione odciecie ponizej niz bylo w serii

dokładnie to jest logiczne ze skoro moc sie zwiększa i Nm to prędkość się zwiększy,jakby tak nie bylo to było by to wbrew prawom fizyki :biggrin:

a co dopiero jakby prędkosc miala sie zmniejszyc...

Opublikowano

panowie jak zrobi sie chipa to watpie zeby v-max sie zwiekszyla poniewaz o wlasnie tej predkosci decyduja przelozenia w skrzyni - roznica jest taka ze wlasnie ta predkosc po chipie szybciej osiagniemy i tylfachowiec sie ale nie jestem tego w 100% pewny wiec moze jakis fachowiec sie wypowie

Opublikowano

jeśli przed chipem dochodziłeś na ostatnim biegu do odcięcia, to po chipie (jeśli nie zmienia rpm odcięcia) Vmax się nie zwiększy, ale jeśli przed nie dochodziłeś do max obrotów, to po chipie możesz tam dojść

Opublikowano

witam

czy zauwazyliscie moze o ile i czy wogole wam spadlo v max po wirusie ? bo ja w poprzedniej a4 1,9 zchipowanej na 120 km nie wydusilem wiecej jak 195km/h

Z tego co czytam, piszesz o 2 autach, ale jak narazie niewiadomo z jakim silnikiem jest drugi egzemplarz.????

Opublikowano

witam

co to za auta/silniki ... ?

Gość MorgothDBMA
Opublikowano

U mnie Vmax wzrosła....

Przed było około 198 km/h

Po jest około 205-207 km/h

Opublikowano

U mnie Vmax wzrosła....

Przed było około 198 km/h

Po jest około 205-207 km/h

Mam tak sam silniczek jak twoj u mnie bez chipa na trasie z augustowa wyciagnalem 207 km/h

Moim zdaniem po chipie zwieksza sie z pewnoscia przyspieszenie, a co za tym idzie spalanie co do Vmax ma slaby wpływ.