grzes1150 Opublikowano 27 Października 2009 Opublikowano 27 Października 2009 Witam! Kupiłem pewien przedmiot na Allegro przez Kup teraz i sprzedający twierdzi że nadał paczkę w piątek a dziś kończy się wtorek a tu kuriera nie widać. Przesyłka ma przyść z Łodzi do Rzeszowa. Firma kurierska DPD. Kase przelałem więc zaczynam się martwić. Mam nadzieje że kolo mnie nie chcwe wystawić? Dziś dzwoniłem do niego z prośbą podania nr. przesyłki i ma mi wysłać smsem po powrocie z pracy. Będę miał nr. przesyłki to zadzwonie do DPD i mi powiedzą czy w ogóle idzie taka przesyłka. Co jeszcze mogę zrobić?
Madas Opublikowano 27 Października 2009 Opublikowano 27 Października 2009 jeden dzień idzie [br]Dopisany: 27 Październik 2009, 19:12_________________________________________________bynajmniej powinna :gwizdanie:
wojtas-audi Opublikowano 27 Października 2009 Opublikowano 27 Października 2009 W piatek nadał w poniedziałek powinna być u Ciebie, chyba że np zły adres podany, lub numer lub nieczytelnie wpisał na liście , jak poda Ci nr listu mozesz działać
jacekm Opublikowano 27 Października 2009 Opublikowano 27 Października 2009 Czasami dwa dni. Nr dowodu nadania. Strona DPD. Musi być tam coś w rodzaju "szukaj przesyłki po numerze nadania" lub coś podobnego
tomash77 Opublikowano 27 Października 2009 Opublikowano 27 Października 2009 Dziś nadane jutro dostarczone. Dłużej nie powinna iść. DPD przesyłki zagraniczne (do wszystkich krajów europejskich) dostarcza w ciągu 3-4 dni. Jak jutro nie dojdzie, interweniuj.
Reggi Opublikowano 27 Października 2009 Opublikowano 27 Października 2009 Poproś o skan zlecenia wysłania paczki ..Koleś się wymiguje - tnie w balona
SoMeS Opublikowano 27 Października 2009 Opublikowano 27 Października 2009 DPD to najbardziej chvjowa firma kurierska z jaką miałem styczność. Pracowałem jako spedytor międzynarodowy i jak przyszło nam czasem coś na szybko małego nimi wysłać to białej gorączki dostawałem. Do dzisiaj moje nazwisko sieje postrach w kilku oddziałach tego syfu weź numer przesyłki - i na ich stronie możesz sobie sprawdzić jaki jest aktualnie ich status. Jak coś jest nie jasne to dzwoń i jedź ich jak psy
tymonA4 Opublikowano 27 Października 2009 Opublikowano 27 Października 2009 Poproś o skan zlecenia wysłania paczki ..Koleś się wymiguje - tnie w balona po jej nr. możesz zadzwonić do dpd sprawdzić gdzie jest a może po prostu jej jeszcze nie wysłał tylko tak napisał
M.Audi Opublikowano 27 Października 2009 Opublikowano 27 Października 2009 jak bedzieszd mial nr. listu to mozesz na stronce DPD sprawdzic co sie dzieje z przesylka
MARiOLiNi Opublikowano 27 Października 2009 Opublikowano 27 Października 2009 Bardzo rzadko się zdarza żeby paczka nie doszła na drugi dzień roboczy. Średnio wychodzi od nas 5 paczek dziennie (ale GLSem); kilka razy w miesiącu na drugi dzień po wysyłce jest telefon od klienta, że dalej nie ma paczki; w systemie paczka widnieje "adresat nieobecny", klient mówi, że nie dostał żadnego awizo ani kurier nie dzwonił pomimo podanej komórki na liście przewozowym. Rocznie giną około 2 paczki, raz źle przypisali adresata jak zlecałem odebranie przesyłki, kilka razy nie potrafili trafić do dużych firm
soolek Opublikowano 28 Października 2009 Opublikowano 28 Października 2009 Chciałem tylko powiedzieć, że pracowałem w firmie kurierskiej i paczka może iść ... tydzień, a może i wogołe nie dojść. (w szczegóły wnikał nie będę). Jeśli dostawy był prywatny, to kurier mógł odbić się od drzwi i będzie próbował nastęnego dnia lub za dwa dni (a może był zawalony robotą i mu się nie chciało podjechać, a dzwonić nie musi). Proponuję nie siąć paniki, tylko poczekać na numer listu i sprawdzić z DPD. Jak wysyłający się będzie opóźniał z podaniem listu, to wtedy trzeba się zacząć martwić. A może tak wogóle to sprawa już zamknięta?
grzes1150 Opublikowano 28 Października 2009 Autor Opublikowano 28 Października 2009 Chciałem tylko powiedzieć, że pracowałem w firmie kurierskiej i paczka może iść ... tydzień, a może i wogołe nie dojść. (w szczegóły wnikał nie będę). Jeśli dostawy był prywatny, to kurier mógł odbić się od drzwi i będzie próbował nastęnego dnia lub za dwa dni (a może był zawalony robotą i mu się nie chciało podjechać, a dzwonić nie musi). Proponuję nie siąć paniki, tylko poczekać na numer listu i sprawdzić z DPD. Jak wysyłający się będzie opóźniał z podaniem listu, to wtedy trzeba się zacząć martwić. A może tak wogóle to sprawa już zamknięta? Sprawa nie zamknięta
Hugo Opublikowano 28 Października 2009 Opublikowano 28 Października 2009 Sprawa nie zamknięta A dostałeś od sprzedawcy numer listu przewozowego ??
Flyer Opublikowano 28 Października 2009 Opublikowano 28 Października 2009 Ja korzystalem z OPKA ostatnio, kurier zamowiony w czwartek rano, mial byc tego samego dnia, przyjechal w piatek o 17... Paczka dojechala wczoraj w srodku dnia.
Rekomendowane odpowiedzi