gzrybol Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 Witam Od pewnego czasu jak pojeżdze dłużej w koreczkach i dłużej sprzęgielko jest wciśnięte to nie odbija do góry, zostaje tak jakby w połowie nie ciągnie, nie ślizga się nie wiem co jest muszę je nogą do góry dzwigać miał ktoś taki przypadek?
AudiB4 Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 Ja miałem,ale to w zeszłą zimę pedał mi został w podłodze ,ale po podciągnięciu znów działał,nie szukałem przyczyny bo ustało tak jak się pojawiło.
gzrybol Opublikowano 31 Października 2009 Autor Opublikowano 31 Października 2009 No ok ale mnie to denrwuje i muszę znać przyczyne.
fireman tom Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 Prawdopodobnie masz zapowietrzone sprzęgło, przerabiałem to po wymianie synchronizatora 3 biegu.
gzrybol Opublikowano 31 Października 2009 Autor Opublikowano 31 Października 2009 Tylko że ja nic przy sprzęgle ani skrzyni nie robiłem.
fireman tom Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 podjedź do jakiegoś mechanika niech żuci na to okiem bo tak to jest jak wróżenie z fusów
spetsnaz Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 siłownik sprzęgła do wymiany. (lub zapowietrzenie, ale to mało prawdopodobne)
szachal Opublikowano 1 Listopada 2009 Opublikowano 1 Listopada 2009 Ja bym sprobowal najpierw porzadnie odpowietrzyc uklad i sprawdzic czy jest szczelny, jaki jest stan plynu hamulcowego moze jest mocno zuzyty. Ostatnio wymienialismy sprzeglo razem z kolega i po wymianie byly dokladnie taki sam objaw jak opisujesz po odpowietrzeniu jak reka odjal.
gzrybol Opublikowano 1 Listopada 2009 Autor Opublikowano 1 Listopada 2009 A co ma płyn hamulcowy do sprzęgła nie jestem mechanikiem, płynu mi jakoś dziwnie ubywa.
fireman tom Opublikowano 1 Listopada 2009 Opublikowano 1 Listopada 2009 no to masz odpowiedź, płyn hamulcowy ma bardzo duży wpływ na sprzęgło
gzrybol Opublikowano 1 Listopada 2009 Autor Opublikowano 1 Listopada 2009 T.z?? cos więcej w tym temacie, jak pojade do mechaniora to zebym miał jakies pojęcie o tym zeby mi kitu nie zaczął wciskac.
krzyniek Opublikowano 1 Listopada 2009 Opublikowano 1 Listopada 2009 gzrybol poczytaj trochę Ci się temat rozjaśni http://www.audi80.pl/b4-20e-sprzeglo-i-pompa-od-sprzegla-vt9042.htm
gzrybol Opublikowano 1 Listopada 2009 Autor Opublikowano 1 Listopada 2009 OK tak czy inaczej muszę podjechać do mechaniora, moze ten dziwny dzwięk po hamowaniu teżma coś wspulnege z ubywającym płynem i nieodbijajacym pedałem sprzęgła.
grzesiek35 Opublikowano 29 Listopada 2009 Opublikowano 29 Listopada 2009 mialem kidys taki przypadek w pompie przy pedale sprzegla jest sprzzynka ktora cofa tloczek i ona sie zarwala i to powodowalo ze pedal nie wracal
Rekomendowane odpowiedzi