pj_pe_jot Opublikowano 3 Listopada 2009 Opublikowano 3 Listopada 2009 Witam. Aktualnie przerabiam temat oryginalnych xenonów. Posiadam lampy VALEO na soczewkach z żarówkami do h7. Obecnie mam mętlik w głowie. A mianowicie czy możecie mi napisać jak u was wyglądają te soczewki?? A mianowicie jak wygląda gniazdo żarówki pod D2S oraz sama soczewka w AUDI A4 B5. Dla ułatwienia załączam zdjęcia. GNIAZDO ŻARÓWKI: 1.Czy jest "okrągłe" czy "prostokątne" SOCZEWKA: 1. czy jest gładka ("1" na rysunku i tu są dwie opcje) jeśli jest gładka to czy jak sie na nią popatrzy z różnych kierunków to czy podchodzi pod fiolet a może w ogóle nie podchodzi pod fiolet i jest cały czas przeźroczysta. 2. A może są widoczne na niej "prążki" takie jak na zdjęciu pod numerem "2" Prosiłbym o zerknięcie u siebie i napisanie jak one wyglądają.
k0za Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 U mnie w oryginalnych lampach valeo gniazdo pod żarnik wygląda tak jak na nr 2 czyli jest okrągłe - tego jestem pewny na 100% bo niedawno zmieniałem żarniki. Jeśli chodzi o soczewkę to też skłaniam się ku opcji 2, ale pewny nie jestem. Przyjrzę się dziś dokładnie i dam znać wieczorkiem.
Cristoforo Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 u mnie ori soczewka D2S wyglada tak samo jak rysunek nr 2 mocowanie żarnika z tym blaszkami nacietymi mi sie wydaje że nie ma dużego znaczenie czy sa blaszki czy nie, najwazniejsze jest sama czoczewka przygotowana pod żarnik D2S aby lepiej skupiała swiatło można odróżnić dwa rodzaje lamp valeo: H7 H7- czyli dwie zwykłe zarówki 12V55V D2S H7- żarnik w ori 4300K + 12V55V
cysiek Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 u mnie w audi w soczewce mam "poswiate" fioletowa ale jak odpale xenony i jest ona tylko przy kącie załamania swiatła
kris_lpgcars Opublikowano 4 Listopada 2009 Opublikowano 4 Listopada 2009 witam dolacze sie do tematu z pytaniem jak wyglada sprawa spryskow i samopoziomowania prubuje sie za to zabrac i nie wiem czy warto ten temat zaczepiac czy raczej sobie odpuscic .
_Solar_ Opublikowano 5 Listopada 2009 Opublikowano 5 Listopada 2009 też mam ori valeo i soczewke mam taka jak na rys nr 2 i tez jak się popatrzy na soczewke to widać takie " prązki " kris_lpgcars spryski jak najbardziej możesz założyc,nie bedzie problemu.Nie wystarczą Ci same spryski :gwizdanie: samopoziom sobie odpuść :gwizdanie:
Rekomendowane odpowiedzi