Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Podczas zmiany na gaz strasznie szarpie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam gdy rano przejade chwile i auto przelanczas sie na gaz strasznie wtedy szarpie czuc jak kazdy cylider przelancza sie na gaz. Jak stoje w korku i wtedy nastepuje zmiana na gaz to samochod potrafi zgasnac.Dodam ze wtryski gazy byl czyszczone i nie pomogło nic

Opublikowano

Najprawdopodobniej musisz podnieść temperaturę przełączania na gaz. Jeśli na ciepłym silniku jest wszystko OK, to zobacz to.

Opublikowano

Źle skalibrowana instalka, poprawka początkowa jest do d*py. A w ogolę jaką masz instalkę jakie wtryski?

Edit.

Zapomniałem dodać że reset stałych wyuczonych w ECU silnika a potem km na benzynie przed kalibracją by sie przydało bo inaczej efekt nie będzie 100%.

Opublikowano

VAG też sie przyda.....

Opublikowano

mam to samo :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie:

Opublikowano

Panowie tu niema co debatować, jesli to sie stało wtrakcie uzytkowania instalki a nie odrazu od zamontowania to trzeba skasować stałe wyuczone w ECU benzyny przejechać około 30-40 km na benzynie i skalibrowac gaz od samego poczatku.

Opublikowano

Przydałoby sie sprawdzic na rozgrzanym silniku jak zachowuja sie czasy wtrysku przy przełaczaniu poszczególnych cylindrów, sprawdź czas całkowitego przełaczania oraz czas właczania 1 cylindra, sprtawdź temp przełaczania ja mam 30stopni i przełacza sie bez zarzutu.

Opublikowano

Panowie tu niema co debatować, jesli to sie stało wtrakcie uzytkowania instalki a nie odrazu od zamontowania to było to trzeba skasować stałe wyuczone w ECU benzyny przejechać pare z 30-40 km na benzynie i skalibrowac gaz od samego poczatku.

dokladnie :good:

Opublikowano
  • Autor

Musze sprawdzic jakie mam wtryski ale dodam ze jak silnik na 90 C to juz nie ma tgo problemu.Przełącza sie płynnie. Czyli jednym słowem musze jechac do gaziarza zeby skalibrowal mi instalacje

Opublikowano

jedz do gazownika i powiedz co sie dzieje ze swiruje przy przełączaniu na LPG na zimnym. jak nic nie poradzi to zmien gazownika

Opublikowano

z tym,ze nie kazdy gazownik ustawi kazda instalke. musi miec do tego kabel i soft.

Np. ja nie mam pojęcia gdzie mogę podjechać z moją w której mam sterownik AG Sirocco.

Robiłem na gersona Auto-X i też mam taki problem, z tym, że mój ma tylko problemy, jak jest mocno zimno na zewnątrz.

Opublikowano

ale to chyba logiczne ze jedzie sie do osoby ktora ma sprzet i wiedze na dany temat. Jak cie boli zab to idziesz to dentysty a nie do internisty.

Opublikowano

Musze sprawdzic jakie mam wtryski ale dodam ze jak silnik na 90 C to juz nie ma tgo problemu.Przełącza sie płynnie. Czyli jednym słowem musze jechac do gaziarza zeby skalibrowal mi instalacje

Może byś tak opisał problem w 100% i do tego swoją instalacje bo normalnie tak to można zgadywać - bo już padła moja teoria;)