Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Temat przerabiany wielkokrotnie ale... ? Intercooler

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :hi:

Mam pytanie odnośnie czy intercooler nadawał by się z Sprintera 2,9 np do audi A4 B5 1,9 TDI

Serdecznie pozdrawiam i nie odsyłajcie do szukajki :)

Opublikowano

Mogę go przyciąć do odpowiednich wymiarów jeśli mogę na nie liczyć a zderzak S4 dorobienie zakończeń z wyjściami to tez nie problem :) Chyba że inne propozycje z którego można by zrobić 2 szt to nie ma problemu.

Opublikowano

Podobno od trasnita jeszcze mozna wsadzic

Opublikowano

może być z czegokolwiek byle się zmieścił

Opublikowano

może być z czegokolwiek byle się zmieścił

Z czego kolwiek ok tylko jakie wym ? bo nie wolno przesadzić. Max wym do 1,9 TDI po małych modach

zazwyczaj taki montowany http://www.re5pect.pl/index.php?products=product&prod_id=344 wymiary sa tylko czy to dobry wybór, mam sprzet wiec moge zrobic dokładnie jaki chce tylko wym.

Opublikowano

im wiekszy-tym lepszy,bo najbardziej bedzie zblizal temperature do otaczajacej-co jest jak najbardziej pozadanym zjawiskiem

Opublikowano

Nie będzie problemu gdy będzie zbyt duży :mysli:? jaka srednica rur jedni pisza 51 a inni 61 :mysli:

Opublikowano

51-to sa dwa cale-takie rurki mozesz wrzucic do seryjnego turbo-jak wrzucisz 2,5 cala-61 mm+ wieksze turbo-to zaczyna miec sens

Opublikowano

Czyli wiem że rurki 61 mm, wymiary 180x550x65 ? czy minimalnie większe ? :mysli:

Opublikowano

wymiary to patrz,zeby wszedl jak najwiekszy-nawet belke mozna lekko przyciac,jesli planujesz inny zdezak-wiec moze wejdzie pod belke,po przycieciach-najlepiej zrob model z kartonu i przymierzaj-jak ci podejcie wymiarowo-to wtedy kupuj

Opublikowano

Zderzak jak pisałem mam S4, czyli jednak nie ma znaczenia pojemność IC ? liczy sie im większy tym lepszy. Nie będzie dziury w gazie ?

Opublikowano

Nie będzie dziury w gazie

delikatna,alee zrekompensuje ci to potem wieksza moca... :wink4:
Opublikowano

podobno z VW T5 fajnie pasuje i nie jest drogi :good:

Opublikowano

Nie masz co przesadzać z tą wielkoscią zrób na podobne wymiary co ten z respektu :good:

Opublikowano

Albo weź od Dzo-Dża :decayed: bo jemu już się chyba znudził :gwizdanie:

Opublikowano

Czyli coś wiadomo więcej :) Jeszcze pytanko czy można zmienić przepływke na nowszą ? i czy podczas montażu mocniejszej turbiny trzeba zastosować inny przepływ. oraz czujnik ciśnienia ?

Opublikowano

Jaką moc chcesz uzyskac że taki duży IC chcesz upchac do swojego auta 200, 220km??

Opublikowano

czy można zmienić przepływke na nowszą ? i czy podczas montażu mocniejszej turbiny trzeba zastosować inny przepływ. oraz czujnik ciśnienia ?

jesli stara dobrze mierzy-to nie widze sensu zmieniac-nowa bedzie mierzyc tyle samo... :wink4:

jesli chodzi o wiekszy przeplyw-to trzebaby najpierw sie dowiedziec ile jest w stanie zmierzyc seryjna przeplywka,potem zadac sobie pytanie,jak duze turbo chcesz miec i czy to bedzie na tyle duze turbo,ze seryjna nie da rade tego zmierzyc prawidlowo,czujnik cisnienia?a po co go zmieniac-zmierzy tyle ,ile trzeba-ma dobry zapas :wink4:

Opublikowano

To mnie właśnie interesowało :) skoro jest zapas i seryjna zmierzy to nie ma problemu. Turbo z AWX 130 bo większych mocy nie zamierzam osiągać gdyż sprzęgło i silnik na tym potem cierpi. Czyli gdyby kiedyś sie seria popsuła to mogę zmienić na nowszą i nie będzie problemu ? :)[br]Dopisany: 10 Listopad 2009, 21:39_________________________________________________

Jaką moc chcesz uzyskać że taki duży IC chcesz upchać do swojego auta 200, 220km??

coś na zapas żeby nie przerabiać z wzrostem apetytu :)