Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Soczewki s4 - wybór hidów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja kupiłem takie za 200 zł i wszystko jest OK. Nic nie zakłócają. W przypadku gdy HID-y zakłócają Ci CB to zamontuj na kablu zasilającym CB radio filtr przeciwzakłóceniowy i bedzie po sprawie.

Opublikowano

Ja kupiłem takie za 200 zł i wszystko jest OK. Nic nie zakłócają. W przypadku gdy HID-y zakłócają Ci CB to zamontuj na kablu zasilającym CB radio filtr przeciwzakłóceniowy i bedzie po sprawie.

ten filtr tez G. daje. bylo juz na forum o nim wielokrotnie

Opublikowano

Aha. To nie wiedziałem. :confused4:

Opublikowano

na ogol zakłócają.

Majne nie zakłócały :kox:

Opublikowano

nie wstawiajcie żadnych filtrów na zasilaniu CB bo nic to nie daje zakłócenie idą od anteny i nic z tym nie zrobicie. lepiej kucie ori przetwornice używki, nowe żarniki i po problemie. Jeśli ktoś nie ma CB to śmiało może wstawiać chińskie gidy

Opublikowano

ja kupiłem zestaw hid za 300 z filtrem przeciwzakłóceniowym i mam cb i żadnych zakłócen ni na radyjku ni na cb :kox:

Opublikowano

większość HID zakłóca, ale niektóe ori też sięją po antenia, jednak większość radi skręca się niewiele dalej i nie słychać już zakłóceń

Opublikowano

ja kupiłem zestaw hid za 300 z filtrem przeciwzakłóceniowym i mam cb i żadnych zakłócen ni na radyjku ni na cb :kox:

jak może filtrować od anteny jeśli jest na zasilaniu ?????? Przetwornice działają jak nadajniki radiowe a nie elektyczne, coś mi tu ś............ Jeśli rzeczywiście Tobie nie zakłuca to tylko pogratulować, Jeśli to prawda to możesz filtr wymontować i też zakłóceń nie będzie. Na chińczyki tylko jedna metoda dobrze ekranować przetwornice w raz z przewodami. ja jednak jestem zwolennikiem ori używek

Opublikowano

Na chińczyki tylko jedna metoda dobrze ekranować przetwornice w raz z przewodami.

co masz na mysli?
Opublikowano

ale ja mam filtr przy przetwornicy nie do cb :wink4: przy cb nie mam zadnego filtru tylko w radiu anl :cool1:

Opublikowano

co masz na mysli?

ekranowanie to odizolawanie fal radiowych, aby przetwornice nie emitowały ich, a co za tym idzie antena ich nie łapała. Jest to oczywiście trudne do zrobienia ale nie niemożliwe

ale ja mam filtr przy przetwornicy nie do cb :wink4: przy cb nie mam zadnego filtru tylko w radiu anl :cool1:

co nie zmienia faktu, że filtr jest na przewodzie elektrycznym, co nie ma nic wspólnego z falami radiowymi. Masz naprawdę wiele szczęścia, że nie zakłóca graj w totka. Jeden na sto sie trafia taki zestaw.

Opublikowano

ekranowanie to odizolawanie fal radiowych, aby przetwornice nie emitowały ich, a co za tym idzie antena ich nie łapała. Jest to oczywiście trudne do zrobienia ale nie niemożliwe

a jak sie izoluje fale-owijasz w jakąś folie,pytam,bo nie bardzo wiem,jak sie to robi :wink4:
Opublikowano

musisz zrbić coś na wzór kondensatora. spróbuj owijać folią do pieczenia na przemian z izolatorem, a na końcu trzeba uziemić. U kumpla zrobiliśmy coś takiego i pomogło, co prawda nie jest to ideał, ale duża poprawa. pamiętaj tylko, że trzeba to zrobić dokładnie razem z przewodami od przetwornicy do żarnika.

Opublikowano

zestaw jak każdy inny, jeden z tańszych. Może działać bdb a może się spalić tego samego dnia. :hi:

Opublikowano

Mam u siebie ten zestaw i kupowałem od tego kolesia. Powiem szczerze że zestaw jest OK i u mnie przynajmniej nie zakłóca CB aczkolwiek zestaw który otrzymałem jest trochu inny od tego na zdjęciach. Ale że wszystko działa tak jak trzeba i żarniki były takie jak chciałem, to nie zgłaszałem żadnej reklamacji ale opini kolesiowi też nie wystawaiałem bo nie mam za co.

Opublikowano

aha a jaki zarnik zamowiles 6000k czy inny

Opublikowano

Jak kogos interesuje mam, do sprzedania zestaw hid h7 4300k z przetwornicami cyfrowymi typu silm za 180zl

Opublikowano

szkoda ze niemasz 6000k to bym wziol :naughty:

Opublikowano

4300k sa jak najbardziej kolorowi ORI. Mialem w poprzednim aucie ori ksenon i barwa jest taka sama jak w tych.