Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

czy u was tez jest słabiutko z komfortem??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie czy u was jest dosc głosno??chodzi o szum opon no i dziury, mam serie zawiehe a czuje sie jak by to byly sportowe, chodzi o halas, czym moze byc to spowodowane?? czy z tył sa takie czesci ktore wyciszaja zawieszenie?? bo najbardzij stuka mi tył?? sa jakies gumy lub cos w tym sttylu???

Opublikowano

jesli chodzi o komfort u mnie jest cichutko, a na naszych polskich drogach jezdzi sie bardzo komfortowo w koncu zawieszenie wielowachaczowe :) ale wymienialem pol roku temu gumy i kilka czecsi w zawiasie...

Opublikowano
  • Autor

hmm moze za duzo oczekuje:) a jakie gumy mogamiec wpływ na komort?? czy amory tez??wiem ze mam jedna gume peknieta ale ona odpowiada ponoc za to zeby autko nie chodzilo w boki, czy tez moze miec wplyw,poprostu czuje jak by bylo twarde zawieszenie.

Opublikowano

a moze Ty masz po prostu jakies sportowe zawieszenie lub deczko obniżony i utwardzony :mrgreen:

Opublikowano

ja w moim autku tez czuje sie jak w jakims bolidzie - bardzo trzesie, wali, myszkuje w koleinach (ale to chyba wina kapci - 205/55R16), w zawieszeniu zostalo kilka czesci do wymiany (z tylu z lewej strony cos bardzo piszczy) ale reszta jest nowa. zawieche mam chyba standardowa.

mam pytanie w zwiazku z zawieszeniem - czy w 2.6Q zawieszenie jest takie samo jak w innych wersjach, czy moze w jakis sposob wzmocnione?

Opublikowano

u mnie zaiwecha to seria ,alusy ori 15-tki z kapciami 205/60/15 i autko prowadzi sie komfortowo ... moze dlatego ze przesiadlem sie z B4 ktore nie ma zawieszenia ..... :evil:

Opublikowano

ja po mojej audiczce zanim ją kupiłem też oczekiwałem ciut więcej komfortu, ale jestem bardzo zadowolony bo zamiast rozlazłego i bardzo miękkiego kombi mam coś co tak wygląda, a przy wysokich obrotach naprawdę może namieszać.Poza tym to jest auteczko na niemieckie autostrady , a nie Polskie oesy :-)

Opublikowano

Opony tez mają wpływ na komfort, również na hałas. Ze swoich Kleber Dynaxer nie jestem zadowolony, głośne.

Opublikowano

tak tak opony maja swoj poziom szumu i przy zakupie trzeba na to zwrocic uwage... ja jezdze na 205/60R15 i jest tez malo komfortowo ale mi sie zdaje ze to wina twardych siedzen :roll: moze w 2.6 bylo lekko utwardzone zawieszenie nie wiem... w oplu zalozylem twardsze gumy zeby dluzej wytrzymaly i juz nie plynie jak dawniej :lol:

Opublikowano
ja jezdze na 205/60R15 i jest tez malo komfortowo ale mi sie zdaje ze to wina twardych siedzen :roll: :lol:

To co ja mam powiedzieć jak jeżdze na 225/40/18 :lol::lol:

Opublikowano
To co ja mam powiedzieć jak jeżdze na 225/40/18

No ja mam 225/45/17 ale jezdzi sie wedlug mnie duzo lepiej niz na seryjnych :mrgreen:

Opublikowano
  • Autor
:) dzieki wielkie myslalem ze tylko umnie jest szum :) mam opony ale lyse,naprawde łyse, max 1mm a nawet nie 1 kontrola i dowodzik,czy ma to tez jakis wpływ na hals?? np na wybieranie dziur lub szum?? dzieki i pozdrowionka ;)
Opublikowano

Dokładnie opony to "wrażliwy" punkt odnośnie hałasu. Moje tak 45-65km/h strasznie hałasują. na trasie kompletna cisza a prowadzenie opon w każdych warunkach całkowicie zadawalające.

Opublikowano
na trasie kompletna cisza

wiadomo bo mniejsze tarcie :) ale mozna kupic opony ktore maja zredukowany poziom halasu...

To co ja mam powiedzieć jak jeżdze na 225/40/18

rozumiem was bo jechalem bmw850 235/35/iles tam :P i masakra w porownaiu z tym co mam i jesli chodzi o komfort to nie na nasze drogi takie szerokie opony bo nawet na malutkich koleinach rzuca autem na boki ze strach jechac :P ale po niemieckiej autostradzie :twisted:

Opublikowano
mam opony ale lyse,naprawde łyse, max 1mm a nawet nie 1 kontrola i dowodzik,czy ma to tez jakis wpływ na hals?? np na wybieranie dziur lub szum?? dzieki i pozdrowionka ;)

A zamierzasz je zmienić czy czekasz aż się pokażą druty albo Ci opona wystrzeli , wypadniesz z drogi i rzowalisz się na drzewie :mad: Opone powinno sie wymieniać najpóźniej jak ma 4mm , bo później to już z oponą to ona za wiele wspólnego nie ma , oprócz nazwy

Opublikowano

odczytalem dzis kody wyposazenia i mam cos takiego:

1BE = sports suspension/shock absorption

to znaczy, ze moja zawiecha jest innego typu niz standardowa czy wszystkie 2.6Q taka maja?

Opublikowano
A zamierzasz je zmienić czy czekasz aż się pokażą druty albo Ci opona wystrzeli , wypadniesz z drogi i rzowalisz się na drzewie Opone powinno sie wymieniać najpóźniej jak ma 4mm , bo później to już z oponą to ona za wiele wspólnego nie ma , oprócz nazwy

Chyba ze chce miec takie łyse - slike jak w autkach na torach :twisted:

Opublikowano
  • Autor
mam opony ale lyse,naprawde łyse, max 1mm a nawet nie 1 kontrola i dowodzik,czy ma to tez jakis wpływ na hals?? np na wybieranie dziur lub szum?? dzieki i pozdrowionka ;)

A zamierzasz je zmienić czy czekasz aż się pokażą druty albo Ci opona wystrzeli , wypadniesz z drogi i rzowalisz się na drzewie :mad: Opone powinno sie wymieniać najpóźniej jak ma 4mm , bo później to już z oponą to ona za wiele wspólnego nie ma , oprócz nazwy

no zamierzam zamierzam tylko kasiorke zbieram bo chcem kupic jakies ladne fele , czyli komplecik, wiec chyba do zimy poszukam jakis dobrych uzywek a czasami mozna naprawde dostac ładne dobre tyle ze np na 1 os ;)
Opublikowano

Z całym szacunkiem ale A4 , paasaty b5 i b6 to jak dla mnie wozy drabiniaste zawieszenie wielo wachaczowe na nasze drogi to DRAMAT ale niemieccy konstruktorzy nie przewidzieli że większość tych aut trafi do polski mówie o tych powyżej 5lat

Opublikowano
Z całym szacunkiem ale A4 , paasaty b5 i b6 to jak dla mnie wozy drabiniaste zawieszenie wielo wachaczowe na nasze drogi to DRAMAT ale niemieccy konstruktorzy nie przewidzieli że większość tych aut trafi do polski mówie o tych powyżej 5lat

Masz na myśli to , że pada na naszych dziurach czy jesteś nie zadowolony z komfortu??