Slvr Opublikowano 13 Listopada 2009 Opublikowano 13 Listopada 2009 Witam! Potrzebuje pomocy. Kupiłem autko jakiś miesiąc temu i po przejechaniu 2kkm (600km po miescie nic się nie działo, poźniej była trasa na 1500km po której zaczęły się problemy) zaczęły się dziać dziwne rzeczy - czasami jeśli zbyt gwałtownie przyśpieszę (np. ze świateł) to zatrzymując się na następnych światłach samochód cały mocno drga tak jakbym jechał na manualu i hamował na biegu nie wciskając sprzęgła. Efekt jest taki sam - zatrzymując się --> auto gaśnie, po jednym dwóch odpaleniach wszystko wraca do normy i można jechać. Podejrzewam że problemy które pojawiły się z multitronikiem też są z tym związane -zmiana biegów na multitroniku jest możliwa tylko po odpuszeniu gazu i to gdzieś na 2k obrotów, czyli np na jedynce dokrecam do 3.5k wciskam + nic sie nie dzieje puszczam gaz - wciskam plus raz czy dwa razy i na 2k obrotów wskakuje 2ka lub 3ka. Dzieje się tak nie zawsze ale denerwuje no i nasuwa mi myśli o kosztach kosztach kosztach... Btw, zrobiłem dzis VAG'a i mam logi, myslalem ze to problem z turbina (ktora działa bez zarzutu jak sie okazalo) wiec raczej nic nie wykazalo (dop jak wracalem w centrum handlowym na parkingu pojawily sie problemy i wtedy wpadlem na to ze problem raczej tkwi po stronie skrzyni..) Nie jestem pewien, kiedy byl wymieniany olej w skrzyni - powiadaja ze to skrzynia bezobslugowa.., przebiegu mam 130k UPD: auć, w ASO na Bielanach wyśpiewali za wymiane oleju w skrzyni - 1000zl Hm, znalazłem gdzieś post z podobnymi objawami - przyczyną było: Regulator przepływu powietrza [nieszczelność] Dzięki za pomoc! Dzieki za pomoc!
truckmaniac Opublikowano 13 Listopada 2009 Opublikowano 13 Listopada 2009 auć, w ASO na Bielanach wyśpiewali za wymiane oleju w skrzyni - 1000zl Coś mało. Sam filtr tyle kosztuje.
GRazny Opublikowano 13 Listopada 2009 Opublikowano 13 Listopada 2009 auć, w ASO na Bielanach wyśpiewali za wymiane oleju w skrzyni - 1000zl Coś mało. Sam filtr tyle kosztuje. bo oni właśnie sam filtr wymieniają
Slvr Opublikowano 14 Listopada 2009 Autor Opublikowano 14 Listopada 2009 Hm, powiedzieli mi że ewentualnie mogą dolać jak sprawdzą poziom, podejrzewam że tu nigdy olej w skrzyni nie był wymieniany - tylko raz dolewany, wiec te problemy jakoś są związane ze sobą. [br]Dopisany: 13 Listopad 2009, 23:51_________________________________________________Hmm zrobiłem hard reset skrzyni biegów (odlaczenie od akumulatora na 15min, ND->50m[50% gazu]->STOP[D 20sec]->NR[50m]->STOP[R 20sec]) i jak narazie wszystko ok, nie szarpie, biegi zmienia plynnie, +/- bieg tez zaczal dzialać bez zarzutu raczej
Bart-S Opublikowano 14 Listopada 2009 Opublikowano 14 Listopada 2009 Adaptacja po prostu Ci wyskoczyła
Rekomendowane odpowiedzi